• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Tradiční tažený štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční tažený štrůdl

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 77
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční tažený štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 40
      g moučkový cukr
    • 80
      g máslo rozpuštěné
    • 1
      špetka sůl
    • teplá voda na zadělání těsta
    • jablka
    • strouhanka opražená, nebo pomleté ořechy
    • rozinky
    • skořice
    • kakao trochu
    • tuk na vymazání plechu a potření štrůdlu

Postup přípravy receptu

1
Z hladké mouky, cukru, rozpuštěného másla, špetky soli a teplé vody (tolik, aby se těsto nelepilo, ale bylo krásně vláčné!) zaděláme těsto, které dobře propracujeme. Uděláme 6 bochánků, které necháme na vále těsně vedle sebe, zaděláme kastrolem a druhý s hodně horkou vodou postavíme na něj. Takto necháme těsto asi půl hodiny a mezitím si připravíme jablka, opražíme strouhanku nebo pomeleme ořechy, rozpustíme máslo (je dobré i domácí sádlo!!) a potom postupně odebíráme bochánky, dobře rozválíme, dobře pomoučíme a táhneme - pracuje se s ním dobře. Naplníme, jak jsme zvyklí - já dávám i trošku kakaa, položíme na vymazaný plech, potřeme rozpuštěným tukem a pečeme asi na 220 °C.
2
Tento štrůdl je vynikající, zabere sice trochu více času, než z kupovaného lístkového těsta, ale chuťově je nejlepší ze všech, které znám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

Tradiční italské lasagne

Tradiční italské lasagne

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Efka | 2. 10. 2016 13:31

    Milé kuchařinky, nevíte některá proč je po upečení štrůdl tvrdý?

  • jana | 29. 8. 2014 17:37

    Také dávám sádlo a nemá :'( chybu

  • petronyla | 7. 11. 2013 19:32

    Výborný. Skoro jako od babičky ;-)

  • Zdena | 23. 3. 2013 15:43

    Místo másla dávám sádlo, nedávám žádný cukr. Jen tedy mouku, žloutek, sůl, teplou vodu, lžíci octa a rozpuštěné sádlo. Důkladně zpracuji těsto, které přikryji teplým kastrolkem a nechám asi 20 min až půl hoďky odležet.

  • Sonja | 15. 11. 2012 12:27

    Při přípravě mi došla obyč hladká mouka a tak jsem 175g nahradila celozrnnou hladkou.Je to taky dobrý ;-) jen jsem je točila jak jsme zvyklí =-O nevšimla jsem si, že je máte jen přeložené napůl. Pro příště je budu dělit né na 6, ale jen na 4 díly... je toho pak moc :-D

  • mirča | 7. 10. 2012 11:15

    z receptu jsem nevyčetla kolik vody se tam dává :'(

  • a.v | 24. 9. 2011 08:17

    super !!!!!!!!!!!!!! :-)

  • MartikK
    MartikK | 11. 3. 2011 22:02

    Pro mě moc dobrá změna oproti obvykle připravovanému štrůdlu z listového těsta. Ještě lepší je druhý den.

  • jarmila krskova | 13. 9. 2009 14:45

    Navzdory tomu, ze jsem se strudlu fakt bala, tenhle byl naprosto vytecny.. Mockrat dekuji za recept ;-)

  • Kateřina Candrová | 1. 4. 2009 10:16

    Tak jsem dnes vyzkoušela. Těsto se dělalo dobře, trochu ztvrdnul, přestože jsem máslem nešetřila. Manželovi moc chutná. Děkuji za recept.

  • marie nezlakova | 18. 3. 2009 15:00

    Paní Dagmaro,věřím,že ten váš je také dobrý.Jestliže děláte jinak, napište nový recept.Komentář se má vztahovat k danému receptu,popřípadě obsahuje nějaké tipy nebo ,,vychytávky,,pro ostatní.Nejdřív se ale podívejte,jestli tu již není totožný.Hezký den.

  • Dagmar Bartůšková | 18. 3. 2009 14:39

    No dělám štrůdl trochu jinak, lae je naprosto skvělý, doporučuju vyzkoušet, recept mám od manželovy babičky.Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky, 250 g másla (může být i Hera), 4 vejce, 10 lžic mléka, 4 lžíce octaNáplň: nahrubo strouhaná jablka, cukr, strouhanka, oříšky, rozinkyrozpuštěné máslo Postup přípravy: Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Když lepí, bez obav přidáme mouku. Rozdělíme na 6 dílů. Každý díl vyválíme na tenko na vále. Lehce potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, taky zlehka, po celé ploše, rozprostřeme strouhaná jablíčka, posypeme štědře cukrem, oříšky, rozinkami, trochou strouhanky a malinko pokapeme rozpuštěným máslem. Přeložíme jeden delší kraj tak do třetiny, přes něj druhý a vrzneme na plech vyložený pečícím papírem tím "švem" dolů. Potřeme máslem. Vejdou se tři na standardní plech. Upečeme tak na 200 °C. Po vytažení z trouby opět potřeme máslem.

  • Jana Řezníčková | 6. 3. 2009 10:35

    Zorko, mažu máslem před i po upečení, krásně zvláční.. dobrou chuť.

  • Zora Stříbrná | 5. 3. 2009 12:43

    moc děkuji za odpověď, s těstem se mi pracovalo dobře a myslím, že vláčné bylo dost. Troubu jsem měla rozpálenou na 220, tak tam bych snad také nechybovala, ale myslím si, že jsem ho tam nechala moc dlouho on se přesušil a také jsem ho mazala máslem před upečením ne až po upečení. Zkusím někdy znovu a uvidíme :-), snad to bude lepší.

  • Jana Řezníčková | 4. 3. 2009 10:47

    Zorko, je důležité, aby těsto bylo hodně vláčné, když je rozvalujete a následně vytahujete rukama. Štrúdl peču asi na 220 - 240 st. , tedy v hodně vyhřáté troubě. Já teď peču v kachlových kamnech a ty jsou vždycky dost rozpálené. Takže v hodně vyhřáté troubě a ne moc dlouho. Potom hned potřít máslem a nožem nakrojit jednotlivé kousky. Neházejte flintu do žita a znovu někdy vyzkoušejte! Přeju více úspěchů!!

  • Zora Stříbrná | 3. 3. 2009 20:10

    mohu se zeptat jak dlouho štrůdl pečete? Možná byla chyba v délce pečení

  • Zora Stříbrná | 3. 3. 2009 20:09

    tak jsem dnes také zkusila tento recept, ale nevím kde jsem chybovala, je tvrdý a suchý. S těstem se mi pracovalo výborně, měla jsem radost, jak hezky mi to jde, ale po upečení je bohužel strašně tvrdý, že se skoro nedá krájet. Na chuť dobrý, ale....... škoda, že se nepovedl

  • Zora Stříbrná | 3. 3. 2009 20:08

    tak jsem dnes také zkusila tento recept, ale nevím kde jsem chybovala, je tvrdý a suchý. S těstem se mi pracovalo výborně, měla jsem radost, jak hezky mi to jde, ale po upečení je bohužel strašně tvrdý, že se skoro nedá krájet. Na chuť dobrý, ale....... škoda, že se nepovedl

  • Kateřina Sprušanská | 28. 2. 2009 22:08

    Tento štrůdl jsem dělala popáté a teprve teď jsem ho vychytala. zkoušela jsem i z hery ale máslo nic nenahradí. Dělám z poloviční dávky. Je výborný, děkuji autorce za recept. Dala jsem zaslouženou jedničku.

  • Jana Řezníčková | 19. 2. 2009 09:42

    Díky moc za uznání, Moniko, jsem ráda, že chutnalo !!

  • Monika T | 18. 2. 2009 18:06

    Po originální vídenské apfelstrudl byla tahle nejlepší jakou sem měla! jednička zaslouženě ...

  • maru hlinková | 13. 2. 2009 13:11

    Já ho do oblíbených nedám, s těstem se pracovalo výborně, uvnitř samé dobroty, ale po upečení byl naprosto tvrdý,nožem s pilkou jsem měla co dělat. Nikdo se o štůdl nerve. Asi jsem někde chybovala.

  • Kateřina Sprušanská | 9. 2. 2009 13:34

    poradíte mi prosím kolik přidat vody?? minule jsem dala asi málo vody cca 2 dcl a těsto bylo tuhé, chuťově mi připomínalo takové co dělala babička ale dobře se mi s ním nepracovalo. předem děkuji za radu. KS

  • Jana Řezníčková | 9. 2. 2009 10:53

    Tradiční proto, že je to náš rodinný "tradiční" recept, který se dědí z pokolení na pokolení. Pokud máte svůj "tradiční" recept, můžete ho klidně přidat, záleží na Vás. A ... "vo tom to je"...

  • Maruška Přibylová | 9. 2. 2009 10:17

    Návodů na dobrý tažený závin je mnoho. Každá rodina má něco jiného vyzkoušené. Hlavně pokud chutná.

  • niobe nightingale | 8. 2. 2009 18:44

    ach jo, je zajímavý, že je něco "tradičního" nebo "klasického" a přitom já náš tradiční tažený štrúdl dělám úplně jinak a taky to považuju za ten tradiční nejlepší štrúdl... kde je pravda? .)

  • Jana Řezníčková | 28. 1. 2009 12:21

    Jsem moc ráda, Katko, že i Vám se štrúdl povedl a že chutnal !!

  • Kateřina Reinoldova | 27. 1. 2009 20:45

    Tak tohle je opravdu něco jedinečného. Nejsem kuchařinka, měla jsem tedy strach z přípravy, ale i pro mě to byla procházka růžovým sadem zakončená orgií lahodné chuti. Moc děkuji za recept a rozhodně uděluji 1 :o).

  • Kuchařka on-line | 25. 1. 2009 09:17

    Test 09:17

  • Marie Dvořáková | 19. 1. 2009 21:46

    Do taženého (skutečně taženého a ne váleného) nestrouhejte jabka.Pokrájejte je na co nejtenší plátky!Strouhaná pouštěji šťávu a pára závin potrhá.Nejlépe je těsto pokapat máslem,posypat mákem a potom poklást plátky jablek.nejdříve krátce zavinout boky a potom zarólovat závin.Potřít máslem a dát péct.

  • Stanislava Ostapčuková | 17. 1. 2009 17:13

    Dnes jsem upekla uvedený štrůdl z poloviční dávky. Ochutnali jsme s manželem ještě teplý. Měla jsem obavy, že bude těsto tvrdé. Po vychladnutí však je vláčný. Velice nám chutná a myslím, že sotva vydrží zítra do snídaně . Upozorňuji méně zkušené hospodyňky, že štrůdl se nesmí rozválet příliš tenký a pozor rovněž na větší množství náplně. Jinak se s těstem pracuje výborně.

  • Jana Řezníčková | 22. 12. 2008 07:07

    Veroniko, zaručeně potírejte jen máslem. Jinak to léta nedělám. Je daleko vláčnější a , jak by řekl můj syn, taky šťavnatější.... vyzkoušejte.

  • Veronika Frydrychová | 20. 12. 2008 19:36

    Dobrý den, já udělala poloviční dávku a z toho 2 šišky. Těsto senzační. Jen se chci poradit s tou teplotou - klasické listové těsto peču na 180 stupňů asi 30 min a potírám žloutkem. Tady se doporučuje potírat máslem a píct na 220. Když jsem šišku potřela žloutkem, tak těsto bylo suché. Myslíte, že s máslem to bude lepší?

  • Li Bu | 14. 12. 2008 23:00

    Zdravim, dneska jsem recept zkousela a mohla bych s nohavicema rozbijet vylohy .... ;) jelikoz to byl muj prvni strudl, beru to statecne ... ;) recept jsem delala dle pokynu, ale nevim, jestli jsem treba nemela dat vic vody .....Muzete mi prosim napsat na jak dlouho pecete? Jestli ne v tomdle, tak nevim, v cem by mohl byt problem ....diky :)

  • Jarka O. | 13. 12. 2008 12:06

    Jitko, bochánek těsta přiklopíte kastrolem dnem vzhůru a na kastrol dáte další s horkou vodou. Teplo pomůže, aby se lepek v mouce rozložil a těsto bylo pružnější.

  • Jitka Hotová | 13. 12. 2008 10:25

    Dobrý den, recept jsem zatím jen četla a nechápu tuhle pasáž - ....zaděláme kastrolem a druhý s hodně horkou vodou postavíme na něj. Takto necháme těsto asi půl hodiny... Nechápu co mám udělat. Zadělat kastrólem... to znamená co? Jako postavit na ty bochánky kastról? a do něj dát menší plný hodně horké vody? Děkuji za vysvětleníPříjemný den a pohodové svátky

  • Jana Řezníčková | 5. 12. 2008 12:25

    To teda nevím, Vlastíku, proč jsi měl ten štrúdl tvrdý. Jestli jsi to nepekl moc dlouho a na málo stupních. Třeba podruhé se povede. Hodně zdaru !!

  • Vlastimil Kežlínek | 2. 12. 2008 14:41

    Ahoj Jani, tak jsem to před časem dělal, ale hotový jsem to měl nějaký tvrdý, jak vysušený, tak jsem to rychle hodil do sáčku, aby to trochu povolilo, tak nevím, kde jsem udělal chybu...:-(((

  • Jana Řezníčková | 30. 10. 2008 11:41

    Pájinko, nic si z toho nedělějte, taky se mi párkrát stalo, že jsem závin hodně natáhla,ono to láká, protože těsto je nahřáté a jde to lehce, popraskal mi, ale to chuti neubralo. Nesmí se tak zase moc vytahovat. Vyzkoušejte někdy znovu, určitě se podaří !:))

  • Di - | 30. 10. 2008 07:08

    Pájinko, možná jste závin moc "utáhla" nebo dala moc jablek. Pára z "vařících" se jablek pak neměla kam utíkat, tak Vám těsto roztrhla. Možná by pomohlo i propíchnout syrový štrůdl několikrát vidličkou (pokud by to ještě nenapomohlo snadnějšímu roztržení).

  • Pájinka Pájinka | 29. 10. 2008 18:06

    To je zajímavé, všichni si recept pochvalují, ale já jsem asi jediná, komu se závin nepovedl. Popraskal mi a náplň vytekla. Jsem vcelku zkušená pekařka, ale tohle mi teda nevyšlo :-((

  • Anonym | 29. 10. 2008 17:03

    Skvělý recept, s těstem se krásně pracuje. Upekla jsem v poledne a do večera nezbyl ani kousek. přidávám do svých oblíbených a hodnotím za 1.

  • Jitka Petrásková | 28. 10. 2008 14:18

    Když jsem rozpouštěla máslo v plecháčku, nalila jsem do něj vodu asi do 3/4. Plecháček může mít tak 3-4 dcl, myslím že záleží na tom, jak moc saje mouka. Takže ze začátku míň a přidat se dá vždycky.

  • Anna Čuprová | 28. 10. 2008 11:55

    Prosím, může mi někdo poradit kolik teplé vody je asi potřeba k zadělání těsta? Děkuji.

  • Jitka Petrásková | 27. 10. 2008 22:42

    Klasický tažený štrůdl jsem se marně pokoušela dělat asi třikrát, vždy s odstupem několika let od předchozího pokusu. Nakonec jsem se smířila s tím, že mi není souzeno tuto dobrotu vyrobit a začala jsem používat těsto z piva nebo listové kupované. Teď mi to nedalo a zkusila jsem znova - nádhera! Těsto je hlaďounké a vláčné, na ruce se nelepí, ale příjemně se k nim tulí. Vyvalovala jsem dotenka na pomoučené utěrce a s její pomocí štrůdl svinovala. Doporučuji vyzkoušet, u mě recept zabodoval.

  • Alena Růžičková | 27. 10. 2008 10:27

    Štrůdl jsem zkusila je vynikající, akorád mi dalo víc práce než jsem odhadla množství vody, aby těsto bylo vláčné. Pamatuji si ho, když mi ho dělala babička a zbožňovala jsem opečené kraje.

  • hana Valentová | 25. 10. 2008 20:20

    Jablak strouhám nahrubo.. musím se smát, jak Oldřich popisuje naprosto banální věc, ale nás ženy to nenapadne :-) Štrůdl byl vynikající..

  • Jarmila P. | 25. 10. 2008 17:55

    Poradí mi niekto, koľko orechov, alebo maku dať na jednu štrúdľu? Robila som štrúdľu už niekoľko krát, ale dala som buď veľa, alebo málo maku. Nikdy neviem odhadnúť to "správne" množstvo.

  • Vlaďka Daranská | 25. 10. 2008 14:24

    Jednou dělali "Kluci v akci" štrúdl a jablka krájeli na kostičky.Od té doby do štrúdlu jablíčka "kostičkuju".Tenhle recept je super a když nohavičky potřu vejcem a posypu hrubě nastrouhanými lískovými ořechy...během pečení ořechy krásně zavoní,opraží se.A hezky to vypadá.Měli jsme jich letos moc,přemýšlela jsem,jak je zbavit slupky a vy jste mi,Oldřichu,dal dobrý tip na pražení lískáčů.díky:)

  • Oldřich Gargulák | 25. 10. 2008 10:01

    ...vím, do závinu patří jabka nahrubo a možno i se slupkou (vláknina), ale pokud potřebujete strouhaná najemno, stačí omytá, rozkrojená, jadřince a bubáku zbavená jablka přímo strouhat-slupka vám zůstane v ruce...

  • Gabriela Baborská | 25. 10. 2008 09:49

    Také dávám za 1 !!! S těstem se po vypracování krásně pracuje.... a upečený no, prostě mňamka, vynikne chuť jablek, těsto je jen takový obal. U nás se za 1 den zaprášilo po všech 6 závinech ! Už zase chtějí, abych znovu pekla, copak to těsto, ale kdo má loupat a strouhat ty jablka? :-D

  • Jana Řezníčková | 21. 10. 2008 07:42

    Barbaro, mám radost, že tento český štrůdl zdomácněl i v Turecku a hlavně, že chutná !

  • markne markne | 20. 10. 2008 20:57

    Tažený štrůdl je opravdu klasika a není potřeba se ho bát. Nedávám cukr, ani špetku, zato nejméně dve lžíce octa a celé vejce. Doporučuji vyzkoušet! Sklidíte zasloužený obdiv, protože je skutečne, jak píše autorka, o něco pracnější. Ale ta chuť!

  • Barbara Karaer | 18. 10. 2008 17:31

    Upekla jsem ho pred hodinou,cely byt stale krasne voni, testo bylo vyborne, moc dobre se s nim pracovalo. Jelikoz ziji v Turecku tak jsem vsem sousedum dala ochotnat pravy cesky strudl a vsem moc chutnal. Moc dekuji za recept.

  • Vlaďka Daranská | 16. 10. 2008 12:13

    Dobrý recept,zasloužená jednička!

  • Veronika Fišerová | 14. 10. 2008 13:05

    Těsto se dá vyválet opravdu na tenoučko. Také jsem podle rad přidala trochu octa. Příště ještě potřu žloutkem pro lepší barvu a aby mandličky neopadávaly. Jinak moc dobrý!

  • D L | 12. 10. 2008 16:52

    S cestom sa dobre pracovalo, chutovo tiez vyborny.

  • Ladislav Dorazin | 22. 5. 2008 20:05

    tak to je opravdu suprové těsto!Kdysi jsme ho dělali v Lechoticích každou neděli,aby bylo štrůdlů pro návštěvy a nikdy do večera nic nezbylo

  • Simona Beljaška | 22. 5. 2008 16:47

    výborné těsto,skvěle se s ním pracuje,dávám 1!

  • Lenka Roschova | 25. 4. 2008 17:39

    Je moc dobrý ale povedl se mi až napodruhé kdy jsem přidala i trochu octa.Dělala jsem i s jahodami:)Přítal říkal že je to přesně ten od babičky:))

  • 6Verunka 6 | 12. 12. 2007 20:00

    Nemá chybu. Je to mňamka. Vhodné i pro diabetiky.

  • Jana z VM | 10. 10. 2007 16:19

    Milane, jsem ráda, že se povedl a chutnal! U nás patří k nejoblíbenějším a je fakt velice dobrý. Taky jej budu opět dělat, moc pěkně se s stěstem pracuje a aby byl vláčný, dobře se "vytáhl" a byl tenoučký, je nutno dodržet nahřívání těsta, to se potom dobře táhneeee:o)

  • milan sršeň | 9. 10. 2007 23:40

    Ahoj Jano neodolal jsem vašemu receptu a vyzkoušel ho akorát jsem tam přidal trochu octa s těstem se pěkně pracuje chuťově vynikající dávám za 1 Milan

  • Pája | 21. 8. 2007 11:40

    Tak nevím, kde jsem udělala chybu, postupovala jsem přesně podle receptu a Vašich rad, ale závin mi při pečení strašně popraskal a náplň vytekla. Takže již péct nebudu.

  • Vladka Konstanzova | 10. 3. 2007 20:06

    Moje babicka pridavala trosku octa, aby se testo lepe tahlo, asi to jde i bez neho. Testo musi byt opravdu do tenka vytazene.

  • Andra | 18. 1. 2007 09:07

    Moja babka takto robila cesto. Nikto neurobil takú dobrú štrúdlu ako ona - aspoň ja som si to ako dieťa myslela. Cesto tiež prikrývala kastrólom, ktorý predtým zohriala "nasucho" na sporáku, aby bol horúci. To nahrádzalo ten druhý kastról s horúcou vodou.

  • Jířa | 17. 1. 2007 21:24

    Těsto jde opravdu krásně zpracovat a vypracovat. Štrůdlík byl lehce tvrdý - určitě to bylo mnou, protože nic neodvažuju a mám pocit, že jsem ho pekla příliš dlouho. I tak byl a je výborný. Známkuji za 1.

  • Lucie | 10. 11. 2006 13:47

    Štrůdl je opravdu výborný. S těstem se krásně pracuje. Vynikající.

  • VHA | 10. 10. 2006 16:24

    Vynikající!!! Vůbec jsem neměla pocit, že to zabere víc času, zrání těsta jsem využila k očištění a nastrouhání jablek. Jablka jsem posypala hnědým cukrem (je ho třeba míň), nohy pomazala jsem jen vodou, aby to nebyla taková kalorická bomba.Dá se zpracovat jen z poloviční dávky těsta = 3 nožičky.Jak říkám, když jsem krájela dílky, rvali mi to strávníci od rukou.

  • Hana Teplárková | 30. 4. 2006 17:46

    Tak se musím pochválit,že se mi fakt povedl.Většinou dělám záviny z kupovaného těsta a asi zůstanu u tohoto receptu.Je to trošku náročnější na čas,ale stojí to za to.Nepraskl a chuťově i vzhledově nemá chybu.

  • Valérie Koulatá | 24. 9. 2005 13:37

    Skutečně jsem příjemně překvapena týmhle receptem, ačkoliv se mi ten štrúdl moc nepoved.

  • Jana Nováková | 16. 5. 2005 07:45

    Vynikající! Krásně voní máslem a rozplývá se na jazyku.

  • Zdena | 5. 3. 2005 12:24

    Tak to je recept, který jsem potřebovala, díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Kakao Máslo Moučkový cukr Rozinky Skořice Strouhanka Sůl Teplá voda Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůta po americku

Krůta po americku

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Makové koblížky

Makové koblížky

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Coca-Cola řezy

Coca-Cola řezy

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

89
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
75
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
43
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
37
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
32
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
Tradiční jablečný koláč
Tradiční jablečný koláč
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční trdelník
Tradiční trdelník
Tradiční vánoční pudink
Tradiční vánoční pudink
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
  • Recepty.cz
  • Tradiční tažený štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact