• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tradiční slezské bramborové placky
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční slezské bramborové placky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční slezské bramborové placky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g brambory
    • hladká mouka
    • 3
      vejce
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na upečené placky
    • zakysaná smetana
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Na jemném struhadle nastrouháme syrové brambory, přidáme vejce, mouku, osolíme a opepříme.
2
Poté pečeme nasucho na teflonové pánvi (původně na rozžhavených plátech plotny :o).
3
Na jednotlivé upečené placky pokládáme kousek másla a lžíci zakysané smetany, ukládáme na sebe do hrnce nebo mísy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci ze slezské klobásy

Utopenci ze slezské klobásy

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeno | 13. 7. 2012 18:54

    Jí se jak se smetanou, tak i škvarkama se sádlem, ale jedl jsem i s houbovou vaječinou.

  • Ivana Patůčková | 30. 7. 2010 16:26

    Tak nevím, jestli je to to samé, ale známí nám dělali braborové placky (zřejmě stejným nebo podobným způsobem, dělávaly se taky na kamnech) a místo šlehačky se hned po vyndání potíraly sádlem a skládaly na sebe. Pak se jedly s povidlím...... balada!! Zkusím tento recept a udělám si jej takto - snad se trefím. Jinak s tou šlehačkou to musí být zajímavý!

  • Anonym | 17. 10. 2008 11:36

    jo a ještě jedna věc se solíšetříme jinak nám braborové těsto černá a na blaše se připaluje.to by měla autorka receptu vědět.

  • Anonym | 17. 10. 2008 11:35

    no u nás v Jablunkově se tomu jednoduše říka "placki na blaše"Jedna varianta je se smetanou a druhá se špekem.V každém případě je to mnamka.

  • Zuzana Šindlerová | 10. 1. 2007 12:14

    Hedviko, upatlané to je, rozmočené to není. Co si pamatuju, ani se to rozmočit nestačilo. Na sebe se dávají potřené, aby nasákly tu kyselkavou chuť a pak se jí jednotlivě jako palačinky. Nevím, jak autorka, ale my to tak jedli.

  • Hedvika | 10. 1. 2007 10:24

    To se skládají ty placky na sebe jako dort a pak se tak krájí? Jinak musí být hodně upatlané a rozmočené.Ale tobré ano,to jo.

  • Zuzana Šindlerová | 10. 1. 2007 09:52

    Teď jsem se vrátila o 30 let zpátky, na Valašsko, kde tomuto jídlu říkali PODLESNÍKY. Tetička je potírala šlehačkou, kterou nechala mírně zkysnout, jééééé to byla mňamka.

  • Slávka Polanská | 9. 1. 2007 21:42

    Zkoušela jsem, naprostá bomba.Ta zakysaná smetana na tom nemá chybu.Smažila jsem na titanové pánvi úplně bez tuku.

  • Leňule | 3. 10. 2005 08:13

    Tak tuhle dobrůtku si určitě udělejte!!! Pokud v těstě vynecháte pepř a osolíte jen mírně, jsou výborné i pocukrované ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Máslo Pepř mletý Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Banánové placičky

Banánové placičky

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Pečené kuře s rýží

Pečené kuře s rýží

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

1474
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
44
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
33
Klasické lečo
Klasické lečo
30
Virgin mojito
Virgin mojito

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Tradiční slezské bramborové placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact