• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tradiční slezské bramborové placky
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční slezské bramborové placky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční slezské bramborové placky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g brambory
    • hladká mouka
    • 3
      vejce
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na upečené placky
    • zakysaná smetana
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Na jemném struhadle nastrouháme syrové brambory, přidáme vejce, mouku, osolíme a opepříme.
2
Poté pečeme nasucho na teflonové pánvi (původně na rozžhavených plátech plotny :o).
3
Na jednotlivé upečené placky pokládáme kousek másla a lžíci zakysané smetany, ukládáme na sebe do hrnce nebo mísy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci ze slezské klobásy

Utopenci ze slezské klobásy

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeno | 13. 7. 2012 18:54

    Jí se jak se smetanou, tak i škvarkama se sádlem, ale jedl jsem i s houbovou vaječinou.

  • Ivana Patůčková | 30. 7. 2010 16:26

    Tak nevím, jestli je to to samé, ale známí nám dělali braborové placky (zřejmě stejným nebo podobným způsobem, dělávaly se taky na kamnech) a místo šlehačky se hned po vyndání potíraly sádlem a skládaly na sebe. Pak se jedly s povidlím...... balada!! Zkusím tento recept a udělám si jej takto - snad se trefím. Jinak s tou šlehačkou to musí být zajímavý!

  • Anonym | 17. 10. 2008 11:36

    jo a ještě jedna věc se solíšetříme jinak nám braborové těsto černá a na blaše se připaluje.to by měla autorka receptu vědět.

  • Anonym | 17. 10. 2008 11:35

    no u nás v Jablunkově se tomu jednoduše říka "placki na blaše"Jedna varianta je se smetanou a druhá se špekem.V každém případě je to mnamka.

  • Zuzana Šindlerová | 10. 1. 2007 12:14

    Hedviko, upatlané to je, rozmočené to není. Co si pamatuju, ani se to rozmočit nestačilo. Na sebe se dávají potřené, aby nasákly tu kyselkavou chuť a pak se jí jednotlivě jako palačinky. Nevím, jak autorka, ale my to tak jedli.

  • Hedvika | 10. 1. 2007 10:24

    To se skládají ty placky na sebe jako dort a pak se tak krájí? Jinak musí být hodně upatlané a rozmočené.Ale tobré ano,to jo.

  • Zuzana Šindlerová | 10. 1. 2007 09:52

    Teď jsem se vrátila o 30 let zpátky, na Valašsko, kde tomuto jídlu říkali PODLESNÍKY. Tetička je potírala šlehačkou, kterou nechala mírně zkysnout, jééééé to byla mňamka.

  • Slávka Polanská | 9. 1. 2007 21:42

    Zkoušela jsem, naprostá bomba.Ta zakysaná smetana na tom nemá chybu.Smažila jsem na titanové pánvi úplně bez tuku.

  • Leňule | 3. 10. 2005 08:13

    Tak tuhle dobrůtku si určitě udělejte!!! Pokud v těstě vynecháte pepř a osolíte jen mírně, jsou výborné i pocukrované ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Máslo Pepř mletý Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Sýrové kuličky-smažené

Sýrové kuličky-smažené

Špenátovka

Špenátovka

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

71
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
28
Blesková smaženka
Blesková smaženka
28
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
22
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Bujará oslava herce Zdeňka Mahdala v lokálce: Rozjel to už na nádraží!

Bujará oslava herce Zdeňka Mahdala v lokálce: Rozjel to už na nádraží!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

  • Recepty.cz
  • Tradiční slezské bramborové placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact