• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Tradiční slezské bramborové placky
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční slezské bramborové placky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční slezské bramborové placky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g brambory
    • hladká mouka
    • 3
      vejce
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na upečené placky
    • zakysaná smetana
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Na jemném struhadle nastrouháme syrové brambory, přidáme vejce, mouku, osolíme a opepříme.
2
Poté pečeme nasucho na teflonové pánvi (původně na rozžhavených plátech plotny :o).
3
Na jednotlivé upečené placky pokládáme kousek másla a lžíci zakysané smetany, ukládáme na sebe do hrnce nebo mísy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci ze slezské klobásy

Utopenci ze slezské klobásy

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeno | 13. 7. 2012 18:54

    Jí se jak se smetanou, tak i škvarkama se sádlem, ale jedl jsem i s houbovou vaječinou.

  • Ivana Patůčková | 30. 7. 2010 16:26

    Tak nevím, jestli je to to samé, ale známí nám dělali braborové placky (zřejmě stejným nebo podobným způsobem, dělávaly se taky na kamnech) a místo šlehačky se hned po vyndání potíraly sádlem a skládaly na sebe. Pak se jedly s povidlím...... balada!! Zkusím tento recept a udělám si jej takto - snad se trefím. Jinak s tou šlehačkou to musí být zajímavý!

  • Anonym | 17. 10. 2008 11:36

    jo a ještě jedna věc se solíšetříme jinak nám braborové těsto černá a na blaše se připaluje.to by měla autorka receptu vědět.

  • Anonym | 17. 10. 2008 11:35

    no u nás v Jablunkově se tomu jednoduše říka "placki na blaše"Jedna varianta je se smetanou a druhá se špekem.V každém případě je to mnamka.

  • Zuzana Šindlerová | 10. 1. 2007 12:14

    Hedviko, upatlané to je, rozmočené to není. Co si pamatuju, ani se to rozmočit nestačilo. Na sebe se dávají potřené, aby nasákly tu kyselkavou chuť a pak se jí jednotlivě jako palačinky. Nevím, jak autorka, ale my to tak jedli.

  • Hedvika | 10. 1. 2007 10:24

    To se skládají ty placky na sebe jako dort a pak se tak krájí? Jinak musí být hodně upatlané a rozmočené.Ale tobré ano,to jo.

  • Zuzana Šindlerová | 10. 1. 2007 09:52

    Teď jsem se vrátila o 30 let zpátky, na Valašsko, kde tomuto jídlu říkali PODLESNÍKY. Tetička je potírala šlehačkou, kterou nechala mírně zkysnout, jééééé to byla mňamka.

  • Slávka Polanská | 9. 1. 2007 21:42

    Zkoušela jsem, naprostá bomba.Ta zakysaná smetana na tom nemá chybu.Smažila jsem na titanové pánvi úplně bez tuku.

  • Leňule | 3. 10. 2005 08:13

    Tak tuhle dobrůtku si určitě udělejte!!! Pokud v těstě vynecháte pepř a osolíte jen mírně, jsou výborné i pocukrované ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Máslo Pepř mletý Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Piškotová mňamka

Piškotová mňamka

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

99
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
96
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
70
Dýňová tortila
Dýňová tortila
66
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
38
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Blesk.cz Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavila ho Akta X

Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavila ho Akta X

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Tradiční slezské bramborové placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact