• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tradiční jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční jablečný koláč

autor: Eviny recepty ze šuplíku
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2,50
      hrnek hladká mouka
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • sůl
    • 150
      g máslo
    • 60
      g hera
    • 8
      lžíce studená voda
    • citronová kůra
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 1
      hrnek hnědý cukr
    • 2
      lžíce škrobová moučka
    • muškátový oříšek
    • skořice - mletá
    • 1
      kg jablka
    • 1
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Jako první si připravíme těsto. Smícháme mouku, 2 lžíce cukru, špetku soli, Heru a 8 lžic vody a zapracujeme na těsto. Rozdělíme na 2 silnější placky a necháme v ledničce odležet 2 hodiny ( pokud nestíháte, i hodinka bude stačit :-)))
2
Omyjeme si citron, nastrouháme si z něj kůru a vymačkáme šťávu.
3
Oloupeme jablka a buď je nakrájíme na tenké plátky, nebo nastrouháme na struhadle. Já osobně jsem spíše pro nastrouhání :-))) Pokud máme hodně šťavnatá jablka, je lepší je po nastrouhání "lehce vyždímat", abychom neměli moc tekutou náplň do koláče (z vlastní zkušenosti :-D )
4
V míse si smícháme hnědý cukr, škrobovou moučku (alias šlechticky pojmenovaný Solamyl :-))) ) muškátový oříšek, skořici, citronovou kůru a 2 lžičky citronové šťávy - to vše smícháme s jablky.
5
Troubu předehřejeme na 200 stupňů a koláčovou formu vymažeme ztuženým tukem.
6
Jednu placku těsta rozválíme a vyložíme jí formu. Naplníme směsí s jablky. Druhou placku rozválíme taktéž a nakrájíme na 12 proužků. Pro fajnšmekry, můžeme použít rádélko :))
7
Koláč ozdobíme proužky, ty potřeme mlékem a dáme péct na nižší příčku trouby - osobně to dávám na druhou nejnižší.
8
Pečeme 10 minut na 200 a poté stáhneme na 180 stupňů a dopékáme 60-65 minut, podle potřeby a trouby :-))
9
Dobrou chuť! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tradiční italské lasagne

Tradiční italské lasagne

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční vánoční pudink

Tradiční vánoční pudink

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 6. 11. 2016 15:36

    Nesmysl. Recept na těsto nedává smysl. V ingrediencích je uvedeno máslo, ale v receptu nikde není.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Dopolední svačina Pečení Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý cukr Jablka Máslo Mléko Muškátový oříšek Skořice - mletá Škrobová moučka Studená voda Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Rohlíčky pro bezdomovce

Rohlíčky pro bezdomovce

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Chřest na másle

Chřest na másle

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

57
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Hovězí karabáček na světlém pivu
Hovězí karabáček na…
15
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
14
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Tradiční galety
Tradiční galety
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční tažený štrůdl
Tradiční tažený štrůdl
Tradiční trdelník
Tradiční trdelník
  • Recepty.cz
  • Tradiční jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact