• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tradiční jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční jablečný koláč

autor: Eviny recepty ze šuplíku
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2,50
      hrnek hladká mouka
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • sůl
    • 150
      g máslo
    • 60
      g hera
    • 8
      lžíce studená voda
    • citronová kůra
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 1
      hrnek hnědý cukr
    • 2
      lžíce škrobová moučka
    • muškátový oříšek
    • skořice - mletá
    • 1
      kg jablka
    • 1
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Jako první si připravíme těsto. Smícháme mouku, 2 lžíce cukru, špetku soli, Heru a 8 lžic vody a zapracujeme na těsto. Rozdělíme na 2 silnější placky a necháme v ledničce odležet 2 hodiny ( pokud nestíháte, i hodinka bude stačit :-)))
2
Omyjeme si citron, nastrouháme si z něj kůru a vymačkáme šťávu.
3
Oloupeme jablka a buď je nakrájíme na tenké plátky, nebo nastrouháme na struhadle. Já osobně jsem spíše pro nastrouhání :-))) Pokud máme hodně šťavnatá jablka, je lepší je po nastrouhání "lehce vyždímat", abychom neměli moc tekutou náplň do koláče (z vlastní zkušenosti :-D )
4
V míse si smícháme hnědý cukr, škrobovou moučku (alias šlechticky pojmenovaný Solamyl :-))) ) muškátový oříšek, skořici, citronovou kůru a 2 lžičky citronové šťávy - to vše smícháme s jablky.
5
Troubu předehřejeme na 200 stupňů a koláčovou formu vymažeme ztuženým tukem.
6
Jednu placku těsta rozválíme a vyložíme jí formu. Naplníme směsí s jablky. Druhou placku rozválíme taktéž a nakrájíme na 12 proužků. Pro fajnšmekry, můžeme použít rádélko :))
7
Koláč ozdobíme proužky, ty potřeme mlékem a dáme péct na nižší příčku trouby - osobně to dávám na druhou nejnižší.
8
Pečeme 10 minut na 200 a poté stáhneme na 180 stupňů a dopékáme 60-65 minut, podle potřeby a trouby :-))
9
Dobrou chuť! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tradiční italské lasagne

Tradiční italské lasagne

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční vánoční pudink

Tradiční vánoční pudink

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 6. 11. 2016 15:36

    Nesmysl. Recept na těsto nedává smysl. V ingrediencích je uvedeno máslo, ale v receptu nikde není.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Dopolední svačina Pečení Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý cukr Jablka Máslo Mléko Muškátový oříšek Skořice - mletá Škrobová moučka Studená voda Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Scones

Scones

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Kuře ,,MACO“

Kuře ,,MACO“

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

90
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
41
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
38
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
38
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
AHA.cz Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Geislerová o posledním setkání s Bartoškou (†78): Splněné přání s dcerou

Geislerová o posledním setkání s Bartoškou (†78): Splněné přání s dcerou

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Další doporučené recepty:

Tradiční galety
Tradiční galety
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční tažený štrůdl
Tradiční tažený štrůdl
Tradiční trdelník
Tradiční trdelník
  • Recepty.cz
  • Tradiční jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact