Oblíbená pochoutka původem z Itálie. Čím déle se vaří, tím výraznější je chuť. Kdo nemá rád maso, může si pochutnat např na lasagních ze zeleniny.
Tak já mám na lasagne vlastní recept, protože manžel je Ital.. do lasagni se dává mozzarella a ne žádné sýry typu Čedar a spol
Výborné! Udělala jsem si takovou "levnější" studentskou variantu a byla také dobrá. Osobně příště zkusím bez muškátového oříšku, jeho chuť mi tam vadí. Ale jinak opravdu výborný recept. Olivový olej jsem nepoužila, použila jsem mleté maso - mix vepřového a hovězího. A místo čedaru jsem do sýrové omáčky rozpustila 3 velké tavené sýry.
Fabrizio, absolutně s Vámi souhlasím!!! Mám také italské předky a recept, který zde uvádíte dělám už dlouho. Děti jsou zvyklé od malička na parmazán, olivový olej, olivy... Bohužel Češi vaří podle zoufalců Babici či Ládi Hrušky. Hlavně, když to nestojí moc peněz a času!!! Grazie e tanti saluti di Brno:o) Margarita
A jak by vase italska babicka delala pizzu? Opravdu by me zajimal recept od tamni starsi generace.. Diky
Ano.vyskusal som tvoj "italsky" postup a je omnoho chutnejsi :-) O:-)
Já vždy silim když ctu italské recepty, ale ve skutečnosti jsou české a Ital by se jich ani nedotkl. Jsem původem Ital a má italská babička byla výborná kuchařka. Dělala takovou tu pravou poctivou Italskou kuchyni. Lasagne patřily mezi naše oblíbené. Já se ptám, proč sýr Čedar?? Dává se parmazán!! Rajčatová omáčka musí být jako ragú, tedy zeleninový základ (mrkev, celer, rajčata, cibule) a do toho mleté maso. Sýrová omáčka do lasagni nepatří! Dělá se klasický bešamel. Takže postup je: na dno olivový okej, bešamel, plátky lasagni, ragú, bešamel, parmazán, plátky lasagni, ragú bešamel, parmazán až je poslední bešamel a parmazán. Proč všechno tak komplikujete?? To stejné s Tiramisu a další.
Tradiční, netradiční, jsou výborné :-[ , děkuji za recept.
eňo ňůno super grande
Je mi jedno, jestli jsou tradiční nebo ne, hlavně že doma moc chutnaly, takže určitě udělám zase ! :-) Výborný recept, doporučuji! :-)
Tento recept je výborný, ale k tradičním boloňským lasagním má opravdu daleko. Chybí zeleninový základ, místo sýrové omáčky tam přijde bešamel - už jen ten čedar v tradičním italském receptu =D ...
Pravopis, ne gramatiku!
Na kuchaři ch je prave ceněnou to ze umí improvizované. A každému chutná neco jineho. Do každého jídla patri to, co tomu kterému více chuťové vyhovuje.Tisic lidi tisíc chuti. A kdo si osobu je právo určit, ktera z toho tisíce je ta zaručeně dobra ten by se mel asi nad sebou zamyslet
Moc se mi libi ze někteří musi za kazdou cenu blbe kritizovat. Kdyz uz je recept super tak si najdeme alespon gramatiku.
Vyborné, právě jsem dopekla, a chutnají paradne, pritel sporadal pul pekace na posezeni ;-) :-)
Vynikajuce, akurat som trosku improvizovala podla moznosti v chladnicke...Dala som mlete bravcove, namiesto bazalky tymian, namiesto cedaru parmezan a z pekaca zmizlo vsetko :-P Skvely recept, s velkou moznostou menit a skusat rozne chute ;-)
recept vyzera uzasne tesim sa az ho zajtra vyskusam :-) hlavne sa tesim na tu omacku s cheddarom mnam a na fotke nezalezi ide o chut..dakujem za recept
Slecno nebo pani Petro, bohuzel vsude jsem nebyl a vsechno taky neznam, takovy clovek na zemi neexistuje. Ale alespon narozdil o vas, vim co tam prijde a co ne. Jidlo se foti jak je naservirovane hned, ne az za hodinu az vychladne, studene ho nikomu na talir servirovat nebudete. Pletete tady totiz jablka s hruskama dohromady. Nevim jak by se vam libilo, kdybych tady napsal recept na tradicni ceskou svickouvou a misto mrkve bych dal rajcata, misto celeru cesnek, a misto petrzele pomeranc. Tak si nejdrive dejte dohromady co tady nekteri vubec pisete a potom se tady o tom bavte.
Zase jeden pan chytrej co všechno ví a všude byl :-| a pořád lepší blbá fotka než kradená vydávaná za vlastní. Kdyby to vyfotily studený tak jim to pohromadě držet bude bez problému. Teda toho tvého, páč zatím se nikomu žaludek nezvedl až teď po tvém komentáři. Není důležitější jestli to lidem chutná?
Tradiční Italské lasagne, s Anglickým sýrem cheddar :-D O:-) :-D O:-) :-D, do lasagni nepříjde žádná sýrová omáčka ale bešamel. Vypadá to jako by to už někdo jednou jedl, vůbec vám to nedrží. Do ragů neříjde bazalka ale rozmarýn.
O:-) O:-) smiluj se
Já dávám do bešamelu jalovec, muškátový ořišek trochu soli, bobkovy list, a nové koření. Zkuste :-) :-)
tiez sa mi nezda ani ta besamelova omacka s cesnakom a urcite sunka nie je nic copatri do kategorie zdrave ci pre deti, to uz fakt radsej hovadzie.. ale kazdy jak ma rad
je to lasagne né lasagně :-D
Lasagne byly moc moc dobré.
Tam vink vobec ani netreba,a ked sa cudujete vsetky tu ze mate len dve vrstvy tak asi mate velke pekace logikaaaaaa
Recept je super, také to dělám podobně, jen do masové směsi (ani bych tomu neříkal omáčka) přidávám lilek, jednu až dvě mrkve a najemno nasytrouhanou bramboru. Pak odděluji vrztvy tak, že mezi masovou směs a bešamel vždy plátek těstovin. No a na závěr místo Čedaru.. jednoznačně parmezán.
Místo hovězího masa nastrouhanou šunku.. fuj mě je špatně. Nebude to tak mastné... taky padám ze židle :-). Špenátové lasagne - vynikající Špenátové lasagne z Globusu... znovu padám ze židle (A to mám globus rád)
No jasny to je hnus fuj jirka babica no a kdyz to neumite tak si zajdete do gloooooobusu narod na hovno :-|
to nejsou kasagne, je smutný že se objevují takové paskvily
úžesný recept!! výborná sýrová omáčka.. nemůžu vynachválit
Masové omáčky je vždycky málo, proto mezi vrstvy ještě dávám bešamelovou omáčku ( voda, 33% smetana, hl.mouka, sůl, pepř a namačkaný česnek - povařit ). Je to skvělý. Zkuste taky místo mletého masa jen na hrubo nastrouhanou šunku, budou Vám to jíst i děti, co moc nemusí maso, je to lehčí a ne tak mastné. Skvělé jsou špenátové lasagne, které se dají sehnat třeba v Globusu za pár korun. Dobrou chuť ;-)
Super recept dělala jsem část z čerstvých rajčat a jedny loupaný z plechovky, použila jsem dvoje těstoviny -jedny po 13 plátků- a přidala jsem špenátovou vrstvu ...byl toho velký plech a 4 vrstvy celkem asi 6 velkých porcí <3 moc nám chutnalo
Vynikající
Zapoměli jsme tam dát maso :-D :-P
Děkuji za recept, naprosto luxusní ;-)
Zajímalo by mne kolik vrstev udělate já jen dvě masa s tímto množstvím,čekala jsem více :-\
byly výborné akorát mi nedržely tvar a byly všude ale to už bude asi chyba jinde perfektní recept
Nechapu jak nekdo muze jist EIDAM ..ceskej hnus bez chuti, kterej skripe mezi zubama a jeste ukradli nazev originalnimu Edamu..no kdo nevyzkousel, nepozna rozdil! Kazdopande tenhle recept je klasika, jenom jsem si poupravil, ze misto italskeho vina davam mnou oblibenou Medvedi krev :]
Dělám už po druhé, výborné!
Právě jsem je dodělala a jsou naprosto luxusní! Ukládám a určitě budu dělat podle tohoto receptu...Díky moc ;-)
Recept jsem vyzkoušela akorát jsem ho trošku změnila. Místo čedaru jsem dala eidam a ten jsem nastrouhaný dávala i na vrsty omáčky a lasagne jsem dělala z domácího těsta a mému muži to tak velice chutnalo ....měli jsme to k večeři na Valentýna :-)
Tak jsme s přítelkyní dělali podle tohoto receptu. Místo Čedaru přišel eidam, ale myslím že to bylo o to lepší. Zapoměli jsme tam dát maso, a musím říct že to bez něj bylo ještě lepší. Takže kdo se po něm moc neutluče, doporučím upéct bez masa. Do trouby horkovzdušné to přišlo místo na 30 minut na 50 minut a bylo to skvělé. Pekáč asi 30x15cm a bylo to na 5 porcí. V jednom se to vaří blbě, pokud toho chcete dělat více najednou. Doporučuji dělat ve dvou.
Dekuji za skvelý recept, je mi teprve 13 a zvládla jsem ho bez velkých problému. :-) Lasagnebyly trochu méňě rajčatové. :-\ A sýr jsem dala eidam:-) . Bylo to fakt výtecné, doporučuji :-P
V pohodě 3 chlapácké porce
Jaké mají být asi tak rozměry zapékací misky? Asi jsem použila moc velkou a měla jsem tudíž jen 2 vrstvy. Ale voní to krásně
Neví tu někdo pro kolik je to asi osob?
vím, že to asi moc lidí nepochválí, ale používám strouhaný eidam....a šmakuje
Výborný, i když časově trochu náročný recept. Na lasagne jsem použila nudlové těsto (30 dkg hladké mouky, 3 vejce, 2 lžíce oleje, troška soli, vyválet na tenko), dávala jsem syrové rovnou do trouby.
a z jakého důvodu se do těstovin nebo do brambor sype sůl při vaření? :-D
Do originálního receptu se dává mix ricotty a mozzarelly, parmazan pak na posypani ;-)
mam otázku rajčata jako čerstvá rajčata? :-)
máte pravdu, uvařením lasagne určitě naberou slanou chuť :-D
...nemluvě o tom, že rozdíl mezi mozzarellou a parmigianem je asi jako mezi srpem a kladivem...V.
Myslíte Hanko parmezán (resp. parmigiano)? :-D V.
lasagne jsou výborné,ale jelikož jsem je dávala syrové,nevařila jsem je předem,tak mi to přišlo málo slané,příště trochu osolím bešamel, :-)
Hanko,prosím te to s tim cedarem,ja mam intoleranci na mliko,ne na laktozu ale na kazein ktery mliko obsahuje,taky si ho muzu dat?Nebude mi po nem blbe?
Já nevařím sýrovou omáčku, ale jen bešamel (bez sýra) Sýr používám strouhaný nahrubo a prosypávám jednotlivé vrstvy. Kořením oreganem a přidám i koření na špagety. Bazalku taky. Místo protlaku loupaná rajčata.Chvilku před dopečením posypu sýrem i vršek lasagní. Po dopečení nechám odstát tak půl hodiny, aby se rozležely vrstvy a mírně zatuhly.Peču přikryté alobalem 35 minut a deset bez na zhnědnutí.
Když tam dáte Chedar budete to mít mexický, když tam dáte Eidam budete to mít český.
vsechno vyborne az na ted cedar. cedar (resp. cheddar) je anglicky (oranzovy) syr a ten do pravych italskych lasagni nepatri. :-X radeji pouzijte mozzarellu, parmesan nebo pecorino. gouda (i kdyz neni italska) je taky dobra, protoze chutove originalu nejvic pasuje. cedar je ale dobry pro alergiky na laktosu. jinak vsechno vyborne.mnam, mnam. ;-)
již jsem dělala 2x a vyborne akorat muj muž je teda na zabytí neji žadny jiny syr než eidam a parnicu :-(
Dnes jsem zkoušela poprvé a musím říct, že jsem lepší nejedla. Vynikají a doporučuji
Dělám dnes podruhé a tenhle recept je absolutně senzační. Jediné, co nedodržuji, je sýr - zaměňuji čedar za parmezán. A je to taky dobrý :-)
ahoj všem, chtěla jsem se zeptat, jestli bude velký rozdíl, když místo červeného použiji bílé víno... mam zrovna jedno v ledniče :-)
Tyto lasagne si s přítelem děláme každý týden a jsou výborné, jen místo rajčat dáváme rovnou loupaná z plechovky. Je z nich 6 porcí. Lepší recept není )
Upřímnost nade vše
Dobrá rada !! <3
O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) Prcám na to ! :-S
seru na to :-$
Dobrý den, o víkendu jsem podle tohoto receptu udělala lasagne, pouze jsem zdvojnásobila všechny ingredience kromě lasagní, těch jsem použila i při zdvojnásobení všech ingrediencí 14 ks. Vrstvy jsem měla 4 a celkem mi z toho vyšlo tak 6 hezkých porcí. Tak si typuju, že pokud pojedete dle tohoto receptu, vyjdou vám z toho menší 4 porce, akorát těch lasagní bych osobně použila max. 8. Jediné, co jsem ještě změnila je, že sýr jsem nepřdávala do omáčky, ale vrstvila ho na bešamel, takže i poslední vrstva byla posypaná sýrem. A pekla jsem na skoro hodinu. A ještě dodám, že bešamel jsem míchala dobrých 20 minut, litr mlíka jsem přidávala po malých částech, je to tak lepší. Konzistence by jinak měla být ca jako salko, tak podle toho můžete ještě přidat mouku či naopak dolít mlíko. Udělaly se mi taky trošičku i přes veškerou snahu hrudky, omáčku jsem pak vrstvila přes sítko, takže to není žádný velký problém pak, když se vám to stane. A ještě rada - když je uděláte večer a necháte přes noc uležet, na druhý den uležené jsou opravdu naprosto vynikající. Dělala jsem lasagne poprvé v životě a chlapi se rozplývali :-) tak dobrou chuť!
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, pro kolik je tento recept osob. Nemohu to nikde najít. Děkuji
Dejte klidně vepřové, to bude tučnější ale taky dobré.
Prosím, dá se použít i jiné maso? Třeba vepřové mleté? Nebo je pro lasagne typické hovězí? Děkujiii
Pokud má člověk alergii na určitý druh potravin a chce vařit např. lasagne, musí si suroviny upravit tak, aby mu vyhovovaly. Pro někoho, kdo tohle nechápe, bude jednodušší napsat, že lasagne byly výborné, jen jsem použila delaktozované potraviny, mají stejnou chuť jako laktozované. Lidé, kteří mají alergie zřejmě vaří jako pejsek a kočička, protože si musí upravovat recepty. No, budu se muset nad sebou zamyslet.
Pokud vam nevadi, ze varite neco jineho, tak muzete pouzit misto masla olej, misto cedaru eidam, misto mleka vodu, vynechat vino popripade pouzit krabicove atd. Vzdyt nekteri "kuchari" to i doporucuji v televiznich sou. Jen musite prejmenovat recept na lasagne dle pejska a kocicky.
Ještě doplňuji - místo másla jsem použila olej, neměla jsem delaktozované máslo.
Výborné. Lasagne nám moc chutnaly. Trošku jsem pozměnila suroviny, protože nemůžu kravské mléko. Vařila jsem ze sojového mléka a kozího sýra (tvrdého na strouhání); víno jsem nepřidávala. Určitě někdy zopakuji.
Lasagne byly opravdu dobré, povedly se a chutnaly nám. Víno se nemusí použít a lasagne se nemusí předem vařit.Použila jsem lasagne značky panzani a 45% eidam.
Lazaně byly fakt dobré a ostatním také chutnaly. Doporučuji. Jo a použila jsem eidam, pač jiný v obchodě neměli a taky v pohodě.
Mohu použít normální 30% eidam? děkuju :-\
Ahoj všichni, kdo chcete kuchtit lasagne. Hledala jsem na hodně stránkách recept, ale žádný se mi moc nelíbil. Vyzkoušela jsem proto tento, protože byl mezi favority. Musím říct, že recept je skvělý a lasagne dokonalý. Fakt nemusíte hledat jiný recept a vyzkoušet to. Těstoviny se dávají zapíct bez uvaření a já jsem zapíkala 50 min. Víno jsem tam nedala ale i tak celkový dojem skvělý. DOPORUČUJI
famózníííí ;-)
akurát sa chystám urobiť lasagne podľa tohto receptu, ide tam všetko čo má ísť, len by som zmenila syr čedar za parmezán, ktorý tam má ísť a potom nebudete mať ani naťahovací bešamel, určite to nekazte eidamom
Ja milujem lasagne a robim ich len podla tohoto receptu!! pokial niekomu nechutili, žial, lepšie už nenajde) ja som na ne naučila aj moju rodinu, aj priatela, ktory neda za normalnych okolnosti rajčinu do ust a dokonca si ich ešte aj vylepšil podla svojho, zajedal ich rohlikom) dneska ich idem robit znova, takže všetkym prajem dobruuu chut )) <:-) :-*
Zdravím, též jsem vyzkoušela tento vcelku nenáročný recept a moc nám chutnalo, jen jsme nečekali, že to bude tak syté 8-)
Zdravím, taktiež som sa vyskúšal a nechal som sa inšpirovať, žial moc mi nechutnali. Pôjdem pohľadať ešte nejaké iné recepty, zatial ma zaujalo pár receptov na http://lasagnerecept.cz/. Niečo skúsim ukuchtiť, uvidíme či sa vydaria.
používám eidam a dávám ho ještě mnohem více než je psáno :-) a omáčka se mi nezdá lepivá. mám pekáček, do kterého se mi vejdou dva plátky lasagní podélně vedle sebe a jeden naležato nad ně..pak už záleží jak máte pekáč vysoký a kolik vrstev uděláte, ale mě to vychází na dvě vrstvy těstovin a 3 náplně...
Recept dělám už poněkolikáté, je skvělý a na lasagne relativně rychlý. Jinak žvýkačkování je klasický projev eidamu. Také jsem dříve žádný jiný nepoužívala, ale je pravda, že není sýr, jako sýr. Pro nás je čedar moc sladký, používáme goudu.
Zdravím, zkoušela jsem lasagne a řekla bych, že se mi moc nepovedly, všechno jsem dělala podle receptu, jenom místo čedaru jsem dala eidam a potom se bešamel tahal jako žvýkačka, tak to byla teda pěkná patlanice, než jsem to naskládala...a bohužel mi teda vyšli jenom 3 vrstvy omáčky a 2 vrstvy lasagní, což je asi dost málo - jak to vychází vám a jak máte velký plech? Chuťově jako dobré, ale ta konzistence nic moc, co mám udělat příště jinak?
omackou zacinate
nevymazavam a vzdy je vse dobre.
Dnes jsem je dělala poprvé a tento recept nezklamal. Výborné. Děkuji.
Jak je to tu napsané, tak si myslím, že to bude velmi dobré ! ;-) .. Jenom by mě ještě zajímalo,do pekáče se dávají nejdříve plátky lasagní nebo ta omáčka? :-\
Opět jsem vařila lasagne podle receptu, manžel si je bere s sebou na služební cestu, "nedopatřením " půlku snědl i na večeři Jsou opravdu výborné, nepředvařuji a havně něšetřím na rajčatové omáčce.
vyborné, úžasné, každý kdo u nás zkusil, chce jen tohle ;-) jen těstoviny na chvíli ponořím do horké vody, ať malilinko změknou
Doporučuji. Lasagne podle tohoto receptu se velice povedly a chutnaly. Dávala jsem lasagne syrové (=tvrdé) a krásně změkly.
Uzasne mohu jedine doporucit ;-) Uz jsou soucasti naseho jidelnicku , obcas misto masove smesy udelam spenat a jsou taky uzasne :-)
ja je cca 10minut pred kladenim ponorim do horke vody , trochu zmeknou a uz nepotrebuji tak dlouho v troube
Právě jsme doobědvali tyto lasagne a připojuju se k pochvalám od ostatních kuchařek a kuchařů.Lasagne jsou vynikající, pláty krásně změknou i bez předvaření, čedar jsem nakonec nepřidávala do bešamelu, ale posypala jím vrchní vrstvu boloňské omáčky asi 10 min. před koncem pečení..Díky za super recept!
neneee, dají se tam klasicky tvrdé :-)
CTELA BYCH SE TAKY ZEPTAT? VAŘÍ SE PRED TIM NEBO SE TAM DAJÍ TVRDE? :-)
Samotné plátky lasaní se nějak upravují, např. vaří (jako špagety) ??? Nebo je tam skládat normálně tvrdé? :-)
:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S hhhhhhmmmmmmmm
dneska se na ně taky chystám ;-) podle toho receptu jsem dělala už několikrát a jsou opravdu výborné, všichni chválí a hlavně manžel :-D :-D
Tak ja jdu taky na to Jen, jsem zapomnela v obchode koupit protlak...kecup bude muset stacit. :-P
tak dnes moje premiéra, doufám že bude všem chutnat... :-) držte palce
Vynikající recept , vždy mi chutnají !!! 8-) 8-) 8-)
Lasagne jsou podle tohoto receptu výborné, pokud se dá dvakrát tolik rajčat a protlak také velké balení. Pak je to opravdu lahodné a dělám je již po několikáté. Dávám je normálně na velký hluboký plech a akorát to vyjde.
dala som nepredvarene a vsetko bolo v poriadku. super recept, len treba vychytat par chybyciek vzhladom na velkost zapekacej misky, inak chutovo dobre, len trosku malo rajcinove. nabuduce budu akurat :-)
Milujeme je ,jsou uzasne Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.
Jo a ještě dodatek pro ty, kterým se to zdá málo italské...několikrát jsem v Itálii lasane jedla a jen jednou se dalo říct, že byly opravdu dobré...jinak hnusné a plavaly v oleji...co kuchař a restaurace, to trochu jiné lasane....každý dělá takové, jaké mu chutnají. Tak dobrou chuť
Výborné, jen jsem dala asi tak 4x víc rajčat a na vrstvu s masem jsem ještě na plátky nakrájela syrová, besamelu jsem také udělala trochu víc, asi záleží, v jaké míse kdo zapéká. Po upečení byly krasně kompaktní a držely tvar, na řezu vypadaly nádherně a jen se po nich zaprasilo. Ještě jednou mňam
Zkusila jsem uvarit a jsou vyborne. Akorat mi po nakrajeni cele vytekly Asi prilis stavy v omacce.
Lazane jsem delala minuly tyden poprve a hned se mi povedli..opravdu vyborne,,neskutecne,vynikajici...vsichni si je chvalili. Snedl se cely pekac do pul hodiny. Jen jsem misto pul kila masa dala kilo...protoze muj pritel...je velkej jedlik masa...a do besamelu dala nastrouhany parmasan...! Doporucuuji opravdu vyborny recept ....jo a lazane jsem predvarila. Dneska lazane delam znovu a tentokrat je skusim dat nepredvarene..tak uvidime? :-) :-)
uz aby to bylo, jsem zvedava jake budou :-)
Tak jsem se do toho taky pustila, jsou v troube a uz se na ne moooc tesim :-)
To jsou kementáře k ničemu, radši pište rovnou až bude výsledek, to nikoho nezajímá že už jsou v troubě :-). když sem bude každý průběžně psát: už jsem tam dala všechny ingredience....pak už se to peče....bude to k ničemu :-D. myslím že každého zajímá jenom hodnocení receptu
Lasagne výborné, neměla jsem doma červené víno a tak jsem dala více protlaku...jednu malou plechovku.sýr jsem zamíchala rovnou do bešamelu a myslím, že výsledek je stejný, jako kdybych ho sypala na něj, akorát poslední vrstvu omáček jsem zasypala ještě strouhaným sýrem...a doma měly velký úspěch i bez parmesanu...komentáře typu, že to nejsou pravé lasagne mi přijdou zbytečné..nidko nikoho nenutí podle receptu vařit...a pokud slečna tvrdí, že jí pouze pravé italské lasgne, proč se vůbec zaobírá návštěvou českých stránek s recepty...né každý má peníze na to, aby kupoval pravý parmasan, který je velice drahý...podle mě je to velice povedený recept. ;-)
Vážení, zrovna já jsem lasagne nikdy předtím nedělala a opravdu by mě zajímalo, jestli se teda ty samotné lasagne mají nebo nemají spařit? Na krabičce je postup v cizím jazyce, takže opravdu nevím?! Díky
také mi vyjdou vždy jen dvě vrstvy těstovin a pečivo k tomu vůbec nepotřebuji, je to výborné :-) .... jinak v Itálii nám vždy dávají mísu s pečivem a to ke všem jídlům :-)
Recept je dobrý,název a co tu řeší paní nebo snad ještě slečna Renata je slovíčkaření.Kdyby jste byla na odborných stránkách nebo degustacích, chápal bych vaše komentáře, nicméně též uvitám váš recept originálních tradičních lasagnu.A klidně můžete rozepsat přesny postup na kolik stránek chcete s přesným názvem ingrediencí. Pěkný a méně protivný den přeje kuchař Petr, Italský Restaurant Cartellone Hradec Králové 8-)
Pani Eva je nějaká chytrá,prý jde o docela dobrý recept,že už jsem se v životě něco nakuchtila,ale takhle snobsky veřejně dělat chytrou,připadá mi to jak někteří ty rýpalisti v prostřeno,někteří di nevidí ani do úst.
Jde v celku o dobrý recept, správně se dělá bešamel bez sýra, ten se dává na každou vrstvu strouhaný.Navrch má přijít parmazán. Dělám je již spoustu let.Takové ty náhražky sojová drť, anglická slanina, paprika.... to nemá nic společnýho s lasagněma, s tím nesouhlasím!!! :-$ :-$ No, když to někomu chutná, jeho divná chuť. ;-)
Tohle jsou "komentáře k receptu" a ne "dobré recenze"! To, že podle něj vařit nemusíme, to je snad jasné. Tady jde o to, že autor receptu si může dát do pokrmu jakékoli ingredience, ovšem ať ho potom nenazývá "Tradiční italské lasagne"!!! A ještě jeden detail- v popisu postupu nikde nevidím, že by se lasagne nejdříve měly spařit ve vroucí vodě, což je dost důležitá informace!! Takový experimentující člověk opravdu nejsem, abych zkoušela vařit podle tohoto receptu! :-D
ať si každý udělá svůj názor. Nemusíte přeci hned kritizovat :-D Pokud Vám recept nevoní, vařit podle něj nemusíte
tak jsem to dala do trouby a doufam ze z toho vznikne neco dobreho jinak me tata asi zastreli :-)
Prave je papame a jsou vyborne,klasicke lasagne,jako v restauraci :-D jedine co jsem vymenila ,ze jsem dala rajcata z plechovky,jinak super.... :-D :-* :-* :-*
Treba jste expert na lasagne :-\ , ale kazdy se sam svobodne rozhodne zda varit podle tohoto receptu ;-) A pro zajimavost - cibuli v Italii mame ;-)
Zas takova hruza to neni pani Lenko. Mate ale asi pravdu, vestina z nas asi nejedla prave lasagne v Italii, a proto uvitame vas recept.
Pani Lenko,vas ten recept musel opravdu rozladit :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
NEVAŘIT!!!!!!!!Tohle jídlo je úplně zkažené!!!!!!!!! Pravé lasagne se dělají jen z těch těstovin,mletého masa,zahuštěné boloňské omáčky,torošku pepře a hlavně ne žádnej ČEDAR,ale PARMAZÁN !!!!!!! a o tamtěch ostatních věcech,který jsou u tohoto pokaženého receptu ani nemluvím (např. cibule v itálii ani není !!!!!!! ) :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-( =-O =-O :-X :-X :-| :-|
tohle vubec nejsou italske lasagne !!!!! polovina ingredienci je tam spatne a zadnej syr cedar se tam rozhodne nedava,daava se tam parmazan,vy jste asi nejedli lasagne v italii!!!!! tohle je uplna hruza!!!!!davam za 5 :-( :-X :-X =-O =-O :-$
děkuji za recept. jídlo se mi dělá v troubě :-) a je velmi snadné na přípravu !
Děkuji za recept, právě jsme dojedli a bylo to vynikající!
jasně, takže Vám z toho vzniklo něco úplně jiného, než italská kuchyně Nahrazovat rajčata a protlak kečupem bych rozhodně nenazývala vylepšováním receptu, spíše jeho degradací.
jak můžete doporučovat něco co jste nejedla. Vždyť podle toho co píšete jste neměla vůba ec pravé lasagne ale chuťově něco úplně jiného. Kari, kečup, čínské koření a kuřecí nudličky musí mít uplně jinou chuť než rajčata rajský protlak a mleté maso.
Dělala jsem to poprvé mým rodičům a kamarádům a byla veliká pochvala vřele doporučuji. ;-)
ta čeština :-P
víkend, vyjde :-)
ty jsi úplně vymazaná, fuj, to už nejsou lasagne, ale úplně jiné jídlo--- :-$
ahoj všem chystám se je dělat na výkend mamka bude mít narozky takže mi to to jádlo příjde super navíc milujeme těstoviny a lazagne nejdla tak že doufám že to víjdě pak vám písnu držte palečky s pozdravem Lucie O:-) 8-) :-*
Zdravím. Recept je výborný, jídlo ještě lepší :-* Dnes jsem ho dělala k obědu, myslela jsem si, že zbyde i na večeři, ale už nezbylo. Osobně jsem si recept trošku vylepšila - místo mletého masa - kuřecí prsa - nudličky, ne protlak, ale kečup, bez rajčat, koření kari , Čína a pikantní křidýlka. Sůl a pepř jsem nepoužila. Lasagne jsem ještě před zapékáním vařila - cca 5 minut. Bazalka s petrželkou na ozdobu a slavila jsem úspěch. <3 Díky za recept. Všem moc doporučuji a kdo tento recept nevyzkoušel, ať to neprodleně napraví :-)
Chystám se je o víkendu vařit a ráda bych věděla zda mám lasagne uvařit ve vodě před zapékáním.
Tak nakonec lahůdka, byla i pochvala... Doporučujeme... ;-)
Hovi je nejlepší kuchař, už nevařím....delicious!!!
Je to v troubě tak uvidíme jestli se to vyvede O:-)
je s tím prace,ale stoji to za to......... :-P hamy nami mami...... ;-)
recept na lasagně jsem vyzkoušela a můžu jej doporučit- jednoduše vynikající
tak ty zítra skusím.Vypadají báječně.Mńam ;-)
Dělala jsem je úplně poprvé přesně podle receptu a byly báječné! Přítel si ještě 3x přidal. Jen to chce vychytat správně velkou mísu.
Nikča to vystihla naprosto přesně, jelikož pane asi nevaříte, ale sedíte u netu a vymýšlíte blbiny asi na to vaření by vám zbyl i čas. Uvařte si co vám chutná a mladý dejte čas, aby se to naučila. Láska sice prochází žaludkem, ale není to všechno. =-O
Udělejte si je sám a nemusíte nedávat na kuchařku ;-)
nauč se vařit a udělej si je sám ;-)
dělám z 500g balení a vždy pár plátků zbyde. ale záleží i na tom jak moc se dává omáček.
Můžu se zeptat na kolika gramové lasagne je tento recept? Děkuji
Naprosto dokonalý receptík, velká pochvala, moc děkuji. I náš táta, který těstoviny nemusí si je chválí... :-) Takže dnešní oběd?! Jasná volba... :-)
Miluju lasagne a je to pro tenhle web přímo stvořený recept !! Taky by jsme sem nějaké lasagne ,,šoupla " :-D Vůbec celá Itálie má bohatou kuchyni a v tom ji tolik obidvuji mimo jiných světových značek na hadříky !! :-D
znovu musím pochválit, podle receptu jsem je dělala podruhé a opět velká pochvala. Dala jsem tentokrát více sýra do sýrové omáčky a musím říct, že to bylo ještě lepší než minule. Lasagne dávám syrové-nepředvářím, i tak krásně změknou. Děkuji moc za recept!!! :-)
no vcera to upekla mlada v kuchyni puch ze by jeden pad, omacka slana vsechno plavalo v oleji a lasane tvrdy jak sutr, tak jsem syrovo-masovou hmotu oskrabal a snedl s pecivem do pul hodiny mi bylo zle od zaludku :-$ . Poradte co s tim? Vymenit kucharku?
lasagne předem chvíli povař
dělala jsem podle receptu, jen do omáčky přidala nakrájenou papriku, máme ji rádi.. ale lasagne jsem nepředvařovala, dospod dala sýrovou omáčku a lasagne i tak krásně změkly.. možná záleží na značce, na těch mých bylo napsané, že je možno předvařit, ale nebylo třeba.. a lasagne byly výborné a to nemám jinak těstoviny ráda..
Já žádně nikdy dopředu nevařím, dospod dám boloňskou omáčku, dělám jí trochu více, a lasagne se v ní krásně "uvaří".
Děláme je doma dle toho receptu už několik let a můžeme se po nich utlouct ;-)
Jsou dva druhy - ty, které se musí před pečením uvařit a které ne. Potřeba si to pohlídat :p
Lasagne jsem vyzkoušela, držela jsem se postupu a já i můj přítel jsme si pochutnali. Takže doporučuji a známkuji 1 ;-)
moc dobre. jen nevim, proc v receptu chybi mnozstvi a ani seznam ingredienci neni kompletni
Lasgne sou testoviny......museji se pred zapecenim uvarit ve slane vode + olej aby se neslepily.....hone zdaru pri dalsim pokusu ;-)
skoušel jsem to a dopadlo to katastroficky zaprvé mi vyšlo boloNśké omáčky jenom na jednu vrstvu a to sem delal podle receptu za druhé kdys sem to dal péct a vytáhl zjistil jsem že jsou všechny lasagne tvrdé nevíte někdo jak to udělat aby byly krásně měkoučké ? dekuji :-)) ;-)
Skvělý recept..jenom dávám ještě navrch nakrájená kolečka mozzarely aby to bylo ještě jemnější. V troubě to pak pěkně hnědne a dodá tomu ještě větší šmrnc. Doporučuju!
Výborné!!! <:-)
Drzela jsem se receptu, akorat jsem misto mleka dala smetanu a creme fraiche a bylo to vyborne ! Doporucuji pri vyrobe omacek pridat na mnozstvi surovin, aby jste ke konci nemuseli setrit ;-) .....Davam 1 a pisu si k oblibenym !
Ještě jedna zkušennost: jsou lasagne , které se předvařovat nemus - instantní. Do sýrové omáčky dávám šlehačku + mléko, pak jsou velmi jemné, no a muškátu opravdu jen špetku.....
Ja je taktez chvilku povarim, jen aby byli lehce ohebne.....
lasagne predem chvilku tak do 5 min povřte. Já vařím se lžící olivového olije + sůl. Pal scedím a proliju studenou vodou. Takto vařím všechny těstoviny. =-O
Tak jsem dnes dělal lasagně poprvé podle nějakého receptu a ne podle fantazie. Musím uznat, že tento recept má taky něco do sebe, jen toho muškátového oříšku bych tam dal asi méně. Ta půllžička je až moc výrazná a přebíjí ostatní chutě..
Ne, nevařit!! Ony se vlastně uvaří mezi tou náplní..
Jelikož jsem lasaně ještě nikdy nepřipravovala, chtěla bych se zeptat zda se před zapékáním ještě vaří, nebo se tam dávají neuvařené. Děkuji za odpověď.
Jsou skvělé. Dělám pravidelně ;-)
Jenom bych se chtěla zeptat, jak velký by měl být pekáček? Nechci, aby z toho byla placka ;-)
Vyzkoušeno, výborné!!! Zítra se je chystám znovu udělat, tentokrát s hovězím masem (předtím jsme je měli párkrát s vepřovým). Rajčata dávám teď v zimě konzervovaná, nejlepší jsou pravá italská (třeba Valfrutta, ale jsou dražší...), sýr obyčejný eidam... Do boloňské omáčky ještě dávám trochu maggi pro lepší chuť a víc česneku (2 - 3 stroužky).
Ahoj, je to asi podle značky těstovin, některé se musí předvařit, některé ne. Já je nepředvařuju a jsou krásně měkkoučké. :-)
Ahoj, dávají se minimálně 3 vrstvy, podle pekáčku, jak je vysoký :-)
vyzkoušeno, perfektní akorát jsem místo neitalského čedaru dala ještě neitalštější eidam, přesto všem chutnalo :-)
ahoj,včera jsem dělal lasagně a dával jsem plátek lasagní-šunku-PL-an.slaninu-PL-sýr a opakoval to dokavad jsem měl potřebné věci,po půl hodině jsem je vyndal z trouby ale dopadlo to hrozně,vzhledově za 1 ale tvrdý jak kámen.uvařený jen uprostřed,oktaje prostě tvrdý...
mám jede dotaz ohledně lasagní,dává se jen jedna vrstva lasagní (jeden plátek) a nebo víc,včera jsem je dělal a dopadlo to hrozně.kolik vrstev se dělá?! díky O:-)
:-\ čedar zrovna není TYPICKÝ italský sýr!!!! Do tradičních lasagní se dává parmazán jako poslední vrstva....
Ňaminka-všem doporučuji :-*
Jen jsem se chtěla zeptat, zda mají být lasagne předvařené,nebo zda se dávají do pekáčku syrové. ... Mockrát děkuji..už se moc těším, až je podle tohoto receptu uvařím.:-) ;-)
Recept jsem vyzkoušela a opravdu vynikajicí ,,,,už ted se rodina ptá kdy bude zase taková dobrutka na talíři
Vynikající,právě upečené !!! :-*
Tak jsem tento recept vyzkoušela, a hned se po něm zaprášilo Moc chutné!
To je dokonalé! Poprvé jsem si troufla na lasagne, dopadlo to úžasně a měly velký ohlas. Hned jsem předávala recept. Děkuju a doporučuju!
Vynikající recept......je to výborné mňamko,skvělá chuť.Všem doporučuji..... :-) :-) :-)
bylo to výborné ... jen asi příště udělám dvojtou dávku nebo to dám do mrňavýho pekáčku :-)
Lasagne jsou výborné. Jen doporučuji čerstvá rajčata dopředu oloupat a nedávat lasagne na sebe, vždy jen jednu vrstvu, jinak nezměknou.
hmm,zkusim uvarit ..!! velice mne laka ..!!!!! mnam :-) ;-) :-P :-*
je to nejlepsi basta co jsem kdy jedl <3
Večer budu vařit, díky za recept...moc se těším...jistě to bude bašta :-)
Vařím Lasagne často a toto je jeden z receptů, které mi chutnají najvíc, jsou naprosto úžasné!
<3
:-D :-D :-) :-( ;-) :-P :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S
Dělám je už dlouho stejně.jen misto sýrové omáčky dávám bešamelovou ae je to uplně to samé..opravdu vynikající chut.můj přítel je takle miluje a tata se jich také nemohl nabažit.ume 1*
Delikátní záležitost, díky :-)
Vynikající! Příště budu vařit lasagne znovu podle tohoto receptu
Nemám slov. Před pár dny jsem se vrátila z Itálie a po zjištění, že to bez lasagní nevydržim, jsem se konečně odhodlala je udělat sama. Jsou úžasný... Jako v Itálii :-)
Jednu vrstvu bolonske omacky muzete nahradit varenym, ochucenym spenatem, chutove dobra kombinace.
Výborné, už poněkolikáte na vyžádání upečené:-)Taky jsem nedávala červ. víno, přesto byly moc dobré. Přesně jak píše Pája, lasagne není vůbec třeba vařit předem. Naskládala jsem je syrové do pekáčku a byly perfektní.Opravdu bezva recept!
Katko,prostě kupte jakékoli Lasagne (nej jsou italské)a bez jakého-koli vaření je naskládejte tak,jak je v popisu.:-)
prosim, ktere lasagne mam pouzit?a mam je nejak predvarit?díky za odpověď
Musím dát za 1, opravdu výborné. Neměla jsem sice doma červené víno, ani muškátový oříšek, ale i bez toho byly vynikající! Bešamel jsem dělala místo z mléka ze smetany na vaření a nemělo to chybu.
Za 1. Výborné
Byly vynikající! Do mletého masa jsem přidala sojový granulát, což nikdo nepozná :-) a všichni si pochutnávali. díky,budu dělat zas a zas
Opravdu vynikající, děkuji za inspiraci a dávám 1*
Velmi dobrá verze lasagní.
Lasagne jsem dělala teď o víkendu a měli úspěch. Recept opravdu doporučuji, moc jsme si pochutnali.
Lasagně děláme rádi a milujeme je , mám trochu jiný recept, ale tyto budou moc dobré , já jen nahoru ještě nasypu parmazán, on dodá tu správnou chuť, těším se, že vyzkouším tento recept a dám vědět
Výtečné a velice chutné.Sýr jsem nedávala do bešamelu,ale mezi vrstvy a pak nakonec.Za 1.Dovolím si přidat fotku.:-)
Díky moc za tento recept. Tyto Lasagne jsou více než super. Vařila jsem je z této dávky - bohužel to nestačilo. Příště toho musím uvařit aspoň dvakrát více. Opravdu můžu vynachválit tento recept a její majitelce vřele poděkovat :-)
Tak jsem tyto lasagne upekla k večeři a sklidila jsem nevídaný úspěch. Nemám troubu, takže jsem pekla v remosce, ale i tak byly naprosto geniální. Hned byly zařazeny mezi pravidelné recepty. Opravdu mohu jen doporučit.
Opravdu výborné lasagne, a aby to bylo rychlejší, můžeme místo sýrové omáčky strouhat po vrstvách jen sýr
Káťo, díky Vašemu receptu jsme měli naprosto skvělý oběd. Moc jsme si pochutnali. Dávám velkou 1.
Vkládám úpravu receptu na tzv. LASAGNEFLEKY :-)Potřebujte lasagně udělané podle tohoto výborného receptu, u kterých se vám omylem podaří přesolit boloňskou omáčku a zjistíte to až po zapečení, dále v nesolené vodě uvařené další těstoviny, kousek masa z mražáku, které nakrájíte či namelete a opečete na cibulce, okořeníte ale nesolíte a dáte trošku kečupu. Vychladlé lasagně roztrháte na kousky, smícháte s neosolenými těstovinami a nesolenou masovou směsí. Chvíli znovu zapečete. Pokud byla omáčka přesolená hodně, zalijte nesolenými vajíčky a zapečte, až vejce ztuhnou ;-) Takhle jsme dnes obědvali. Bála jsem se, že už to nic nezachrání, ale moc jsme si pochutnali. Dcera dokonce chce, ať to tak dělám pravidelně, z toho soudím, že originál musí být mňam :-) Jediné štěstí, že jsem je dělala už včera večer a dnes měla čas je "zachránit", jinak bychom je až večeřeli. Zkusím příště neimprovizovat a pak regulérně ohodnotím.
Tak já doma dělám velice podobné, jen bez toho vína a místo bešamelu dávám rovnou sýr a musím souhlasit, jsou výborné! Jen do boloňské omáčky přidávám kostku masoxu, dodá masu ještě lepší chuť. :-)
Mila Katko,pracovala jsem v nejmenovane italske restauraci,ale ani tam jsem nejedla tak bajecne Lasagne jako jsou ty vase.Klobouk dolu.......skvely recept
Katko dělala jsem o víkendu lasagne podle vašeho receptu a byly výborné, už se těším, až je budu zase dělat :-)
Dnes jsem je dělala k obědu-vynikající a super. Zaslouží si 1*.
Tak mám vyzkoušeno a super!!! Doporučuji vyzkoušet...
Ano, syrové.
Prosím vás, ty pláty dám tvrdé, syrové??
Super, přesně podle receptu. Dávám 1. Myslím si, že je ideální taková velikost pekáčku, aby se na jednu vrstvu vešly 4 pláty.
Naprosto epesní záležitost :o)
Naprosto epesní záležitost :o)
Včera jsem zkusila nové "ozvláštnění". Ještě před přidáním rajčat a rajčatového protlaku jsem do masové směsi vmíchala na kousky nakrájený lilek, zelenou papriku a 1,5 lžíce vinného octa (víno nebylo). Mělo to úspěch.Dobrá alternativa je také použít špenát a kuřecí maso ve smetanové omáčce se sýrem
Testo na lasagne: 4 vejce a hladka!!mouka.Muzete to delat od oka.Melo by to byt tuzzsi testo jako na nudle.Nechte ho odpocinout v mikrotenovem sacku asi 15 minut.Bude se vam lepe valet.Pak vyvalet tence (jako na nudle),nakrajet na obdelniky a kratce,velmi kratce povarit.Vyndat a okamzite namocit do studene vody.Osusit a je pripraveno k zapeceni..
Výborný recept,dělala přesně podle návodu.Lasagne jsem dala syrové.Jen bych dala příště trošku více sýra.
díky,určitě se po ní podívám.L.
Paní L. Staffenová. Mouku, o které se zmiňujete, koupíte v Makru. Myslím, že ve stejné uličce, co mají rýži a těstoviny.
Děkuji.Taky bych je kupovala ale když si představím kolik toho moji chlapi sežerou (jinak to nejde říct),tak bych za chvíli přišla na mizinu :-)
Paní Olgo,v říjnovém vydání časopisu Apetit z r.2006 je recept na lasgne podle italského šéfkuchaře,pod názvem Lasagne krok za krokem. uvádí recept Zapečené lasagne a na ně má tyto suroviny: 1 kg hladké 00 mouky (nebo pravé italské farina superfina - jen kde ji sehnat ),dále 10 celých vajec + 2 žloutky,malá sklenka olivového oleje. Především dle autora záleží na kvalitě mouky a vajec.Postup výroby už asi znáte.Jelikož podle údajů v r.2006 vařil na Vinohradech v restauraci Aromi,pochází z italskéhoLe Marche a jmenuje se Riccardo Lucque,tak asi ví o čem mluví. Pokud byste chtěla celý recept,mohu jej opsat a poslat.Dobrou chuť :-)) Já z pohodlnosti si kupuku už hotové,ale domácí...no jsou domácí.L.Stf.
Zdravím,poradí mi někdo jak si udělat těsto na lasagne sama?Hledala jsem na internetu a našla - jednou je dělali z hrubé mouky,pak z polohrubé a i ta hladká se našla , tak jsem z toho nějaká zmatená.
Včera jsem poprvé dělala lasagne podle vašeho receptu a byly opravdu vynikající, všichni jsme se jen olizovali :-) určitě budu dělat častěji, u mě 1*
Dělali jsme je dnes s dětmi na kroužku vaření, dokonce jsme dělali i vlastní těsto, protože jediné syrové lasagne u nás mají v Albertu a jsou děsně drahé - kolem 70-ti Kč. Chutnalo nám. Recept jsem už hodnotila sama za sebe, takže další jedničku dát nemůžu:-(
Jsem úplný začátečník.Lasagne jsem nikdy nedělala a ani nejdla.Příprava omáček byla snadná, ale když jsem vše naskládala do zapékací misky, trochu mě vyděsilo, že píšete 12 listů a já použila asi 5. Víc se mi nevešlo. Nevěděla jsem zda jsem neudělala něco špatně. Ale ve finále jsem zjistila, že je vše v pořádku a že je to velice výborné. Jen souhlasím s názorem, že boloňské omáčky vyjde málo a také, že se těstoviny nemusí předvářet. Dávám 1*
Uz po treti mi manzel tyto lasagne uvaril, a zase se povedlo. Je to pro nas svatecni jidlo. Chvalim recept, ale hlavne i manzela :-)
Podle Vašeho receptu jsem lasagne dělala již na přání dcery několikrát. Zařadila je mezi svoje nejoblíbenější jídla. Jsou výborné. Dáváme 1*.
nic uzasnejsiho jsem v zivote nejedla, i muj pritel "zaryty masozravec" se olizuje jeste ted a chce je uvarit znovu a znovu..diky
Dělal jsem lasagne poprvé a podle tohoto receptu.Všichni mi je pochválili...super
Vynikajuce!!!
Výborný, moje první lasagne a sklidily vele úspěch, moc děkuju za recept!
ale joooo bylo to dobryyy
Moc dobré. Ikdyž žádná dieta. :o) Veronika
vynikající recept, dělávám podobně, jen do základu Boloňské omáčky kromě cibule smažím i nastrouhanou kořenovou zeleninu a česnek k závěru na plátky a další rozmačkaný pak do masa
Vynikajici! Muj pritel je Francouz a tudiz ma hodne vybiravy jazycek, hned tak ho neco nenadchne, ale po dnesnim obedu prohlasil, ze to bylo vynikajici. Moc dekuji, budu urcite delat pravidelne.
Terezo, dovoluji si s Vámi nesouhlasit. Jsou lasagne, které se nevaří a také takové, které se vařit musí. Záleží na tom, jaký polotovar koupíte.
Já jsem je nevařila, a peču taky v horkovzdušné troubě.A musím říct že druhý den jsou ještě lepší
mnam mnam to je bastaaa
ueeee
Lasagne sa dopredu nevaria, musí sa tam dať toľko omáčky a tak piecť, aby tie pláty cesta krásne zmäkli.
Pavlinko,lasagne dejte varit predem. 5 minut do varici slane vody,pak slijte adejte okapat .Mam horkovzdusnou troubu a pecu je nezakryte.Ale pak zalezi na tom kolik date bolonske omacky,pokud je ji malo,tak jsou moc "suche".
Lasagně mám moc ráda, ale doma jsem je ještě nepekla.Mám pláty těsta předem uvařit ? Pekl to někdo v horkovzdušné troubě ? To asi bez přikrytí ?Děkuju za odpověď.
Čedar bývá pravidelně k dostání v Tescu nebo ve formě plátků v Penny marketu(pokud samozřejmě máte možnost zde nakupovat).
Výborný recept!!! Chutnalo celé rodině. Tyto lasagne jsou možná ještě lepší než v restauraci. Místo Čedaru jsem nastrouhala 40% Eidam. Čedar není vždy k dostání. A co se týče boloňské omáčky? Budu ji dělat i na špagety, decentní chuť vína mě příjemně překvapila. Opravdu dobré. Takže celkově hodnotím recept za 1 a určitě bude patřit k mým oblíbeným.
Dnes jsem zrovna dělala lasagne. Dostala jsem na ně chuť, ale neměla jsem žádné mleté maso - vůbec nevadí, improvizovala jsem a dopadlo to skvěle, vůbec mi tam maso nescházelo. CHce to ale nešetřit na sýru, dávám i obyčejný strouhaný Eidam. Z Anglie jsem si dovezla už hotovou "červenou "omáčku na lasagne, tak se jen orestuje maso a přidá se- no je to rychlejší :-))
Miluji lasagne a tyhle budou určitě báječné, už mám křeče pod jazykem. Ale přesně jak píší Gábina a Di, na dno dávám nejdřív bešamel, pak lasagne a pak střídám vrsty s masovou omáčkou. Končím bešamelem.
Veroniko, musíte si najít zapékací misku pro jednu, dvě porce, abyste použila na jednu vrstvu jen 1 plát těsta. Takhle jednoporcově to většinou dělají v restauracích. Pak vařte asi z 1/5 - 1/4 uvedeného množství.
Po přečení všech komentářů bych chtěla tento recept vyzkušet,ale vařím jen pro sebe, můžete mi někdo poradit jaké možství ingrediencí mám použít, jsem kuchařka začátečník...moc děkuji!!
tento recept je opravdu vynikající,vřele doporučuji.
Vynikajici!
Mají se péct (200 stupňů) zakryté alobalem, posledních 15 min se má alobal odkrýt. A ještě k tomu poslední bešamelová vrstva se má pokrýt kousky másla a nastrouhaným parmazánem. Jinak je dělám vzásadě úplně stejně, občas přidám lžíci hnědého cukru pokud se omáčka zdá moc kyselá.
Výborné, zkoušeli jsme a moc dobré. Je pravda, že jsem si recept maličko upravila, místo čedaru dělám bešamel z taveňáku, nedávám muškátový oříšek, červené víno a místo protlaku jen kečup, ale jinak hodnotím za 1!
Z 500 g lasaní se najíte klidně ve čtyřech nebo pěti. jednak jde o dost syté jídlo, jednak Vám nabyde díky husté bešamelové omáčce, sýru a a masu. V restauracích často jen vloží bohatou náplň mezi dva pláty těsta.
Já dělám 250 g lasagní pro 4 lidi a ještě většinou zbyde.
chystám se recept vyzkoušet, ale lasagne jsem ještě nikdy nedělala. Na kolik porcí je zakoupený 500g balíček? na váhu to je hodně, ale je tak malý, že mám strach, že se tři nenajímeděkuju za radu
Úžasné! v sobotu som ich podla tohto receptu prvy krat vyskusala a mala som velky uspech, hned som rozdavala recepty len tej omacky som mala akosi malo a rychlo mi ztuhla.Ale nevadi, navrh som este nastruhala syr a problem bol vyrieseny!
musímm říct, že lasagne jsou mé nejmilejší jídlo, dělám v podstatě ze stejného receptu, který jsem získala za dob mého mládí při pobytu v Anglii a chci poradit , že maso se dá velmi dobře nahardit červenou drobnou čočkou, kterou byb měli mít v každém obchodě se zdravou výživou, navrch je nejlepší parmezán, takže i vegetariáni si přijdou na své, zkuste to ahoj
musímm říct, že lasagne jsou mé nejmilejší jídlo, dělám v podstatě ze stejného receptu, který jsem získala za dob mého mládí při pobytu v Anglii a chci poradit , že maso se dá velmi dobře nahardit červenou drobnou čočkou, kterou byb měli mít v každém obchodě se zdravou výživou, navrch je nejlepší parmezán, takže i vegetariáni si přijdou na své, zkuste to ahoj
Doporučuji jako první vrstvu boloňské, potom lasagne a na to sýrovou. A zase bol-las-sýr, skončit sýrovou omáčkou a ještě posypat obyčejnou strouhanou mozzarelou a trochou parmazanu.
Už mnohokrát jsem lasagne dle tohoto receptu vařila a jsou dokonalé. Jen je už musím z dvojité dávky do hlubokých pekáčů a stejně se hrozně rychle vytrácí. Párkrát jsem si dala lasagne v italských restauracích - chutnaly pokaždé jinak a vždy jsem došla ke stejnému závěru. Ty co si sama uvařím jsou prostě nejlepší. Ten recept nemá chybu!
Eviku,odkryte.
Ještě nikdy jsem lasagne nedělala, ale chystám se na ně. Chci se zeptat, jestli se mají lasagne péct přikryté nebo odkryté. Za odpověď moc děkuji.
Děkuji Vám moc za rady!!! Příští týden to vyzkouším, tak uvidíme.. Ještě jednou děkuji, pak napíšu, jak to dopadlo:-)
Markét, já dávám nejdříve do vymazaného pekáče trochu bešamelové omáčky bez sýra, pak syrové lasagne a znovu omáčku, tentokrát již se sýrem. Na další vrstvu lasagní přijde bologneská omáčka + navrch sýr. pak ještě jednou dokola: lasagne, sýrová, lasagne bologneská a přikrýt lasagnemi = celkem pět vrstev těsta (bude Vám stačit 1 balíček lasagní, pokud použije 3-4 pláty na jednu vrstvu). Nahoru dám opět sýrovou omáčku a posypu ještě strouhaným sýrem, lze pod omáčku dát ještě pár plátků mozzarelly. Ať se Vám podaří.
Markéto, já dávám na dno pekáčku nejdřív tvrstvu bešamelové omáčky, pak střídám vrstvu lasagní a vrstvu boloňské omáčky. Vrstvím, dokud mám ingredience, navrch zaleji bešamelem a zasypu sýrem. Většinou mám 4-5 vrstev, ale záleží na velikosti formy
Chystám se vyzkoušet tenhle recept, ale jelikož jsem uplná začátečnice, tak bych prosila o radu.. Nejsem si totiž jista, zda jsem správně pochopila, že se nedá nejprve plát lasagni? A kolik asi těch vrstev by mělo být? Děkuji moc za radu!
Tento recept je výborný... Budu Vás všude chválit((-:
Dělala jsem pouze poloviční dávku, ale byly tak výborné, že by se zcela určitě snědly i v "plném" množství. Jen jsem dala víc česneku.
Prave jsem tuto pochoutku dodelala k obedu a souhlasim, je to vyborny recept. Lasange je me oblibene italske jido,vetsinou ale nemam stesti, kdyz si v restauraci objednam. Vetsinou to neni ONO. Tenhle recept muj problem vyresil. Zarazuji do oblibenych a davam za 1!!!
Tenhle recept jsem dělala asi před rokem a pak ho někam úspěšně založila, takže hurá :o) Opravdu výborné jídlo, přítel byl nadšen a neustále o nich mluví...
Dneska jsem to uvaril a sklidil jsem obrovskou pochvalu,jako z italske restaurace. Ja jsem akorat misto cedaru pouzil uzeny eidam a bylo to bajecny i s nim. Necekane rychly priprava,myslel jsem,ze se s tim budu pachtit,ale za 40 minut to bylo v troube. Davam za 1
Tak musím i já velmi pochválit.. koupila jsem Panzani lazagne a i bez předvaření byly báječné. Akorát příště zkusím koupit nějaký aromatičtější sýr, dala jsem jen eidam (čedar moc nemusíme) a bylo to trochu nevýrazné.. Dávám za 1!
Lasagne jsme si objednali i v Itálii.získali od místních recept, ale tyto jsou chutnejší...dík !!!
Zjednoho balíčku těstovin (450-500) g určitě. Lasagně jsou dost syté díky sýru a bešamelu.
Budou lasagně stačit 5 lidi?? Prosíím napište
Paradni, jeste ted se olizuji... .o)V jednoduchosti je sila
Už to je v troubě, tak jsem mooooc zvědavá.....
Skvělý recept odzkoušeno dvakrát ;o). Jedinou vadou je množství jak tu už zaznělo. Dávám 1 a děkuji autorce
Moje dcera prohlásila, že to je nejlepší jídlo hned po "kotletách na šlehačce" a k tomu už není co dodat, takže dáváme za jedna! Do omáčky jsem dala navíc kořenovou zeleninu, jak je zde psáno v komentářích, místo bazalky jsem použila orgáno a nakonec jsem poslední vrstvu sýra pokapala jemně šlehačkou. Lasagne jsem nevařila ani nevlhčila vodou a byly krásně měkké.
Výýýýýborné, rychlé, jednoduché. Právě dojídám zbytek v pekáči :-)Jen snad jednu vadu to má - je toho málo :-))))díky za recept!
Musím souhlasit s Petrou, taky dve vrstvy, příště budu chytřejší navíc sem se na to vrhl jako vlk chvíli po upečení,tak to ještě moc nedrželo :-D ale jiannk super!
moc moc moc velká dobrota. dělala jsem je prvně, po stížnostecfh dvou známých jsem měla cukání Panzani lasagne povařit, lenost zvýtězila a ...byly super měkký. jen jsem dala první masovou vrstvu velkorysou, půl masa bylo pryč, takže doporučení - vrstvěte úsporně, ať máte víc vrstev s těstovinama, ja měla napoprvé dvě a masoovo sýrové tři. I tak - BOMBA!!!!
Hodnotím velmi kladně, moc jsme si pochutnali.
Je to super, opravdu veliká dobrota, dávám 1
Dnes jsem zkusila tento recept.Jsme kuchařka-začátečník, ale recept jsem zvládla v pohodě a výsledek byl FAMÓZNÍ. Manžel byl nadšen,asi to na nějaký čas bude naše časté jídlo. Dávám za 1.
Když jsem zkoušela lasagne kdysi poprvé, nepovedly se mi, takže jsem tyhle zkoušela s obavami. Ale musím říct, že jsme snědli ve dvou celý pekáč za jediný den. Na poslední vrstvu sýrové omáčky jsem přisypala ještě trochu nastrouhaného sýru, udělá křupavou kůrčičku.Jsou vynikající, boloňská směs perfektní. Budu ji dělat i do boloňských těstovin, kam se hrabou ty jejich kupované!!! Chválím a děkuji!!!
Lasagne miluji :o) Kupuji si wzdy od Panzani,,a místo čedaru dawám polowinu parmazanu a polowinu eidamu,,a je to wynikajici,,akorat budu muset delat uz weliky pekac,jelikoz u nas se to zblajzne hnedka po upečení!!!!! Wýborné
A misto chedaru parmazan.....
lasagne mám velice ráda,ale do těch pravách se ještě s mletým masem restuje mrkev na kostičky a řapíkatý celer na kostičky.opravdu tomu dá dobrou chut
Lasagne sa nemusia predtým vôbec variť, stačí ich prekladať v pekáči s omáčkou suché a oni potom v rúre úplne zmäknú. Len tá omáčka musí byť dosť tekutá, aby mali lasagne čo vsiaknuť.
Jak správně vařit lasagne? koupila jsem suché v krabici i když jsem do vody dala olej- slepily se. Koupila jsem průhledný balíček, kde byly lasagne vláčné byly tvrdé. Poraďte. Díky
Skvělé, přítel snědl celý pekáček :-)
Dělala jsem k sobotnímu obědu a jsou skvělé. Dávám 1.
Recept jsem vyzkoušela a je opravdu vynikající. Lasagne jsem neměla naskládány přesně z rožku do rožku a vůbec to nevadilo. Můžu jen doporučit!!
Recept jsem vyzkoušela a je opravdu vynikající. Lasagne jsem neměla naskládány přesně z rožku do rožku a vůbec to nevadilo. Můžu jen doporučit!!
Tohle jídlo se chystám vařit poprvé, koupila jsem lasagne Pagani, snad to zvládnu. Jen mi, prosím, poraďte... docela obtížné najít vhodnou zapékací misku, aby se daly naskládat vcelku... musí být naskládány těsně k sobě (od rožku k rožku)?
Vynikající lepší lasagne jsem nikdy nejedla.
a ještě lepší to je s mletým masem
O víkendu se jdu na to vrhnout. Jsem zvědavá, jak to dopadne
Při pečení zakrývám lasagne alobalem, aby se to nahoře nepřipeklo
delavam se sojovymi kostkami,ktere rano namocim do vody se zeleninovym bujonem, nebo jen s bazalkou a troskou soli, je to vyborne, pritel je miluje doporucuji je jist ,az kdyz se na hodinku ulezi a ohreji, lasagne lepe pohlti chut syrove a bolognske..
Ja misto varene syrove omacky jenom v mise smicham syr ricotta se strouhanou mozarelou a rukama nanesu,je to rychlejsi varianta a take chutna.Jeste davam mozarelu i na vrch lasagne.
Zase jsem dneska dělal tuhle dobrotu, lasagně jsem si vyrobila sama a taky jsem je předvařila, bylo to výborné!!!!
Tak jsem dnes vyzkoušela. Do boloňské omáčky jsem přidala mrkev, celer a oregano. Do sýrové omáčky místo čedaru eidam. Byly vynikající, i když znám jedny v jedné jídelně v Táboře, které snad nelze překonat. Přesto dávám jedna.
Opravdu vynikající.Dělali jsme dnes poprvé a z dvojité dávky na celý plech.Jen jsme přidali feferonku.Sice příprava je zdlouhavá,mleli jsme i maso,ale výsledek je na 1*.
Když jsem tento recept vařila poprvé, tak na mě manžel nedůvěřivě koukal. Ale jídlo je to tak úžasné, takže při druhém vaření se zeptal, jestli se toho nedá navařit víc (než jenom zapékací miska). Teď už kuchtím z více než kila masa, třech plechovek rajčat - no prostě všechno znásobeno 2 x a více (co komu chutná) a všechno zapékám ve velikých pekáčích. A stejně se ta bašta vždycky hrozně rychle vytratí. No, prý to při chladnutí šíleně "sesychá" :-)).
Čedar se dá koupit v každé Bille Ale řekla bych, že je lepší parmezán....ten teda na našem maloměstě nemají
Já myslím, že ano - lasagne v této úpravě jsou dost syté (ale skvělé!). Jen bych možná přidala trochu více plátů těsta (záleží to na velikosti a hloubce zapékací mísy. Stejně ale koupíte celý balíček, a tam je jich 450-500 g (cca 15 - 16 plátů).
Dobrý den, bude tento recept stačit pro 5 dospělých lidí?
Recept jsem vyzkoušela, a je velice chutný. Bohužel čedar nebyl k sehnání, ale dá se to nahradit jinými sýry podle fantazie a chuti. Jen se po nich "zaprášilo".
Recept jsem vyzkoušela, a je velice chutný. Bohužel čedar nebyl k sehnání, ale dá se to nahradit jinými sýry podle fantazie a chuti. Jen se po nich "zaprášilo".
Recept je výborný o víkendu jsme vařili s přítelem. s radostí se zapojil a pak s chutí snědl.děkuju..vážně mňamka.
Diky za skvely recept! Jednoduche a vyborne. Vsem doporucuji!!!
To už je na Vás, Katko, zkuste to.
Di: já myslena rostlinou smetanou Gran Cuccina..používám jí místo klasické
Proč ne? Ale lasagne jsou dost těžké i s mlékem - máslo, mléko a sýr Vám vlastně vytvoří "smetanovu" omáčku, tak bych tuky i kalorie nezvyšovala ještě použítím smetany.
Mám otázku: dá se to mléko nahradit třeba smetanou na vaření?
Zkusili jsme lasagne podle Vašeho receptu-vařil synovec-a byly teda fakt super!Bomba!Už žadné jiné nebudu vařit!Díky.
No nebylo to špatné, popravdě jsem to čekala lepší, ale možná to bude tím, že jsem tam nedala víno, protože jsem to vařila i pro prcka. Těstoviny jsem také nepředvářela a opravdu byly krásně měkké
Tak jsem to zkusila a byly mooc dobre, ale nechapu, jak se vam tam podarilo nacpat tolik tech lasagni - me vysly do ctyr vrastev tj. ctyry cele platy plus dalsi tri nalamane, to je skoro o plovinu min dobroty a to jsem se vazne snazila delat mezivrstvy tenke...
Recept vynikající, všem doma moc chutnalo.A mohu potvrdit,že lasagne není potřeba vůbec předvařovat. Díky
No jasně, zájem mám - vyzkouším a napíšu jak to dopadlo. Sice už to nebudou asi ty inzerované "tradiční italské" ale snad to nebude tolik vadit.
Já mám vystřižený recept z Překvapení na hruškové lasagne s tvarohem, ale nezkoušela jsem je ještě, ale pokud máte zájem klidně ho sem napíšu
Dělala jsem podle receptu - povedly se a byly moc dobré. Nedávno prý v nějakém časopise vyšel recept na lasagně nasladko. Nemáte náhodou některá recept ?
Ahoj, tak ja jsem lasagne podle tohoto receptu delala uz ponekolikate a pokazde se mi povedly. Jednou jsem delala z mleteho masa podruhe z kureci a pokazde mnamka. Pouzivam lasagne Panzani, nepredvarim, delam ridsi omacku a besamel a zatim pokazde to bylo super! Diky za recept!
Výborný recept, dělala jsem lasagne poprvé a byly výtečné, povedlo se, všem chutnalo. Bez předváření.Díky.
Paní Krizová, taky jsem to tak jednou dělala aměla jsem spodní vrstvu tvrdší. Pak jsem zkusila dát na dno pekáčku nejdřív vrstvu bešamelu a po této úpravě se krásně nasákly tou omáčkou a tvrdé už nebyly.
Podle zdejsich nekterých rad jsem dala na dno nadoby prvně pláty lasagne a pak pokracovala podle navodu a v konecnem vysledku byla pravě ta spodni tvrda. Jinak jsem delala podle receptu. Ale chut tohoto receptu je vytečná. Diky za recept.
Recept je moc dobrý. Já si dělám svoje těsto na lasagně a je také moc dobré.Recept na těsto00g hrubé mouky,3vejce, 1 lžíce olivového oleje, 2-3 lžíce studené vody, vypracovat těsto které vyválíme na 2 mm silný plát, rozkrájet na obdelníky,rozložit na utěrku a nechat oschnout.Oschlé lasagně vrstvit do pekáčku s náplní. Těsto se nevaří !!!
Recept jsem udělal a vyšel výborně. DoporučujiNepředvařoval jsem a vkladal suche pláty.přesně souhlasil čas i teplota. Díky
Recept funguje výborně, dělám už dlouho jeho variantu (kladu na dno těstoviny, pak omáčku, zase těstoviny, nakonec bešamel nebo sýrovou omáčku nebo i kysanou smetanu se zakloktaným vejcem , ochucenou česnekem, solí, provensalskými bylikami). Jde to i s běžnými těstovinami.- S vařením plátů lasagní mám problém, předvařovala jsem je, stejně byly tvrdé a neuměla jsem s nimi manipulovat (pořád se k sobě lepily).
Vysliu bajecne! Dik za typ!
Dělala jsem lasagne dnes poprvé a dopadly nad očekávání dobře. Díky za super recept, dávám 1. Lasagne jsem dávala suché (bylo to uvedeno i na jejich obalu) a bylo to akorát.
Pardon, dulezita vec - muskatovy orisek, omlouvam se!!
Opravdu nejlepsi jsou domaci,ale susene jsou taky dobre. A fakt zalezi na znacce. Doporucuji udelat ridsi besamel. Delam za studena.Na 1l mleka 80 g hl.mouky a 50g masla,sul.Michame do zhoustnuti.Nedelaji se hrudky a je to zdravejsi?!
Výborné.Poprvé jsem udělala lasagne dle tohoto receptu, bez předváření, a byl to moc výborný pokrm.Všem moc chutnalo.Určitě budu opakovat a nepředvářet.
Děkuji,vám všem za vaše názory a zkušenosti .Přikloním se k variantě nepředvářet.Dám vědět až je vyzkouším.
Snažíme se, paní Hano, poradit Šárce, která se na něco ptala, aby se i jí povedly.
Holky, já myslím, že je jedno, jak to každá z vás dělá. Hlavně, že se povedou a rodinka je spokojená.
Také se přidávám k Jarce Oumarové - nikdy lasaně nepředvářím ani neoplachuji a nemám je ani tvrdé, ani neplavou v omáčce. Zkrátka jsou tak akorát, jako když si je dáte v restauraci. Chce to zřejmě správný poměr ingrediencí - já jsem ho kdysi našla na balíčku českých těstovin. Představa předváření a práce s polovařenými pláty těsta mě děsí.
Nemáme rádi,když lasagne plavou v omáčce a proto je předvářím.Jinak by byly tvrdé.Nechám je jen přejít varem,aby změkly.Rozbředlé nejsou vůbec.
Přikláním se k paní Oumarové,nikdy jsem je nepředvářela.Dost by mě zajímalo jak vypadají nebo spíše chutnají,když jsou předvařené a pak ješte přes půl hodiny pečou,vždyt to musí být rozbředlé,ne?
Šárko, já lasaně nepředvářím žádné. Když dáte dostatek omáčky, nasáknou ji a budou akorát, dobré a nerozblemtané. Někdo je zastáncem předváření, já ne...Ani je předem nemáčím. Prostě jen pokladu, zaliju omáčkou a zase. Omáčky má být vrstva silná asi jako dvojitý plát lasaní.
Omlouvámse, ale nějak tomu nerozumím.Doma připravené lasagne předvařit či nepředvařit.Již dlouho se chystám, že toto jídlo připravím ,poprvé, ale nevím, předvařit -syrové-opláchnou teplou vodou?.Nebo prostě vyzkoušet všechny způsoby, který bude nejvíce chutnat.
Lasaně se dají koupit v regálu s těstovinami v každé větší sámošce. Doma připravené čerstvé se NEPŘEDVÁŘEJÍ !! Většina z těch kupovaných taky ne.
Která kuchařinka nemůže lasagne koupit,ať si je uválí doma z mouky a vejce a hlavně se musí uvařit.Sice je to makačka,ale ňam.
Dělala jsem lasagne včera k večeři. Bála jsem se, aby byly pláty po upečení měkké, ale povedlo se a výborně jsme si pochutnali
Manžel si moc pochutnal, a dostala jsem pochvalu :-)) Místo lazaní jsem udělala špagety a navrstvila je.. bylo to moc dobré..
Do mletého masa se přidává ještě mrkev a celerová nať. Bazalka a masové lasagne mi k sobě moc nejdou, ale to jsou každého chuťe Bešamela se dá připravit i za studena - rozkvrdlá se všechno v kastrůlku a pak akorát ohřeje a míchá než zhoustne. Sýr se dá doplnit pak při vrstvení v pekáči - na maso.. a nakonec je dobré dát rozkrájenou mozzarellu (nezhnědne jako ostatní sýry).Jinak recept skoro jak od mojí tety z itálie
Lasagne jsem dělala včera k obědu, pouze jsem pláty opláchla teplou vodou a byly po uoečení měkké, i když celkově trošku rozblemtané, asi jsem udělala řídší omáčku. Přesto byly výborné, jen se po nich zaprášilo.
Ještě jsem zapomněla. Neměla jsem mleté maso, tak jsem nakrájela na kostky moravské uzené a manžel vůbec nepoznal, i když boloňskou omáčku zbožňuje, že jsem fixlovala. Přidala jsem mrkev a rajčata.
Teda to je opravdu ňamka. Zkusila jsem udělat lasagne domácí podle níže uvedeného receptu paní Heleny, a byly lepší jak v pizzerii. Opravdu děkuji za tento recept.
A na některých návod není (na většině).
Lasagne se musí připravit podle návodu. Některé se musí namášet, některé jsou už hotové a stačí je jenom pokládat do mísy.
Mně se nejvíc osvědčilo lasagne před zapékáním krátce vložit do vroucí vody (postupně, aby se neslepily) a pak tvrdé nejsou. Chutnají výborně i když nahradíte mleté maso jemně nakrájeným kuřecím, zkoušela jsem i bez masa (rajčatovou omáčku jsem doplnila zeleninou) a bylo to vynikající.
Ačkoliv teď se dívám, že tu se radí nepředvářet. Já teda podle jiného receptu předvářím a nikdy rozblemtané nebyly, možná že tam není tolik té zmíněné tekutiny.
Majulko, lasagne se musí nejdříve uvařit :o)
Majulko, pes je nejspíše zakopán v tom, že jste dala málo tekutin (omáčky), ve kterých se těstoviny při pečení vlastně uvaří. Nikdy jsem s tím neměla problémy, i když zásadně používám lasagne syrové (naposledy zn. Ricossa, upekly se za 30 minut).
Tak jsem poprvé dělala lasagne a přesně podle návodu jsem je nijak neupravovala. Pekla jsem je 35 min, trouba na 180. Když jsem je ozkoušela byly tvrdé. Pečení se tedy protáhlo na 45 min, ale i tak byly pořád tvrdé.... Nevím kde byl zakopaný pes Byly to lasagne Panzani. Tak příště je asi namočím, jak jsem se dočetla...
Jaroslavo a Heleno, děkuji za rady, udělám obdélníky podle Heleny, ale dvojnásobné množství a předpokládám, že když si je připravím o den dřív, aby mně pak příprava oběda netrvala moc dlouho, že se nic nestane. Budu pak vařit ze suchých listů.
Lasaně se nemusejí předvářet a ty domácí už vůbec ne. Omáčka je mokrá dost, natáhnou si tekutinu a jsou pak akorát. Předvařené jsou potom rozblemtané.
Evo spíše bych Vám doporučila si lasagně udělat doma z mouky. Je to levné a jsou výborné. Na vál nasypte 200g hladké mouky, přidejte 2 lehce rozšlehaná vejce, 2 lžíce oleje, sůl. Pořádně propracovat, nechat 30 min odležet. Vyválet na co nejtenčí vrstvu (1mm) a nakrájet na obdélníky (10x15cm - nebo dle formy). Poté je ponořte do vařící osolené vody a půl minuty vařte, nechte odkapat a dejtE do misky se studenou vodou - vysušit a pokládat do pekáčku. Je to z časopisu "LA CUCINA ITALIANA"
Dobře, tak dám místo lasagní široké nudle z tvrdé pšenice, radíte předem je uvařit, nebo syrové jen vodou propláchnout?
Doporučovala bych nějaké plošší tvary, například široké nudle nebo flíčky.
V naší zapadlé vísce lasagne neseženu, bude to chutnat stejně, když je nahradím třeba vrtulemi?
Vynikající sobotní oběd,dávám za 1.
Výborné! Lasagne vařil manžel a přestože si je nikde v restauraci nedává, tak byl taky nadšený. Jenom protože musíme vařit větší množství, jsme dali 18 listů lasagní a taky přidali jednu plechovku oloupaných rajčat a bylo to super!!
naprosto výborný recept lepší lasagne jsem nejedla ani v pizzerii a pochutnával si i manžel a ten moc takové specialitky nemusi prostě bomba
tak tento recept jenaprosto super, nedávno jsem lasagne uvařila, všichni si pomlaskávali. Dáváme jedna..
Recept je téměř stejný jako ten co mám od své kamarádky a vím, že jsou vynikající. Také se po nich s manželem můžeme utlouct. Jen nedávám do bešamelu sýr, zato navrh nakrájím na velké kousky mazzarelu, ta se pak úžasně rozteče a završí to tu chuť. S těmi lasagnemi, já je dávám na chvíli do uvařené vody do misky a pak je vytahuji rovnou na pokládání do formičky - taky si nedělám žádnou hlavu s klasickým vařením jak tomu napovídá obal Funguje to stejně.
Ve středu mám kolaudaci bytu s přítelem, vrhnu se na ně, k tomu dobré vínko a snad si pochutnáme. Tak držte palce.
Měli jsme dnes k večeři. Jen se zaprášilo. Do omáčky k masu jsem podle Gábiny přidala mrkev a celer. Dostalo to skvělý šmak. Lasagne jsou výborné, zařazji do oblíbených. Už se mě doma ptali, kdy budeme opakovat.
Opravdu vynikající, zatím nejlepší recept na lasagne, co jsem kde objevila.
Vynikající!!!. Vařila jsem lasagne poprvé a byly prostě super. Manžel byl mile překvapený a moc mu chutnalo.
Musím se připojit k předcházejícím komentářům.Fakt výrorný, celá rodina si to chválila i manžel, který italská jídla moc memusí.Lenka
já ještě přidávám do omáčky k masu strouhanou mrkev s celerem
Výborné, děkuji!!! Skusila jsem doporuceni Karly - tedy lasagne oplachnout pod tekouci teplou vodou a vysledek byl vynikajici. Tedy nezpusobujte si zbytecne problemy varenim lasagni, i kdyz je to uvedeno na baleni...
Robia sa ako klasické rezancové cesto, t.z. múka a vajcia, ale potrebujete múku z tvrdej pšenice.
Muže nekdo napsát jak se delají doma delané lazane - pláty?
Tak jsem váhala, jestli se budu dělat s dvěma omáčkama a pak ještě ukládáním lasagní a omáček, nebo udělám jenom boloňské špagety. Šla jsem do lasagní a móc dobře jsem udělala - ta mňamka za to stála.
Vytecne. Byla jsem doma vyznamenána řádem myšího kožíšku. Prý nejlepší jídlo za celé dva roky co s muzem ziji To uz je vazne kompliment... tak jen tip: do bolonske omacky jsem dala mnohem vice rajcat (400g+cely maly protlak) a 2 kostky cukru.
Ziju v Italii a tak poradim maly trik. Kdyz delam lasagne tak na dno maslo, pak besamel, na to lasagni kterou jenom jakoby oplachnu pod kohoutkem teple vody, na to ragù, na to lasagni , na to besamel, lasagni, ragù, lasagni, a tak az nahoru posledni vrstvu hodne besamelu a parmezan a maslo.Lasagne jen tak "oplachnute" pod vodou jsou vlhke a v omacce se krasne uvari!!!
výbornej recept, chválím já, přítel a zbytek mé rodiny dělala jsem je poprvé a povedli se fakt skvěle))
Nikdy předtím jsem lasagne nevařila, ale fakt se moc povedly. Vynikající recept!!!
Ahoj,jsme Eva a Franta.Rozhodli jsme se ,že si na zítra dáme Lasagne.Nikdy jsme to nevařili a tam jsme zabrouzdali až sem.Skusíme to tedy podle vašich rad a uvidíme.Dáme vám potom vědět,jak jsme dopadli.
Hm tedy recept vypada skvele, uz mam koupene ingredience a tesim se, az je zkusim uvarit
ten recept je bajecnej...akorat mi ty lasagne nedrzi tvar kdyz je chci dat na talir,takze bych mozna dala min te bolonske omacky nebo vice lasagni..nebo vubec nevim co s tim..:-/ ale jinak sou bajecny...opravdu!!!
Nejlepší asi bude držet se návodu na obalu. Já lasagne nevařím. Pokud máte dostatečné množství omáčky tak se během pečení krásně upečou.
Pro "Taz": plně s Vámi nesouhlasím :-)) Polemika, zda vařit, či ne nemůže mít vítěze. Prostě obě varianty platí. Záleží na samotných plátcích i na tom, co s nimi dál. Samozřejmě, pokud si je uděláme doma čerstvé, tak je předem nevaříme nikdy, ale u těch "klasických kupovaných" jsou možné oba způsoby. Já osobně tedy vařím - krátce, aby jen zvláčněly. Takže "babo raď " :-)) Pěkný den!
Pokud vim tak lasagne by se predtim meli jen sparit v horke vode, rozhodne ne varit.
Skvelé, takú pochvalu za večeru som už dávno nezožala ako pri týchto lasagniach! Dávame všetci za 1! A do reštaurácie už na ne netreba chodiť, budem ich robiť takto doma Najprv som sa podľa príspevkov bála, koľko toho bude - ale bola toho plná misa z jánskeho skla (cca. 5 vrstiev), vrch som este posypala syrom. Ďakujem za výborný recept, ktorý som určite nerobila posledný raz.
Ten recept je opravdu moc dobrý, jen bych také udělala víc té omáčky,musela jsem šetřit. Ale to asi záleží spíš na množství....
Výborný recept, ale většinou přidávám více zeleniny : na cibuli osmahnu maso, přidám nakrájenou zeleninu (mrkev, cukety, rajčata …), ochutím rajčatovým protlakem, kořením, (oregano, rozmarýn), osolím a opepřím. Přiliju 125 ml vývaru z kostky a 125 ml červeného vína. Dusím cca 20 - 25 min. Ohřeju 125 ml smetany a vmíchám do masa.Bílá omáčka : 40 g mouky opražím na 40 másla. Zaliju 1/2 l mléka a za stálého míchání povařím. Osolím, opepřím a ochutím muškátem. Do vymaštěné formy kladu střídavě vrstvu lasagní a masové směsi. (začínám plátky lasagní) Přeliju bílou omáčkou, posypu sýrem a pokladu vločkami másla. Zapékám 30-40 minut na 200 C. Plátky lasagní se předem nevaří, (pokud ovšem není uvedeno na obalu jinak). Bez obav je můžeme dát do pekáčku syrové, během vaření krásně změknou.
Tento recept jsem dělala už asi 5x a musím říct, že jsou opravdu výborné. Dělám je s kuřecím masem, které si den předtím naložím do cibule, česneku a majoránky. Opravdu skvělé a mnohem chutnější než v restauraci. Díky za recept.
Většina lasagni se nemusi předvařovat, ale mohou se klast do pekačku v syrovém (tvrdém) stavu. Neni-li omačka příliš hustá, krásně se upečou al dente. Nejlepší je držet se návodu na samotných těstovinách.
Nejsem tedy expert pres italskou kuchyni,ale lasagne s epodle meho skladaaji do pekacku syrove,tim ze se zaleji dostatecnym mnozstvim omacky,tak se v ni uvari.Alespon tak je delam ja.
Lasagne se předem uvaří.
Možná hloupá otázka, ale - mají se plátky lasagní předem uvařit, nebo se dávají do pekáče tak, jak je člověk koupí (tj. tvrdé plátky)? Díky.
Tak jsem je zkusila, ale masová směs mi vyšla ani ne na 2 vrstvy doporučuji více masa aspoň 850g. Chuťově byly super.
Mooooc chutne, vrele doporucuji vsem.
vyborne,mnohem lepsi nez v restauraci. diky.
Výborný recept. Vařila jsem již několikrát ze sojového masa, které nejdříve uvařím spolu se zeleninou (mrkev, cibule, podle chuti), poté vše spolu rozmixuji a postupuji dále podle uvedeného receptu. Je to mňamka :o)
Tyto lasagne jsem dělala už asi 4x. Musím říct, že jsou opravdu velmi dobré a každému, kdo je ochutnal, se dělaly boule až za ušima :-)
děkuji za dobrej recept, udělám si je lepší než v restauraci, díky i za komentáře, jen přidávejte další
Jídlo je to opravdu chutné, ale u tradičních italských lasagni se opravdu začína omačkou. Navíc se používá bešamelová omáčka místo sýrové, jelikož se na každou vrstvu nastrouha parmazán... A doba vaření není 20-25 min, ale 4h. Čím déle se omáčka vaří, tím lépe. To samozřejmě vyžaduje, aby se rajčata přidávala postupně a ne všechna najednou... a chutná to moc dobře!
Velmi chutné jídlo. Ovšem doporučoval bych začít klást lasagně. Mně vyšly do zapékací misky pouze dvě vrsty těstovin a musel sem hostům nabídnout pečivo, což ovšem ani v Itálii jistě nění prohřeškem. Doporučuji použít větší misku nebo pekáček.