• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tradiční hraběnčiny řezy
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční hraběnčiny řezy

autor: Jirkaoffc
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 40
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Žemlovka podle Mirky van Gils

Suroviny

16 porce
  • Těsto:
    • 450
      g polohrubá mouka + na vál
    • 120
      g moučkový cukr
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • 200
      g máslo
    • 4
      ks žloutky
    • 1
      ks citron
    • 2
      lžíce smetana 33%
  • Náplň:
    • 600
      g jablka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá + na posypání
    • 190
      g vlašské ořechy
  • Bílkový sníh:
    • 4
      ks bílek
    • 100
      g cukr krystal
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob (maizena)

Postup přípravy receptu

1
Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem a kypřicím práškem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Přilijeme smetanu a vypracujeme pevné těsto. Zformujeme ho do válečku a odkrojíme jednu třetinu, kterou uložíme do mrazničky, zbylé těsto dáme do chladničky.

RADA: Máslo bez lednice

2
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme je šťávou z poloviny polovinou citronu a smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a nadrobno nasekanými ořechy.

RADA: Jak na pár kapek citronu

3
Na pomoučněném vále rozválíme odleželé těsto z chladničky na plát o velikosti 35 x 25 cm a vložíme ho na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem, pak na něj naneseme jablkovou náplň.
4
Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh, před došleháním přidáme jednu lžíci citronové šťávy a nakonec zlehka vmícháme škrob. Hotový sníh důkladně rozetřeme na povrch jablečné náplně.

RADA: Šlehání sněhu

5
Těsto z mrazničky nastrouháme na hrubém struhadle rovnoměrně na povrch bílkového sněhu, pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 45 minut. Po upečení necháme řez vychladnout v pekáčku a pak ho pomocí pečicího papíru vyndáme a nakrájíme na porce. Povrch můžete posypat např. skořicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný chlebík

Jablečný chlebík

Notthinghamský jablečný puding

Notthinghamský jablečný puding

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krystal Jablka Kukuřičný škrob Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Smetana Vanilkový cukr Vlašské ořechy žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Bramboráky
Bramboráky
28
Kulajda
Kulajda
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
19
Bramboračka
Bramboračka

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Alena Šeredová: Takhle vypadá její běžný život s miliardářem!

Alena Šeredová: Takhle vypadá její běžný život s miliardářem!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Tradiční bramborový salát
Tradiční bramborový salát
Tradiční falafel
Tradiční falafel
Tradiční galety
Tradiční galety
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
Tradiční jablečný koláč
Tradiční jablečný koláč
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
  • Recepty.cz
  • Tradiční hraběnčiny řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact