• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tradiční hraběnčiny řezy
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční hraběnčiny řezy

autor: Jirkaoffc
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 38
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Žemlovka podle Mirky van Gils

Suroviny

16 porce
  • Těsto:
    • 450
      g polohrubá mouka + na vál
    • 120
      g moučkový cukr
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • 200
      g máslo
    • 4
      ks žloutky
    • 1
      ks citron
    • 2
      lžíce smetana 33%
  • Náplň:
    • 600
      g jablka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá + na posypání
    • 190
      g vlašské ořechy
  • Bílkový sníh:
    • 4
      ks bílek
    • 100
      g cukr krystal
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob (maizena)

Postup přípravy receptu

1
Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem a kypřicím práškem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Přilijeme smetanu a vypracujeme pevné těsto. Zformujeme ho do válečku a odkrojíme jednu třetinu, kterou uložíme do mrazničky, zbylé těsto dáme do chladničky.

RADA: Máslo bez lednice

2
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme je šťávou z poloviny polovinou citronu a smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a nadrobno nasekanými ořechy.

RADA: Jak na pár kapek citronu

3
Na pomoučněném vále rozválíme odleželé těsto z chladničky na plát o velikosti 35 x 25 cm a vložíme ho na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem, pak na něj naneseme jablkovou náplň.
4
Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh, před došleháním přidáme jednu lžíci citronové šťávy a nakonec zlehka vmícháme škrob. Hotový sníh důkladně rozetřeme na povrch jablečné náplně.

RADA: Šlehání sněhu

5
Těsto z mrazničky nastrouháme na hrubém struhadle rovnoměrně na povrch bílkového sněhu, pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 45 minut. Po upečení necháme řez vychladnout v pekáčku a pak ho pomocí pečicího papíru vyndáme a nakrájíme na porce. Povrch můžete posypat např. skořicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný chlebík

Jablečný chlebík

Notthinghamský jablečný puding

Notthinghamský jablečný puding

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krystal Jablka Kukuřičný škrob Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Smetana Vanilkový cukr Vlašské ořechy žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Smažená plněná vejce

Smažená plněná vejce

Alibábovka

Alibábovka

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Churros

Churros

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)

Jednoduché sýrové chuťovky (slané…

Pivní sýr

Pivní sýr

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

115
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
48
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
48
Srbské rizoto
Srbské rizoto
40
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Tradiční bramborový salát
Tradiční bramborový salát
Tradiční falafel
Tradiční falafel
Tradiční galety
Tradiční galety
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
Tradiční jablečný koláč
Tradiční jablečný koláč
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
  • Recepty.cz
  • Tradiční hraběnčiny řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact