• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tradiční hraběnčiny řezy
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční hraběnčiny řezy

autor: Jirkaoffc
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 40
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Žemlovka podle Mirky van Gils

Suroviny

16 porce
  • Těsto:
    • 450
      g polohrubá mouka + na vál
    • 120
      g moučkový cukr
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • 200
      g máslo
    • 4
      ks žloutky
    • 1
      ks citron
    • 2
      lžíce smetana 33%
  • Náplň:
    • 600
      g jablka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá + na posypání
    • 190
      g vlašské ořechy
  • Bílkový sníh:
    • 4
      ks bílek
    • 100
      g cukr krystal
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob (maizena)

Postup přípravy receptu

1
Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem a kypřicím práškem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Přilijeme smetanu a vypracujeme pevné těsto. Zformujeme ho do válečku a odkrojíme jednu třetinu, kterou uložíme do mrazničky, zbylé těsto dáme do chladničky.

RADA: Máslo bez lednice

2
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme je šťávou z poloviny polovinou citronu a smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a nadrobno nasekanými ořechy.

RADA: Jak na pár kapek citronu

3
Na pomoučněném vále rozválíme odleželé těsto z chladničky na plát o velikosti 35 x 25 cm a vložíme ho na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem, pak na něj naneseme jablkovou náplň.
4
Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh, před došleháním přidáme jednu lžíci citronové šťávy a nakonec zlehka vmícháme škrob. Hotový sníh důkladně rozetřeme na povrch jablečné náplně.

RADA: Šlehání sněhu

5
Těsto z mrazničky nastrouháme na hrubém struhadle rovnoměrně na povrch bílkového sněhu, pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 45 minut. Po upečení necháme řez vychladnout v pekáčku a pak ho pomocí pečicího papíru vyndáme a nakrájíme na porce. Povrch můžete posypat např. skořicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný chlebík

Jablečný chlebík

Notthinghamský jablečný puding

Notthinghamský jablečný puding

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krystal Jablka Kukuřičný škrob Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Smetana Vanilkový cukr Vlašské ořechy žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vizovické pečivo

Vizovické pečivo

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Pečené donuty

Pečené donuty

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Ruské vejce

Ruské vejce

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

19
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
17
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci
17
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.
15
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 7. 10. 2025: Koho čeká zklamání v lásce a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na úterý 7. 10. 2025: Koho čeká zklamání v lásce a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Tradiční bramborový salát
Tradiční bramborový salát
Tradiční falafel
Tradiční falafel
Tradiční galety
Tradiční galety
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
Tradiční jablečný koláč
Tradiční jablečný koláč
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
  • Recepty.cz
  • Tradiční hraběnčiny řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact