• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tradiční falafel
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční falafel

autor: Letakomat
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční falafel
Tradiční falafel
Tradiční falafel
Tradiční falafel
Tradiční falafel
Tradiční falafel
Tradiční falafel
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční falafel má svůj původ pravděpodobně v Egyptě. Cizrnové kuličky či placičky se však postupně rozšířily do celého světa a díky našemu receptu si je můžete připravit i u vás doma. Skvělé jsou v tortille, k zeleninovému salátu nebo třeba s nějakým dobrým dipem.

Suroviny

4 porce
    • 7
      stroužek nasekaný česnek
    • 30
      g petrželová nať
    • 2
      lžíce ovesná mouka
    • 300
      g cizrna v suchém stavu
    • 80
      g cibule
    • 1
      lžíce římský kmín mletý
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 1
      špetka kardamom mletý
    • 1
      špetka cayenský pepř volitelné
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu pořádně propláchněte, nasypejte do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby její hladina sahala zhruba pět centimetrů nad úroveň cizrny. Vše vařte zhruba minutu a poté hrnec sundejte z plamene, přikryjte pokličkou a nechejte zhruba hodinu odležet. Po hodině cizrnu slijte, propláchněte a nechte pořádně okapat.

RADA: Jak uvařit luštěniny?

2
Mezitím si do kuchyňského robotu nasypejte petržel, cibuli a česnek a pomixujte tak, aby se všechny ingredience dobře promíchaly.

RADA: Jak nakrájet cibuli? Podívejte se na video!

3
Jakmile cizrna vychladne a okape, nasypejte ji do mixéru spolu s ovesnou moukou a veškerým kořením a mixujte tak dlouho, dokud se všechny ingredience pořádně nepromíchají - podle potřeby těsto stírejte z okrajů. To by vám mělo zabrat zhruba pět minut. Jakmile bude těsto dostatečně promíchané, ochutnejte ho a podle chuti přidejte další koření.
4
Poté připravenou směs přikryjte a dejte na hodinu uležet do lednice, aby se s ní lépe pracovalo a také aby se všechny chutě mohly hezky uvolnit.
5
Po hodině těsto vytáhněte a pomocí lžíce jej rozdělte na stejně velké bochánky, ze kterých následně formujte kuličky nebo placičky.
6
Jakmile máte falafel připravený, dejte si na plotnu pánev a na ní rozehřejte tolik oleje, aby pokrýval celé její dno. Až bude olej rozpálený (zhruba za 1 - 2 minuty), začněte na něm smažit připravené placičky nebo kuličky. Až budou opečené dozlatova - mělo by to trvat cca 2 - 3 minuty - opatrně je obraťte na druhou stranu a opakujte stejný postup.
7
Hotový falafel můžete servírovat v tortille, s těstovinami a omáčkou nebo jen tak s nějakým dobrým dipem.

RADA: Teplá večeře do 30 minut

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falafel ala dadas

Falafel ala dadas

Kuličky bez masa  - Falafel

Kuličky bez masa - Falafel

Tradiční falafel

Tradiční falafel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jumano82 | 31. 1. 2023 12:50

    Špatně. Tradiční falafel se připravuje ze syrové, min. 24 hodin namočené cirzny. Může být i naklíčená. Je pak mnohem stravitelnější a placičky lépe drží pohromadě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cayenský pepř Cibule Cizrna Kardamom mletý Mořská sůl Nasekaný česnek Ovesná mouka Petrželová nať Římský kmín Rostlinný olej

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Řez obližprst

Řez obližprst

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Hovězí chilli čína

Hovězí chilli čína

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Doporučujeme

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

514
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
163
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
137
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
105
Bramboráčky s houbovou omáčkou
Bramboráčky s houbovou…
67
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Monika Absolonová: Kšeft ve StarDance!

Monika Absolonová: Kšeft ve StarDance!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Další doporučené recepty:

Tradiční belgické vafle
Tradiční belgické vafle
Tradiční bramboračka podle Dity P
Tradiční bramboračka podle Dity P
Tradiční bramborový salát
Tradiční bramborový salát
Tradiční galety
Tradiční galety
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
  • Recepty.cz
  • Tradiční falafel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact