• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Tradiční falafel
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční falafel

autor: Letakomat
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční falafel
Tradiční falafel
Tradiční falafel
Tradiční falafel
Tradiční falafel
Tradiční falafel
Tradiční falafel
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční falafel má svůj původ pravděpodobně v Egyptě. Cizrnové kuličky či placičky se však postupně rozšířily do celého světa a díky našemu receptu si je můžete připravit i u vás doma. Skvělé jsou v tortille, k zeleninovému salátu nebo třeba s nějakým dobrým dipem.

Suroviny

4 porce
    • 7
      stroužek nasekaný česnek
    • 30
      g petrželová nať
    • 2
      lžíce ovesná mouka
    • 300
      g cizrna v suchém stavu
    • 80
      g cibule
    • 1
      lžíce římský kmín mletý
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 1
      špetka kardamom mletý
    • 1
      špetka cayenský pepř volitelné
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu pořádně propláchněte, nasypejte do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby její hladina sahala zhruba pět centimetrů nad úroveň cizrny. Vše vařte zhruba minutu a poté hrnec sundejte z plamene, přikryjte pokličkou a nechejte zhruba hodinu odležet. Po hodině cizrnu slijte, propláchněte a nechte pořádně okapat.

RADA: Jak uvařit luštěniny?

2
Mezitím si do kuchyňského robotu nasypejte petržel, cibuli a česnek a pomixujte tak, aby se všechny ingredience dobře promíchaly.

RADA: Jak nakrájet cibuli? Podívejte se na video!

3
Jakmile cizrna vychladne a okape, nasypejte ji do mixéru spolu s ovesnou moukou a veškerým kořením a mixujte tak dlouho, dokud se všechny ingredience pořádně nepromíchají - podle potřeby těsto stírejte z okrajů. To by vám mělo zabrat zhruba pět minut. Jakmile bude těsto dostatečně promíchané, ochutnejte ho a podle chuti přidejte další koření.
4
Poté připravenou směs přikryjte a dejte na hodinu uležet do lednice, aby se s ní lépe pracovalo a také aby se všechny chutě mohly hezky uvolnit.
5
Po hodině těsto vytáhněte a pomocí lžíce jej rozdělte na stejně velké bochánky, ze kterých následně formujte kuličky nebo placičky.
6
Jakmile máte falafel připravený, dejte si na plotnu pánev a na ní rozehřejte tolik oleje, aby pokrýval celé její dno. Až bude olej rozpálený (zhruba za 1 - 2 minuty), začněte na něm smažit připravené placičky nebo kuličky. Až budou opečené dozlatova - mělo by to trvat cca 2 - 3 minuty - opatrně je obraťte na druhou stranu a opakujte stejný postup.
7
Hotový falafel můžete servírovat v tortille, s těstovinami a omáčkou nebo jen tak s nějakým dobrým dipem.

RADA: Teplá večeře do 30 minut

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falafel ala dadas

Falafel ala dadas

Kuličky bez masa  - Falafel

Kuličky bez masa - Falafel

Tradiční falafel

Tradiční falafel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jumano82 | 31. 1. 2023 12:50

    Špatně. Tradiční falafel se připravuje ze syrové, min. 24 hodin namočené cirzny. Může být i naklíčená. Je pak mnohem stravitelnější a placičky lépe drží pohromadě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cayenský pepř Cibule Cizrna Kardamom mletý Mořská sůl Nasekaný česnek Ovesná mouka Petrželová nať Římský kmín Rostlinný olej

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

70
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
40
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
19
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
17
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…

Zajímavé články

Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má i mezi celebritami!
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči…
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás dokonale zahřejí
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů,…
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo!
Italský koláč ze tří surovin budete milovat.…
AHA.cz Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Ženy.cz Existuje láska na první pohled?

Existuje láska na první pohled?

Blesk.cz Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Tradiční belgické vafle
Tradiční belgické vafle
Tradiční bramboračka podle Dity P
Tradiční bramboračka podle Dity P
Tradiční bramborový salát
Tradiční bramborový salát
Tradiční galety
Tradiční galety
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
  • Recepty.cz
  • Tradiční falafel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact