Na vymaštěný plech naskládáme veku nakrájenou šikmo na plátky, na každý plátek dáme plátek cibule, salám pokrájený na drobné kostičky, nebo nastrouhaný, přidáme lečo (nebo čerstvou zeleninu), posypeme kořením, může být i pálivé, případně přisolíme. Dáme zapéct do vyhřáté trouby. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a dáme dopéct. Před podáváním pokapeme kečupem.
2
Poznámka: pokud chceme mít veku křupavou, můžeme její okraje potřít rozpuštěným máslem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alča
|9. 1. 2007 13:01
Vyzkoušeno a moc chutnalo. Nejprve se mi to zdálo pracné, ale pak to šlo ráz na ráz a jen jsme čekali na zapečení. Je to úplně něco jiného, než smažené na pánvi. Chlapovi jsem to udělala pálivé a byl moc spokojen.