Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opeču na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev naliji dvě rozkvedlaná vejce, posolím, opepřuji a do ještě syrového naskládám veky. Na pánev průměr 28 cm se jich vejde 6 ks a zapékám, až jsou vejce hotová. Potom odstavím a dřevěnou měchačkou (pokud dělám na teflonové pánvi) nebo nějakou špachtlí, nožem okrojím okolo vek. Tvary jsou nepravidelné. Potřu hořčicí a obložím cibulí nakrájenou na kolečka - kruhy, okurkou na kolečka a posypu buď pálivou, nebo sladkou paprikou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
inka macháčková
|9. 1. 2007 07:28
Ja dělám uzeninu,sýr nastrouhat ,přidat vajičko,cibuli,česnek,sůl,pepř-zamíchat a natřít na veku.Usmažit na pánvičce.
Alena Hanusová
|7. 1. 2007 09:28
Paní Ilono, dělám také jako vy, jen ještě přidávám do vajíčka česnek.
Ivana Kubátová
|6. 1. 2007 23:05
jedna obměna kterou dělám já: nastrouhaný eidam smíchat se syrovými vejci, ve směsi obalit plátky veky a smažit. Lze opatrně namočit jen půlky plátků veky a smažit jen po jedné straně, dozdobíme kyselou okurkou nebo kapií. Taky výborné!
Ilona Ž.
|5. 1. 2007 21:57
Dělám něco podobného, ale z chleba. Do rozšlehaného vajíčka přidám strouhaný sýr, chléb nechám nasát a opeču. Namažu plnotučnou hořčicí a posypu cibulkou. Oblíbené jídlo mého muže.
Ivana Rakovanová
|5. 1. 2007 16:11
Já také dělám něco podobného.Večku potřu hořčicí dám šunku,sýr,přiložím druhou večkou namazanou kečupem spíchnu párátkem,namočím ve vajíčku a smažím.Tohle je jednodužší zkusím.
Gábina Houšková
|5. 1. 2007 14:35
Tohle dělám taky, někdy i z chleba. Jen to předem neopékám, ale opeču to pak i z druhé strany na pánvi. je to oblíbené jídlo, když zbyde starší chleba nebo housky.