• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou

autor: Uživatel (#332833)
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Závitky
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce strouhanka podle potřeby, používám kukuřičnou
    • 1
      lžička sůl zarovnaná
    • 1
      špetka pepř drcený
    • 1
      lžička bylinky podle chuti, čerstvé či sušené
    • 12
      ks list kadeřávku podle velikosti
  • Omáčka
    • 500
      ml rajčatové pyré passata
    • 1
      ks šalotka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička sůl zarovnaná
    • 1
      špetka pepř drcený
    • 1
      lžička oregáno
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Veškeré ingredience na závitky kromě kadeřávku smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty vytvoříme malé válečky. Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z nich nejtvrdší stonky, spaříme vroucí vodou a ihned vložíme do mísy s ledovou vodou. Do takto připravených změklých listů zavineme masové válečky výraznějším žebrováním ven (pro efekt), klademe do olejem vymazané zapékací mísy s víkem a pečeme zakryté přibližně půl hodiny.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

2
Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, poté přidáme rajčatovou passatu, osolíme, ochutíme pepřem, bylinkami, skořicí, citrónovou šťávou i medem a krátce provaříme. Podáváme s pečenými závitky a jako přílohu volíme ideálně rýži nebo těstoviny.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Chceme-li mít omáčku velejemnou, před podáváním ji můžeme tyčovým mixérem do hladka promixovat. Místo medu lze klasicky osladit moučkovým cukrem a množství veškerých ochucovadel volíme podle vlastních chuťových preferencí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Rajské kapustové závitky

Rajské kapustové závitky

Pečené nadívané kapustové (zelné) listy

Pečené nadívané kapustové (zelné)…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Pečení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bylinky Citronová šťáva List kadeřávku Med Mleté maso Olivový olej Oregáno Pepř drcený Rajčatové pyré Šalotka Skořice - mletá Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Milionová polévka

Milionová polévka

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

165
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
54
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
53
Asijské rizoto s kuřecím masem
Asijské rizoto s kuřecím…
48
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
46
Domácí houskový knedlík
Domácí houskový knedlík

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánské čatní
Toskánské čatní
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské těstoviny s fazolemi
Tostadas se salátem a avokádem
Tostadas se salátem a avokádem
Tostones - smažený zeleninový banán
Tostones - smažený zeleninový banán
Tousty do školy
Tousty do školy
  • Recepty.cz
  • Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact