• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou

autor: Uživatel (#332833)
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Závitky
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce strouhanka podle potřeby, používám kukuřičnou
    • 1
      lžička sůl zarovnaná
    • 1
      špetka pepř drcený
    • 1
      lžička bylinky podle chuti, čerstvé či sušené
    • 12
      ks list kadeřávku podle velikosti
  • Omáčka
    • 500
      ml rajčatové pyré passata
    • 1
      ks šalotka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička sůl zarovnaná
    • 1
      špetka pepř drcený
    • 1
      lžička oregáno
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Veškeré ingredience na závitky kromě kadeřávku smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty vytvoříme malé válečky. Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z nich nejtvrdší stonky, spaříme vroucí vodou a ihned vložíme do mísy s ledovou vodou. Do takto připravených změklých listů zavineme masové válečky výraznějším žebrováním ven (pro efekt), klademe do olejem vymazané zapékací mísy s víkem a pečeme zakryté přibližně půl hodiny.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

2
Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, poté přidáme rajčatovou passatu, osolíme, ochutíme pepřem, bylinkami, skořicí, citrónovou šťávou i medem a krátce provaříme. Podáváme s pečenými závitky a jako přílohu volíme ideálně rýži nebo těstoviny.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Chceme-li mít omáčku velejemnou, před podáváním ji můžeme tyčovým mixérem do hladka promixovat. Místo medu lze klasicky osladit moučkovým cukrem a množství veškerých ochucovadel volíme podle vlastních chuťových preferencí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Rajské kapustové závitky

Rajské kapustové závitky

Pečené nadívané kapustové (zelné) listy

Pečené nadívané kapustové (zelné)…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Pečení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bylinky Citronová šťáva List kadeřávku Med Mleté maso Olivový olej Oregáno Pepř drcený Rajčatové pyré Šalotka Skořice - mletá Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Domácí kečup

Domácí kečup

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Jiříkův biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Jahodový dort se smetanou

Jahodový dort se smetanou

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

141
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…
119
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
115
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap
105
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s…
56
Halušky podle Martinky
Halušky podle Martinky

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánské čatní
Toskánské čatní
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské těstoviny s fazolemi
Tostadas se salátem a avokádem
Tostadas se salátem a avokádem
Tostones - smažený zeleninový banán
Tostones - smažený zeleninový banán
Tousty do školy
Tousty do školy
  • Recepty.cz
  • Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact