• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Toskánská polévka
Napište svůj komentář k receptu

Toskánská polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
7fotografií
Nahrát fotku
 

Hustá sytá smetanová polévka z mletého hovězího masa a brambor, doplněná kadeřávkem a dokřupava opraženou anglickou slaninou, je skvělým tipem na rychlou večeři.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g anglická slanina plátky
    • řepkový olej
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 750
      ml vývar hovězí nebo zeleninový
    • 400
      g brambory varný typ B
    • 200
      ml smetana 12%
    • 2
      hrst kadeřávek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu opečte dokřupava plátky slaniny. Tu vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Do výpeku ze slaniny přidejte lžíci oleje a mleté maso, osolte ho, opepřete a opečte ze všech stran dohněda. Během restování ho pečlivě rozmělněte vařečkou, aby se rozpadlo na kousky. Hotové maso vyndejte do mísy, výpek ponechte v hrnci.
2
Do výpeku dejte nadrobno pokrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte nasekaný česnek, krátce orestujte a zaprašte moukou. Minutu restujte a stále míchejte, poté vlijte vývar. Přiveďte k varu, do hrnce přidejte oloupané a na kostky pokrájené brambory a uvařte je takřka doměkka.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Do polévky vmíchejte smetanu, vraťte maso, přidejte na kousky natrhaný kadeřávek, dochuťte ji solí, pepřem a už jen krátce prohřejte. Polévku nalijte do talířů a každou porci bohatě zasypte kousky křupavé slaniny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit poctivý brokolicový krém

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní bramborová polévka

Pivní bramborová polévka

Bramborovo-cizrnová polévka s koprem

Bramborovo-cizrnová polévka s koprem

Kedlubnová polévka s bramborem

Kedlubnová polévka s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Kadeřávek Mleté maso - hovězí Pepř mletý Řepkový olej Smetana 12% Sůl Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Báječné špízy

Báječné špízy

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

75
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
41
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
32
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Kuřecí (králičí) směs v nádivce
Kuřecí (králičí) směs v…
17
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Tortilly s masovými kuličkami
Tortilly s masovými kuličkami
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová polévka
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánské čatní
Toskánské čatní
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s…
  • Recepty.cz
  • Toskánská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact