• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Toskánská polévka
Napište svůj komentář k receptu

Toskánská polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
7fotografií
Nahrát fotku
 

Hustá sytá smetanová polévka z mletého hovězího masa a brambor, doplněná kadeřávkem a dokřupava opraženou anglickou slaninou, je skvělým tipem na rychlou večeři.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g anglická slanina plátky
    • řepkový olej
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 750
      ml vývar hovězí nebo zeleninový
    • 400
      g brambory varný typ B
    • 200
      ml smetana 12%
    • 2
      hrst kadeřávek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu opečte dokřupava plátky slaniny. Tu vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Do výpeku ze slaniny přidejte lžíci oleje a mleté maso, osolte ho, opepřete a opečte ze všech stran dohněda. Během restování ho pečlivě rozmělněte vařečkou, aby se rozpadlo na kousky. Hotové maso vyndejte do mísy, výpek ponechte v hrnci.
2
Do výpeku dejte nadrobno pokrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte nasekaný česnek, krátce orestujte a zaprašte moukou. Minutu restujte a stále míchejte, poté vlijte vývar. Přiveďte k varu, do hrnce přidejte oloupané a na kostky pokrájené brambory a uvařte je takřka doměkka.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Do polévky vmíchejte smetanu, vraťte maso, přidejte na kousky natrhaný kadeřávek, dochuťte ji solí, pepřem a už jen krátce prohřejte. Polévku nalijte do talířů a každou porci bohatě zasypte kousky křupavé slaniny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit poctivý brokolicový krém

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní bramborová polévka

Pivní bramborová polévka

Bramborovo-cizrnová polévka s koprem

Bramborovo-cizrnová polévka s koprem

Kedlubnová polévka s bramborem

Kedlubnová polévka s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Kadeřávek Mleté maso - hovězí Pepř mletý Řepkový olej Smetana 12% Sůl Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Jednoduché lečo po našem

Jednoduché lečo po našem

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí zapečené s rajčaty a…

Doporučujeme

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

257
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
190
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
144
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
108
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
81
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hvězda Ulice Rudolf Hrušínský (78): Návrat vážného onemocnění!

Hvězda Ulice Rudolf Hrušínský (78): Návrat vážného onemocnění!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Další doporučené recepty:

Tortilly s masovými kuličkami
Tortilly s masovými kuličkami
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová polévka
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánské čatní
Toskánské čatní
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s…
  • Recepty.cz
  • Toskánská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact