• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Toskánská polévka
Napište svůj komentář k receptu

Toskánská polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
7fotografií
Nahrát fotku
 

Hustá sytá smetanová polévka z mletého hovězího masa a brambor, doplněná kadeřávkem a dokřupava opraženou anglickou slaninou, je skvělým tipem na rychlou večeři.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g anglická slanina plátky
    • řepkový olej
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 750
      ml vývar hovězí nebo zeleninový
    • 400
      g brambory varný typ B
    • 200
      ml smetana 12%
    • 2
      hrst kadeřávek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu opečte dokřupava plátky slaniny. Tu vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Do výpeku ze slaniny přidejte lžíci oleje a mleté maso, osolte ho, opepřete a opečte ze všech stran dohněda. Během restování ho pečlivě rozmělněte vařečkou, aby se rozpadlo na kousky. Hotové maso vyndejte do mísy, výpek ponechte v hrnci.
2
Do výpeku dejte nadrobno pokrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte nasekaný česnek, krátce orestujte a zaprašte moukou. Minutu restujte a stále míchejte, poté vlijte vývar. Přiveďte k varu, do hrnce přidejte oloupané a na kostky pokrájené brambory a uvařte je takřka doměkka.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Do polévky vmíchejte smetanu, vraťte maso, přidejte na kousky natrhaný kadeřávek, dochuťte ji solí, pepřem a už jen krátce prohřejte. Polévku nalijte do talířů a každou porci bohatě zasypte kousky křupavé slaniny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit poctivý brokolicový krém

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní bramborová polévka

Pivní bramborová polévka

Bramborovo-cizrnová polévka s koprem

Bramborovo-cizrnová polévka s koprem

Kedlubnová polévka s bramborem

Kedlubnová polévka s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Kadeřávek Mleté maso - hovězí Pepř mletý Řepkový olej Smetana 12% Sůl Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Česneková krkovička naložená v mléce

Česneková krkovička naložená v mléce

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

30
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
19
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
18
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem
Dýňová laksa s rýžovými…
18
Míša řezy
Míša řezy
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Tortilly s masovými kuličkami
Tortilly s masovými kuličkami
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová polévka
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánské čatní
Toskánské čatní
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s…
  • Recepty.cz
  • Toskánská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact