• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Toskánská polévka
Napište svůj komentář k receptu

Toskánská polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
7fotografií
Nahrát fotku
 

Hustá sytá smetanová polévka z mletého hovězího masa a brambor, doplněná kadeřávkem a dokřupava opraženou anglickou slaninou, je skvělým tipem na rychlou večeři.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g anglická slanina plátky
    • řepkový olej
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 750
      ml vývar hovězí nebo zeleninový
    • 400
      g brambory varný typ B
    • 200
      ml smetana 12%
    • 2
      hrst kadeřávek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu opečte dokřupava plátky slaniny. Tu vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Do výpeku ze slaniny přidejte lžíci oleje a mleté maso, osolte ho, opepřete a opečte ze všech stran dohněda. Během restování ho pečlivě rozmělněte vařečkou, aby se rozpadlo na kousky. Hotové maso vyndejte do mísy, výpek ponechte v hrnci.
2
Do výpeku dejte nadrobno pokrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte nasekaný česnek, krátce orestujte a zaprašte moukou. Minutu restujte a stále míchejte, poté vlijte vývar. Přiveďte k varu, do hrnce přidejte oloupané a na kostky pokrájené brambory a uvařte je takřka doměkka.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Do polévky vmíchejte smetanu, vraťte maso, přidejte na kousky natrhaný kadeřávek, dochuťte ji solí, pepřem a už jen krátce prohřejte. Polévku nalijte do talířů a každou porci bohatě zasypte kousky křupavé slaniny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit poctivý brokolicový krém

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní bramborová polévka

Pivní bramborová polévka

Bramborovo-cizrnová polévka s koprem

Bramborovo-cizrnová polévka s koprem

Kedlubnová polévka s bramborem

Kedlubnová polévka s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Kadeřávek Mleté maso - hovězí Pepř mletý Řepkový olej Smetana 12% Sůl Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Slané pečivo - co dům dal

Slané pečivo - co dům dal

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

90
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
15
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Podzimní proměna Kláry Issové: Shodila »listí«! Vlasy zničené peroxidem musely pryč

Podzimní proměna Kláry Issové: Shodila »listí«! Vlasy zničené peroxidem musely pryč

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Tortilly s masovými kuličkami
Tortilly s masovými kuličkami
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová polévka
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánské čatní
Toskánské čatní
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z mletého masa s…
  • Recepty.cz
  • Toskánská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact