• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Toskánská fazolová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Toskánská fazolová polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      ks mrkev
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek
    • 1,20
      l zeleninový vývar
    • 2
      plechovka fazole bílé cannellini
    • 4
      ks rajčata
    • 6
      ks kapusta listů
    • 2
      snítka rozmarýn čerstvý
    • 2
      snítka tymián
    • 1
      lžička balzamikový ocet
    • parmezán
    • bylinky na ozdobu
    • bílé pečivo k podání

Postup přípravy receptu

1
V hrnci rozehřejte olivový olej, vmíchejte na kostičky nakrájené šalotky a mrkev. Osolte, opepřete a 5 minut restujte.
2
Přidejte nasekaný česnek, podlévejte podle potřeby vývarem nebo vodou a při nižší teplotě a za občasného míchání redukujte, asi 20 minut.
3
Poté přidejte slité fazole, na kousky nakrájená rajčata a kapustu, snítky rozmarýnu a tymiánu. Zalijte zbytkem vývaru a vařte dalších 15 minut.
4
Dochuťte solí, pepřem a balzamikovým octem. Ozdobte parmazánem, lístky bylinek (oregano, nasekaná petrželka...) a podávejte s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Toskánská polévka

Toskánská polévka

Toskánská chlebová polévka ribollita

Toskánská chlebová polévka ribollita

Fazolová polévka pana dirigenta

Fazolová polévka pana dirigenta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bílé pečivo Bylinky Česnek Fazole Kapusta Mrkev Olivový olej Parmezán Pepř mletý Rajčata Rozmarýn Šalotka Sůl Tymián Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Kouzelný vaječný koňak
Kouzelný vaječný koňak
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Jednohubky / chlebíčky s…

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Efler z Ordinace a moderátorka rádia Blaník Lecká: Svatba na zámku!

Efler z Ordinace a moderátorka rádia Blaník Lecká: Svatba na zámku!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Další doporučené recepty:

Tortilly s kuřecím masem
Tortilly s kuřecím masem
Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Tortilly s masovými kuličkami
Tortilly s masovými kuličkami
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánské čatní
Toskánské čatní
  • Recepty.cz
  • Toskánská fazolová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact