• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Toskánská chlebová polévka ribollita
Napište svůj komentář k receptu

Toskánská chlebová polévka ribollita

autor: sarka.adamkova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
4fotografie
Nahrát fotku
 

Původně to byl recept pro chudé. Italská polévka ze zbytků chleba, zeleniny a luštěnin dnes ale klidně zaboduje i na slavnostní tabuli.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks červená cibule oloupaná
    • 3
      ks mrkev
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 5
      stroužek česnek oloupaný
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu bílé fazole canellini
    • 15
      g parmazán s kůrou
    • 1
      plechovka sekaná rajčata konzervovaná
    • 1
      ks bílý chleba starší
    • 10
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžička sůl
    • 4
      ks pepř celý
    • 450
      ml zeleninový vývar
    • 180
      g kapusta

Postup přípravy receptu

1
Cibuli a česnek oloupeme, mrkev očistíme, dva stonky řapíkatého celeru oloupáním zbavíme tuhých částí. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer nakrájíme na kostičky. Dva dny starý chléb natrháme na kousky velikosti soust a dáme bokem.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
V hrnci na polovině oleje zpěníme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme mrkev, celer a oloupaný rozmačkaný česnek. Krátce osmažíme, přidáme scezené fazole, konzervovaná rajčata a vývar. Vše společně přivedeme k varu. Osolíme, opepříme. Kapustu zbavíme tuhých košťálů, listy nakrájíme na proužky a přidáme do polévky. Necháme vařit.

RADA: Jak co nejlépe uvařit luštěniny?

3
Jakmile je zelenina napůl uvařená, přidáme do polévky kus parmazánu i s kůrou a opět necháme krátce provařit. Nakonec vsypeme přibližně polovinu chlebových kousků, zamícháme a dle potřeby přidáme vodu nebo vývar. Opět krátce povaříme.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Na hotovou polévku nasypeme zbylý chléb, pokapeme jej olejem a polévku ve vhodné nádobě dáme na 10 minut zapéct do rozehřáté trouby. Poté rozdělíme na porce a ihned podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá chlebová omeleta

Rychlá chlebová omeleta

Toskánská fazolová polévka

Toskánská fazolová polévka

Toskánská polévka

Toskánská polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Leden Únor Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Svačina Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Červená cibule Česnek Fazole ve slaném nálevu Kapusta Mrkev Olivový olej Parmazán Pepř celý Řapíkatý celer Sekaná rajčata Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Roláda  piškotová

Roláda piškotová

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

23
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
17
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
16
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
14
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
14
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Tortilly s masovými kuličkami
Tortilly s masovými kuličkami
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánské čatní
Toskánské čatní
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské těstoviny s fazolemi
  • Recepty.cz
  • Toskánská chlebová polévka ribollita
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact