• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Toskánská chlebová polévka ribollita
Napište svůj komentář k receptu

Toskánská chlebová polévka ribollita

autor: sarka.adamkova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
4fotografie
Nahrát fotku
 

Původně to byl recept pro chudé. Italská polévka ze zbytků chleba, zeleniny a luštěnin dnes ale klidně zaboduje i na slavnostní tabuli.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks červená cibule oloupaná
    • 3
      ks mrkev
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 5
      stroužek česnek oloupaný
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu bílé fazole canellini
    • 15
      g parmazán s kůrou
    • 1
      plechovka sekaná rajčata konzervovaná
    • 1
      ks bílý chleba starší
    • 10
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžička sůl
    • 4
      ks pepř celý
    • 450
      ml zeleninový vývar
    • 180
      g kapusta

Postup přípravy receptu

1
Cibuli a česnek oloupeme, mrkev očistíme, dva stonky řapíkatého celeru oloupáním zbavíme tuhých částí. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer nakrájíme na kostičky. Dva dny starý chléb natrháme na kousky velikosti soust a dáme bokem.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
V hrnci na polovině oleje zpěníme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme mrkev, celer a oloupaný rozmačkaný česnek. Krátce osmažíme, přidáme scezené fazole, konzervovaná rajčata a vývar. Vše společně přivedeme k varu. Osolíme, opepříme. Kapustu zbavíme tuhých košťálů, listy nakrájíme na proužky a přidáme do polévky. Necháme vařit.

RADA: Jak co nejlépe uvařit luštěniny?

3
Jakmile je zelenina napůl uvařená, přidáme do polévky kus parmazánu i s kůrou a opět necháme krátce provařit. Nakonec vsypeme přibližně polovinu chlebových kousků, zamícháme a dle potřeby přidáme vodu nebo vývar. Opět krátce povaříme.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Na hotovou polévku nasypeme zbylý chléb, pokapeme jej olejem a polévku ve vhodné nádobě dáme na 10 minut zapéct do rozehřáté trouby. Poté rozdělíme na porce a ihned podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá chlebová omeleta

Rychlá chlebová omeleta

Toskánská fazolová polévka

Toskánská fazolová polévka

Toskánská polévka

Toskánská polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Leden Únor Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Svačina Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Červená cibule Česnek Fazole ve slaném nálevu Kapusta Mrkev Olivový olej Parmazán Pepř celý Řapíkatý celer Sekaná rajčata Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

38
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Marlenka na můj způsob
Marlenka na můj způsob
18
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Tomáš Klus o otci, který ho opustil: Tátovi jsem odpustil!

Tomáš Klus o otci, který ho opustil: Tátovi jsem odpustil!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Další doporučené recepty:

Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Tortilly s masovými kuličkami
Tortilly s masovými kuličkami
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánské čatní
Toskánské čatní
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské těstoviny s fazolemi
  • Recepty.cz
  • Toskánská chlebová polévka ribollita
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact