• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Toskánská chlebová polévka ribollita
Napište svůj komentář k receptu

Toskánská chlebová polévka ribollita

autor: sarka.adamkova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
Toskánská chlebová polévka ribollita
4fotografie
Nahrát fotku
 

Původně to byl recept pro chudé. Italská polévka ze zbytků chleba, zeleniny a luštěnin dnes ale klidně zaboduje i na slavnostní tabuli.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks červená cibule oloupaná
    • 3
      ks mrkev
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 5
      stroužek česnek oloupaný
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu bílé fazole canellini
    • 15
      g parmazán s kůrou
    • 1
      plechovka sekaná rajčata konzervovaná
    • 1
      ks bílý chleba starší
    • 10
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžička sůl
    • 4
      ks pepř celý
    • 450
      ml zeleninový vývar
    • 180
      g kapusta

Postup přípravy receptu

1
Cibuli a česnek oloupeme, mrkev očistíme, dva stonky řapíkatého celeru oloupáním zbavíme tuhých částí. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer nakrájíme na kostičky. Dva dny starý chléb natrháme na kousky velikosti soust a dáme bokem.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
V hrnci na polovině oleje zpěníme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme mrkev, celer a oloupaný rozmačkaný česnek. Krátce osmažíme, přidáme scezené fazole, konzervovaná rajčata a vývar. Vše společně přivedeme k varu. Osolíme, opepříme. Kapustu zbavíme tuhých košťálů, listy nakrájíme na proužky a přidáme do polévky. Necháme vařit.

RADA: Jak co nejlépe uvařit luštěniny?

3
Jakmile je zelenina napůl uvařená, přidáme do polévky kus parmazánu i s kůrou a opět necháme krátce provařit. Nakonec vsypeme přibližně polovinu chlebových kousků, zamícháme a dle potřeby přidáme vodu nebo vývar. Opět krátce povaříme.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Na hotovou polévku nasypeme zbylý chléb, pokapeme jej olejem a polévku ve vhodné nádobě dáme na 10 minut zapéct do rozehřáté trouby. Poté rozdělíme na porce a ihned podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá chlebová omeleta

Rychlá chlebová omeleta

Toskánská fazolová polévka

Toskánská fazolová polévka

Toskánská polévka

Toskánská polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Leden Únor Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Svačina Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Červená cibule Česnek Fazole ve slaném nálevu Kapusta Mrkev Olivový olej Parmazán Pepř celý Řapíkatý celer Sekaná rajčata Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské sendviče

Selské sendviče

Balkánský salát

Balkánský salát

Kakaovník

Kakaovník

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Domácí snickers

Domácí snickers

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Rozzářená princezna Kate: Podpořila Victorii Beckhamovou!

Rozzářená princezna Kate: Podpořila Victorii Beckhamovou!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Tortilly s masovými kuličkami
Tortilly s masovými kuličkami
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová polévka
Toskánská polévka
Toskánská polévka
Toskánské čatní
Toskánské čatní
Toskánské těstoviny s fazolemi
Toskánské těstoviny s fazolemi
  • Recepty.cz
  • Toskánská chlebová polévka ribollita
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact