Tato tortilla v sobě skrývá ochucenou čočku, marinovaný květák i kousky kuřecího masa. Nechybí ani dip z bílého jogurtu a limetkové šťávy. Zamilujete si ji od prvního sousta.
Ve velké míse připravte marinádu ze tří lžic olivového oleje a uzené papriky, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
3
Květák rozeberte na malé růžičky, důkladně je obalte v marinádě a rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Ve zbylé marinádě obalte kuřecí prsa a přidejte je na plech a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 20–25 minut. Pokud máte doma zbytky pečeného či vařeného kuřecího masa, použijte ty, namarinujte je a ke květáku vložte cca na 10 minut jen prohřát.
4
Uvařenou čočku přeceďte a v cedníku prolijte studenou vodou. V míse čočku smíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, lžící limetové šťávy, hrstí nasekaného kopru, osolte ji a opepřete.
Jogurt ochuťte solí, pepřem a lžičkou limetové šťávy. Pečené kuřecí maso natrhejte na kousky. Na každou tortillu rozetřete dvě lžíce jogurtu, doprostřed naneste čočkový salát, natrhané kuřecí maso a pečený květák. Spodní okraj tortilly zahněte a placky zaviňte.
6
Líná varianta: Pečené maso a květák přidejte do ochucené čočky a jídlo podávejte v misce jako vlažný salát. Na každou porci přidejte pořádný kopeček jogurtu.