kečup - jemný
ještě lépe rajčatová směs se zeleninou, prodávají různé druhy
mražená zelenina
mrkev, kukuřice, cibule
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí řízky nakrájíme na menší kousky, osolíme, můžeme pokapat sojovou omáčkou. S cibulí osmahneme. Když je maso hotové, přidáme fazole i se šťávou z plechovky, přidáme trochu mražené zeleniny, promícháme, necháme chvíli podusit. Zalejeme smetanou, já dávám tak půl kelímku, aby omáčka pěkně zesvětlala, opepříme. Můžeme přidat ingredience podle chuti.
2
Když je směs hotová, tortillu krátce osmahneme z jedné strany na pánvi, otočíme, nandáme směs, na směs nasypeme trochu sýra, přehneme tortillu tak aby spodní strana trošku přečuhovala pod horní a když je takto přehnutá, posypeme kraje sýrem aby se oba okraje tortilly pěkně spojili.
3
Poté sundáme z pánve a necháme sýr ztuhnout. Když se okraje spojí, má to tu výhodu že směs nevytéká, tortilla se dá zabalit jako svačinka do práce už naplněná a bez problémů se dá jíst za studena.