Kuřecí maso pokrájíme na menší kostky nebo slabší nudličky, které osolíme a opepříme.
2
V pánvi s troškou rozpáleného oleje osmažíme za občasného promíchání maso. K masu přisypeme jemně nasekaný česnek, který necháme rozvonět a dále i čerstvý nebo rozmrazený listový špenát a špetku muškátového květu. Přidáme trochu smetany, jen tolik je nezbytně nutné k pudušení špenátu. Špenátovo-masová směs nesmí "plavat", musí být krémovější konzistence, kterou dále zahustíme po podušení špenátu nastrouhaným sýrem, který necháme za stálého míchání ve směsi rozpustit.
3
Tortilly ohřejeme jak jsme zvyklí (na pánvi, v troubě, mikrovlnce, na tálu) a naplníme připravenou směsí, zabalíme je dle chuti do balíčku, ruličky, vějířku a ihned podáváme.