• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tortilla de patatas
Napište svůj komentář k receptu

Tortilla de patatas

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tortilla de patatas
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks brambory 5-6
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks zelená paprika
    • 4
      plátek plátkový sýr
    • slunečnicový olej na smažení
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na malé kousíčky, smažíme na pánvi, na mírném ohni (hodně oleje). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti lze pro vylepšení i papriku, sůl, pepř dle chuti. Smažíme až do měkka, ne do růžova! Necháme 5 min. zchladnout, přendáme z oleje, do předem připravené mísy z rozmíchanými vejci. Zamícháme a rozlejeme na stejnou pánev se zbývajícím olejem. Otočení této 3 cm tlusté omelety: přiklopit pánev plytkým talířem, otočit ji vzhůru nohama a sesunout omeletu zpět na pánev. Smažit tak akorát.
2
Na hotové poklademe plátkový sýr, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s majonézou - Španělé tomu říkají národní jídlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla s kuřecím masem a zeleninou

Tortilla s kuřecím masem a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 27. 9. 2016 22:45

    Jsem teď ve Španělsku, dávám si to docela často (k pivku výborné, že :) ale nikde jsem neviděl, že by na to dávali sýr

  • aleš | 29. 12. 2015 14:58

    s toho jídla tady udělaly brambory s vajíčkem a sejrem :-S

  • pavel | 29. 12. 2015 14:52

    tento recept sem několikrát jedl a vařil ve Španělsku ... patří tam jen brambory , vejce , sůl , kdo chce cibulovou nebo chorizo tak si to tam přidá a olej zásadně olivový ! v tom je ten fígl a úplně jiná chut ... buenos dias :-)

  • Michal | 25. 7. 2014 19:27

    Tortilla je vlastně jako naše Selská omeleta.Když jsem vařil na Ibize tak jsem Tortillu přpravoval jako předkrm při grilování .Lidi byly sytí a mohli se bavit a já jsem v klidu mohl grilovat.Je na chuti každého.Lze tam nasekat na malé kousky papriky různých barev aby to bylo pestré.Já jsem brambory místo smažení v omastku, nejprve předvařil na plátky aby nenasákly moc oleje.Ale lze ji servírovat jako hlavní chod.Skvělé je to s kombinací letní polévky Gazpacho.Kdo bude chtít opravdu originální recept na Ibizenko Gazpacho ,napiště mi na michal.valla@seznam.cz :-D

  • Michal | 25. 7. 2014 19:21

    Základ dipu tvoří většinou jogurt, zakysaná smetana, crème fraîche nebo majonéza. Za dip lze ale považovat i ocet, med, čokoládu, olivový olej či samotný kečup, hořčici nebo majonézu.

  • Miloslav | 3. 5. 2014 22:44

    Co je dip?

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 23. 11. 2011 18:59

    Papriku nedávám, vajec dávám 6, ale záleží na velikosti. Máme k tomu rádi jogurtovo česnekový dip. ;-)

  • Misa | 20. 11. 2011 12:14

    SOuhlas...mam pritele ze Spanelska a paprika se syrem tam nepatri :)

  • Katarína Valachova | 27. 1. 2010 18:45

    Dnes som varila toto jedlo podla tohto recepbu a velmi nam chutilo.

  • Anika | 3. 1. 2007 21:11

    kdyz jsem byla v barcelone, tak mi muj spanelsky spolubydlici taky uvaril toto jidilko. a teda pripravoval ji i s cibuli, a pro me vybiravku bez cibule. a pak zalit vajickem. jinak se syrem a paprikou? to jsem opravdu nikde nevidela. Toto tradicni jidlo muze sice vypadat jako michany vajicka s bramborem. ale je to opravdu vyborna zalezitost.

  • Ludmila Scirankova | 20. 6. 2006 15:57

    Ano, je to tak, jinak brambory se maji krajet na jemne platky a tak opekat na oleji, ze ktereho se po vybrani osmazenych brambor, trochu odebere. Jinak se me ptal cisnik, ci si dam tortilla espanola o tortilla franceca. To druhe je jako nase palacinka.

  • Mirka | 30. 3. 2006 01:17

    Ano, přesně tak se tortilla espaňola skutečně připravuje. Smaží se velmi krátce na silném plameni, aby byla mírně zlatavá a vejce vevnitř zůstalo trochu tekuté. Může se přidat taky nakrájená sušená šunka - jamón serrano. Je to úžasná záležitost, protože chutná jak teplá, tak studená a může posloužit jako svačinka nebo jídlo na piknik!

  • Jozef | 27. 1. 2006 12:02

    To je skutocne spanielske národné jedlo (spolu s paellou). Od uvedeného receptu sa lísi tým, ze "pravá" spanielska omeleta (Tortilla de patatas) obsahuje len zemiaky (brambory) a vajcia. Nic iné. Potom existuje Tortilla de patatas con cebolla (Zemiaková omeleta s cibulou) a taktiez Tortilla paisana (Sedliacka omeleta), ktorá okrem vajec, zemiakov a cibule obsahuje dalsiu zeleninu (cervenú a zelenú papriku, hrach, articoky atd.).Ziadny recept na omeletu v Spanielsku nedáva syr ani navrch (ako sa spomína v tomto recepte a ani dovnútra. Co sa týka majonézy, v niektorých castiach Spanielska sa pripravuje recept na Plnenú omeletu, ktorá je vlastne typická zemiaková omelete prekrojená ako torta po celej ploche a plnená salátovým listom (Eisberg salát), tuniakom z konzervy v olivovom oleji, prúzkami konzervovanej papriky (Tiras de pimiento condimentado con aceite de oliva y ajo), na kolieska nakrájané zelené olivy plnené tuniakom, sláneckami (Anchoas) alebo cervenou paprikou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Oběd Večeře Smažení Výjimečný den Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Pepř mletý Plátkový sýr Slunečnicový olej Sůl Vejce Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Treska v krustě

Treska v krustě

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Vepřový gulášek z kýty
Vepřový gulášek z kýty
17
Bulgurový salát s tofu
Bulgurový salát s tofu
16
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Torta di spaghetti KOPRA
Torta di spaghetti KOPRA
Torta di spinaci
Torta di spinaci
Tortelloni alla panna
Tortelloni alla panna
Tortilla margherita
Tortilla margherita
Tortilla plněná mletým masem
Tortilla plněná mletým masem
Tortilla s čerstvou zeleninou
Tortilla s čerstvou zeleninou
  • Recepty.cz
  • Tortilla de patatas
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact