• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Tortilla de patatas
Napište svůj komentář k receptu

Tortilla de patatas

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tortilla de patatas
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks brambory 5-6
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks zelená paprika
    • 4
      plátek plátkový sýr
    • slunečnicový olej na smažení
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na malé kousíčky, smažíme na pánvi, na mírném ohni (hodně oleje). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti lze pro vylepšení i papriku, sůl, pepř dle chuti. Smažíme až do měkka, ne do růžova! Necháme 5 min. zchladnout, přendáme z oleje, do předem připravené mísy z rozmíchanými vejci. Zamícháme a rozlejeme na stejnou pánev se zbývajícím olejem. Otočení této 3 cm tlusté omelety: přiklopit pánev plytkým talířem, otočit ji vzhůru nohama a sesunout omeletu zpět na pánev. Smažit tak akorát.
2
Na hotové poklademe plátkový sýr, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s majonézou - Španělé tomu říkají národní jídlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla s kuřecím masem a zeleninou

Tortilla s kuřecím masem a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 27. 9. 2016 22:45

    Jsem teď ve Španělsku, dávám si to docela často (k pivku výborné, že :) ale nikde jsem neviděl, že by na to dávali sýr

  • aleš | 29. 12. 2015 14:58

    s toho jídla tady udělaly brambory s vajíčkem a sejrem :-S

  • pavel | 29. 12. 2015 14:52

    tento recept sem několikrát jedl a vařil ve Španělsku ... patří tam jen brambory , vejce , sůl , kdo chce cibulovou nebo chorizo tak si to tam přidá a olej zásadně olivový ! v tom je ten fígl a úplně jiná chut ... buenos dias :-)

  • Michal | 25. 7. 2014 19:27

    Tortilla je vlastně jako naše Selská omeleta.Když jsem vařil na Ibize tak jsem Tortillu přpravoval jako předkrm při grilování .Lidi byly sytí a mohli se bavit a já jsem v klidu mohl grilovat.Je na chuti každého.Lze tam nasekat na malé kousky papriky různých barev aby to bylo pestré.Já jsem brambory místo smažení v omastku, nejprve předvařil na plátky aby nenasákly moc oleje.Ale lze ji servírovat jako hlavní chod.Skvělé je to s kombinací letní polévky Gazpacho.Kdo bude chtít opravdu originální recept na Ibizenko Gazpacho ,napiště mi na michal.valla@seznam.cz :-D

  • Michal | 25. 7. 2014 19:21

    Základ dipu tvoří většinou jogurt, zakysaná smetana, crème fraîche nebo majonéza. Za dip lze ale považovat i ocet, med, čokoládu, olivový olej či samotný kečup, hořčici nebo majonézu.

  • Miloslav | 3. 5. 2014 22:44

    Co je dip?

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 23. 11. 2011 18:59

    Papriku nedávám, vajec dávám 6, ale záleží na velikosti. Máme k tomu rádi jogurtovo česnekový dip. ;-)

  • Misa | 20. 11. 2011 12:14

    SOuhlas...mam pritele ze Spanelska a paprika se syrem tam nepatri :)

  • Katarína Valachova | 27. 1. 2010 18:45

    Dnes som varila toto jedlo podla tohto recepbu a velmi nam chutilo.

  • Anika | 3. 1. 2007 21:11

    kdyz jsem byla v barcelone, tak mi muj spanelsky spolubydlici taky uvaril toto jidilko. a teda pripravoval ji i s cibuli, a pro me vybiravku bez cibule. a pak zalit vajickem. jinak se syrem a paprikou? to jsem opravdu nikde nevidela. Toto tradicni jidlo muze sice vypadat jako michany vajicka s bramborem. ale je to opravdu vyborna zalezitost.

  • Ludmila Scirankova | 20. 6. 2006 15:57

    Ano, je to tak, jinak brambory se maji krajet na jemne platky a tak opekat na oleji, ze ktereho se po vybrani osmazenych brambor, trochu odebere. Jinak se me ptal cisnik, ci si dam tortilla espanola o tortilla franceca. To druhe je jako nase palacinka.

  • Mirka | 30. 3. 2006 01:17

    Ano, přesně tak se tortilla espaňola skutečně připravuje. Smaží se velmi krátce na silném plameni, aby byla mírně zlatavá a vejce vevnitř zůstalo trochu tekuté. Může se přidat taky nakrájená sušená šunka - jamón serrano. Je to úžasná záležitost, protože chutná jak teplá, tak studená a může posloužit jako svačinka nebo jídlo na piknik!

  • Jozef | 27. 1. 2006 12:02

    To je skutocne spanielske národné jedlo (spolu s paellou). Od uvedeného receptu sa lísi tým, ze "pravá" spanielska omeleta (Tortilla de patatas) obsahuje len zemiaky (brambory) a vajcia. Nic iné. Potom existuje Tortilla de patatas con cebolla (Zemiaková omeleta s cibulou) a taktiez Tortilla paisana (Sedliacka omeleta), ktorá okrem vajec, zemiakov a cibule obsahuje dalsiu zeleninu (cervenú a zelenú papriku, hrach, articoky atd.).Ziadny recept na omeletu v Spanielsku nedáva syr ani navrch (ako sa spomína v tomto recepte a ani dovnútra. Co sa týka majonézy, v niektorých castiach Spanielska sa pripravuje recept na Plnenú omeletu, ktorá je vlastne typická zemiaková omelete prekrojená ako torta po celej ploche a plnená salátovým listom (Eisberg salát), tuniakom z konzervy v olivovom oleji, prúzkami konzervovanej papriky (Tiras de pimiento condimentado con aceite de oliva y ajo), na kolieska nakrájané zelené olivy plnené tuniakom, sláneckami (Anchoas) alebo cervenou paprikou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Oběd Večeře Smažení Výjimečný den Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Pepř mletý Plátkový sýr Slunečnicový olej Sůl Vejce Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Jablečný koktejl

Jablečný koktejl

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Květákové řízky

Květákové řízky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

62
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
61
Houbový guláš
Houbový guláš
54
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
43
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
36
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Torta di spaghetti KOPRA
Torta di spaghetti KOPRA
Torta di spinaci
Torta di spinaci
Tortelloni alla panna
Tortelloni alla panna
Tortilla margherita
Tortilla margherita
Tortilla plněná mletým masem
Tortilla plněná mletým masem
Tortilla s čerstvou zeleninou
Tortilla s čerstvou zeleninou
  • Recepty.cz
  • Tortilla de patatas
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact