Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme na hrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do misky.
2
Na pánev nalijeme olej a maso osmažíme do zlatova, přilijeme celou šlehačku a poté přidáme nastrouhanou nivu. Niva se rozpustí a celé se to začne vařit. Poté přidáme hrášek s žampiony a nezapomínáme míchat. Asi po 5-10 minutách vaření, omáčka začne tuhnout a to je dobře, poznáte to tak, že zůstává na vařečce a nestéká tak dobře. Omáčka je uvařená a čeká pouze na torteliny.
3
Pokud máme torteliny hotové, nasypeme je na pánev a smícháme s omáčkou. Před podáváním ještě jednou důkladně promíchat, jelikož omáčka stéká na dno pánve a my ji chceme mít na tortelinách (stéká právě podle toho jak dlouho jsme ji vařili, proto je lépe ji vařit o chvilku déle, aby omáčka byla hustší). Každou porci posypeme nakrájeným hroznovým vínem.
4
Dobrá rada nad zlato: když máme málo nivy, lze nastavit taveným nebo jiným sýrem kromě cihly, ta trupelnatí. Také stačí jen jedno kuřecí prso, ale dvě jsou pro "masožrouty" lepší.
5
Místo tortelin můžeme použít jiné těstoviny, nejlepší jsou špagety. Omáčku nesolíme, jelikož niva je slaná dostatečně. A pokud nemáme hroznové víno nevadí, i tak je to dobré, nebo možná pomeranč nemusí být špatný. A nezapomeňte dát první šlehačku a pak až nivu, jinak to strašně smrdí, ale opravdu strašně :o).