Eidam nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s rozšlehanými vajíčky, aby vznikla hustá kaše a osolíme. Krajíce chleba osmažíme z jedné strany, dáme na ubrousek, aby vsákl přebytečný tuk. Na suchou stranu navrstvíme směs, dáme na rozpálený olej a usmažíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Maria
|27. 8. 2006 11:42
Pripravujem podobné - vyšľahám tavený syr s vajíčkom - 1 valček syra, 1 vajíčko - ochutím, natriem na chleba alebo pečivo, posypem strúhankou a smažím len z natretej strany. Príloha veľa paradajok, papriky, uhorky a tatarská omáčka. Hovorím tomu falošný vyprážaný syr.
Sylva
|22. 8. 2006 10:14
Do směsi vejce a tvrdého sýra přidávám rozmačkaný česnek. Postupuju stejně jako Eva.Hotové dám na ubrousek a mastné to není.Výborné.
Anonym
|19. 8. 2006 11:03
Dávám nivu napůl a napůl strouhaný sýr eidam , nesmažím zapékám v rozpálené troubě , je to lepší a ne tak příšerně mastné,Navrch mažu hořčicí a zdobím rajčátkem , okurkou .Někdy přidám do směsi Junior, Hodonínský salám na nudličky
Margita
|17. 8. 2006 08:27
Robím ako pani Lorencová a mne a celej mojej rodinke tento spôbob vyhovuje a veľmi chutí.Dobré rýchle sýte raňajky!
Jitka B.
|16. 8. 2006 12:56
Další způsob je vejce rozšlehat, do něj namočit (po obou stranách) krajíček chleba a opéct na pánvi slabě vymáznuté olejem. Když krajíček otočíme, na opečenou stranu nasypu nahrubo nastrouhaný sýr, při opékání té spodní strany se sám rozteče. Na talíři trošku osolím, posypu drobně nakrájeným česnekem, můžeme ozdobit srpečkem rajčete, okurky apod. a pak už jen dobrou chuť.
Gábina Houšková
|14. 8. 2006 08:01
my děláme tzv. chleba ve vajíčku takto: na olej rozleji rozšlehaná osolená vejce, na ně hned přiklopím krajíčky chleba a když jsou vejce hotová, chlaba otočím , posypu vaječnou stranu sýrem, který se krásně rozteče. Vrchní stranu ještě potírámě hořčicí, zdobíme zeleninou či plátkem šunky
Anonym
|13. 8. 2006 22:18
Natírám jako Eva a směs dělám s vajec ,nastrouhaného salámu a místo tvrdého sýra vymíchám taveňák
Anonym
|12. 8. 2006 22:10
Vážení, znám to bez sýra - jen osolená vajíčka (na oleji na pánvi opéci z jedné strany čtyři půlky krajíců, odložit na talíř, na pánev nalít jedno rozkvedlané vajíčko se solí a na něj opatrně naplácnout ty čtyři půlkrajíčky opečenou stranou nahoru) - je to výborné, mí tři chlapi se po tom mohou utlouct...
Eva
|12. 8. 2006 16:07
Je úplně zbytečné směs solit (a hlavně nezdravé), je bez soli "akorát", a pokud směs namažete na chleba a až pak osmažíte (namazanou stranou nejdřív), ušetříte si spoustu práce. Shora popsaný postup je zbytečně komplikovaný.
Anonym
|12. 8. 2006 13:16
Zkoušela jsem,ale nechutnalo mi.Chleba potřený směsí je rozměklý,směs ztuhne v cosi podobného vaječnému řízku.Možná by bylo dobré osmažit chléb,a pak na tu osmaženou stranu natřít.
Lada Kovářová
|12. 8. 2006 12:07
Přidávám gyros koření a česnek. Dietnější varianta je zapéct chleby v troubě.