Nikoliv běžný, chuťově však vynikající rychlý pokrm.
2
Nejprve si klasickým způsobem a podle své chuti připravíme špenát: viz např. recept "Dušený špenát". Namísto mouky možno do špenátu na závěr vmíchat 1 vejce. Použít je možno i listový špenát, jehož listy nejprve krátce spaříme, popř. dále posekáme či pomeleme.
3
Z chleba (nejlépe z běžné Šumavy) nakrájíme tenčí krajíce, které klasickým způsobem opečeme na oleji po obou stranách, až se vytvoří zlatavá kůrka (přípravu "nasucho" na teflonové pánvi nebo v toustovači z chuťových důvodů nedoporučuji). Horké topinky potřeme po obou stranách česnekem a pokryjeme silnější vrstvou teplého špenátu, kterou hustě posypeme nastrouhaným sýrem a podle chuti zakapeme kečupem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka
|31. 3. 2006 20:00
Topinky se špenátem mám velice ráda, ale sýr nastrouhaný dávám místo vajíčka, krásně se zahustí a je velmi chutný- jinak zpracuji klasicky na cibulce, včetně česneku. Rozšlehám vejce a přidám rovněž trochu nastrouhaného sýru a vložím chlém a pak upeču na oleji. Topinky natřu špenátem, přidám po celé délce rajčata, nastříkám kečup a tatarku, posypu petrželkou nebo pažitkou.
pája
|31. 3. 2006 17:38
mňam
Alena Hanusová
|31. 3. 2006 16:43
Tak tohle mám taky moc ráda a můj syn ani špenát jinak nechce. Vlastně ještě na osmažených bramborových plackách nebo knedlících.Hned bych si dala!
Jana
|31. 3. 2006 12:55
Topinky mám ráda,špenát taky,ale takhle mě to ještě nenapadlo sevírovat.Rozhodně to zkusím.