Nemáte chuť na grilované maso? Připravte si topinky z kváskového chleba s citronovou ricottou, grilovanými paprikami a cuketou. Lahodná chuť vás příjemně překvapí.
Papriky dejte na rozpálený gril nebo do trouby a opečte ze všech stran takřka dočerna. Poté je dejte do igelitového sáčku a nechte asi 5 minut zapařit. Stáhněte z nich slupku, zbavte je semínek, pokrájejte na proužky a v misce zalijte lžící olivového oleje a balzamica. Cukety pokrájejte na tenké plátky a ogrilujte z obou stran.
2
Krajíce chleba lehce potřete olejem a opečte z obou stran. Z citronu ostrouhejte kůru, vymačkejte šťávu a promíchejte s ricottou, dochuťte solí a pepřem. Piniová semínka nasucho opečte na pánvi. Topinky namažte citronovou ricottou, přidejte zeleninu, semínka, lístky oregana a zasypte čerstvě namletým pepřem.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2020)