Báječně křupavé a dozlatova opečené topinky, zapečené s na cibulce orestovanou směsí hub, ovoněnou česnekem a zelenou petrželkou, a strouhaným čedarem.
Houby očistěte a pokrájejte na větší kousky. Cibuli pokrájejte na tenké klínky, česnek na plátky, petrželku nasekejte najemno. V pánvi rozehřejte lžíci oleje, nechte zesklovatět cibuli, poté přidejte houby a pomalu je na mírnějším plameni asi 5 minut restujte. Přidejte česnek a petrželku a už jen minutu prohřejte. Teprve teď houby osolte a opepřete.
Krajíce chleba lehce potřete olivovým olejem, naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a opečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Na topinky navršte houbovou směs, posypte je nastrouhaným sýrem a dejte ještě zapéct, aby se sýr roztekl. Topinky podávejte posypané nasekanou pažitkou.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2020)