Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na tenké plátky pokrájené bílé nebo krémové žampiony, přidáme drobně nasekaný česnek, tymián, osolíme, opepříme a promícháme. Za občasného promíchání necháme žampiony na cibuli povadnout, pak přilijeme smetanu a na mírném ohni, pod pokličkou, vše krátce podusíme.
2
Do žampionové směsi, po vyndání vyvařené snítky tymiánu, přisypeme pokrájený Hermelín, Camembert či Olmín. Promícháme a necháme rozpustit. Vznikne nám vláčná krémová konzistence směsi, kterou budeme nanášet dle chuti na dozlatova osmažené topinky na sádle či oleji, které jsme nechali okapat na ubrousku a potřeli česnekem dle chuti.
Pokud si směs připravíme předem, lze ji snadno přihřát. Topinky či tousty máme hotové za pár minut, takže pokrm je to opravdu bleskový a výborný. Topinky můžeme před podáváním posypat čerstvě nasekanou petrželkou, pažitkou či jarní cibulkou.