Grilovat se nemusí jen maso. Ochutnejte třeba na grilu opečené chlebové topinky s plátky na grilu připraveného oštěpku, žampiónů, cibule, čerstvým špenátem a plátky rajčat.
Gril rozehřejte na střední teplotu. Žampiony pokrájejte na silnější plátky, dejte do misky, pokapejte trochou olivového oleje, přidejte tymián a promíchejte. Cibuli překrojte napůl. Položte ji na rošt a grilujte asi 5 minut, až změkne a provoní se kouřem. Po zchladnutí ji pokrájejte na plátky.
Žampiony rozložte na grilovací misku a 2–3 minuty grilujte, jednou nebo dvakrát je promíchejte či obraťte. Chleby opečte po obou stranách dokřupava, asi 1—2 minuty z každé. Rajčata rozkrojte a řeznou stranou je pořádně rozetřete na chleby. Osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.
Sýr pokrájejte na silnější plátky a opečte asi minutu z každé strany. Naskládejte na chleby s rajčaty a pár lístky baby špenátu, na ně položte plátky cibule a žampiony, ještě zastříkněte olivovým olejem a podávejte.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2020)