Pekáč vymažeme olejem, poklademe cibulí na kolečka, na ni dáme mrkev, celer a petržel, položíme kuře, osolíme, přidáme celý petř, rozmačkaný česnek, jalovec, bobkový list, protlak, kečup, případně trošku cukru.
2
Podlijeme trochou vody, zasypeme provensálským kořením, přikryjeme alobalem a pečeme doměkka. Ke konci alobal odstraníme a zapečeme. Podáváme s chlebem.
3
Recept před časem uvedla v televizi Jiřina Bohdalová jako specialitu režiséra A. Moskalyka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pepa
|10. 5. 2014 12:54
myslím žezapomněli napsat, že se má stáhnout kůže
Jana Kulakevičová
|1. 2. 2008 23:25
Jj taky to dělám se špeclemi,je dobré je osmažit jako čínské nudle.... A promíchat se lžící kečupu....
Soňa N
|25. 8. 2006 08:52
Toto kuře dělám je vynikající.Jako přílohu podávám těstoviny.
Anonym
|19. 8. 2006 21:10
Taky tenhle recept znám - s přílohou - noky. Výborné.
Gábina Houšková
|18. 8. 2006 10:37
tohle kuře znám a taky nám moc chutná. Já k tomu dávám rýži
Scarlet Coral
|26. 4. 2005 18:26
Ano, toto kuře dělám podle J. Bohdalové, je opravdu dobré
jaja 13
|23. 4. 2005 05:37
Bramborové špecle jsem jednou vyzkoušla právě od Natury, ale už nikdy bych takovou hrůzu jíst nechtěla. Jinak tento recept je moc dobrý a rychlý na přípravu.
Anonym
|21. 4. 2005 21:42
Myslím, že jsou také bramborové špecle, ale ty německé jsou vlastně těstoviny: popsala bych je jako trvanlivé noky ve tvaru nudlí - zní to hrozně, já vím. Běžně se dají koupit v Německu. Je to hlavně švábská specialita. Tam Vám je předloží i ke smaženému řízku. Jsou dobré také ke svíčkové nebo k masu na červeném víně.
Pilence
|21. 4. 2005 16:33
v podstate taky bramborova priloha... Dela je napr. Natura (viz. http://www.natura.cz/web/cesky/index.htm ) a 100% je maji napr. v Kauflandu (taky nemecky retezec jak poznamenala Di). Pile
Jana Tichá
|21. 4. 2005 16:02
Di, co to jsou špecle? Ty noky jsem si k tomu tenkrát napsala, ale nenašla jsem odvahu je vařit. Konečně ono s chlebem je to vždycky rychle hotové.
Di
|21. 4. 2005 15:27
Tento recept jsem zlusila, když ho Jiřina Bohdalová uváděla v televizi. Doporučovala navíc odstranit s kuřete kůži. Výsledek je opravdu vynikající. Paní Bohdalová k němu dělala noky, mě chutnají špecle (dají se sehnat v "německých" prodejnách jako je Norma, někdy také v Intersparu).
Ifuška
|21. 4. 2005 10:03
Zdá se to mnoho ingrediencí, ale nebojte, mám vyzkoušeno a je to moc dobré.