Otevřít sardinky (já osobně vybírám páteřní kůstky) vyklopit do misky, přidat 5 vajec, špetku soli, majoránky a pepře. Rozmíchat vidličkou suroviny a vytvořit těstíčko. Na pánvičku nalít olej, asi tak jak na topinky a olej rozpálit. Těstíčko se klade do rozpáleného oleje, nejlépe však malou naběračkou, na pánvičku naléváme těstíčko a tvoříme zde menší placičky (na normální pánvičku by se mělo vejít asi 4 kusy placičky). Smažíme nejprve z jedné a potom i z druhé strany. K placičkám jako přílohu doporučuji čerstvý chléb potřený kremžskou hořčicí.
Znám to! Je to výborné ,ale asi sto let jsem to nedělala.Moc děkuji za připomenutí.Zase nápad k večeři.Ještě jsem placky mazala navrch hořčicí a sypala cibulí.Mňam mňam....
Wendy
|4. 7. 2008 17:10
Nám chutnalo...také jsem vylepšila cibulí...smažila jsem v lívanečníkové pánvi a nemělo to chybu! :-) Dávám za 1, protože je to jednoduchá a rychlá příprava a chutné papáníčko :-)
Jarek
|3. 6. 2007 22:09
Ty vajíčka mají být uvařená nebo ne?protože mě se z toho neudělalo těstíčko ale tekutina.
Milena
|21. 12. 2006 18:25
Vynikající receptík!! Velice jsem si pochutnala - díky za něj... jen jsem si jej ještě trošku vylepšila cibulkou ;o). Můžu vřele doporučit.