ks
vepřové kotlety
bez kosti - rozříznutá a naklepaná na plát
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř mletý
1
ks
kapie
2
ks
cibule
150
g
anglická slanina
1
plechovka
rajský protlak
kečup - ostrý
olej
Postup přípravy receptu
1
Plát masa rozklepat, osolit a opepřit. Kapii nakrájet na tenké proužky. Cibuli a polovinu slaniny nakrájet na kostičky a orestovat do sklovata, přidat protlak, pikantní kečup, pepř a sůl. Může se přidat 1 malá lžička ml. cukru. Na plát masa rozložit plátky zbývající slaniny, tomatovou směs a proužky papriky. Srolovat a svázat provázkem nebo režnou nití. Roládu potřít olejem a péct při 200 °C a občas otočit. Po 50 minutách potřít kečupem a péct do měkka.
2
Výborná je s bramborovou kaší, ale i jako studené pohoštění na mísy.