Nejdříve připravíme tofu nakrájením na malé kostičky cca půl centimetrové. Takto nakrájené tofu necháme marinovat minimálně ve dvou lžících sojové omáčky. V průběhu přípravy rýže připravíme lilek a hlívu. Obé nakrájíme na malé kostičky - lilek předem oloupeme a měkkou dužinu můžeme vyloupnout, u hlívy pozor na tvrdší okraje, prodlužují přípravu. Na pánvičce spolu s olivovým olejem hlívu i lilek restujeme cca 5 minut, poté přidámě trošku vody a prolisovaný česnek, opepříme a vydusíme vodu. Přidáme pokrájené tofu, a dalších pár minut restujeme. V závěru přidáme pár lžic rajského protlaku s nasekanou nebo mraženou bazalkou, prohřejeme.
2
Na pánev přidáme rýži, důkladně promícháme a vesele nandáváme na talíře.