V kastrolu rozehřejeme olej, nasypeme 3 drobně nakrájené červené cibule a 4 stroužky česneku na plátky. Chvilku restujeme, a pak přidáme červenou kapii na kostičky a tenké nudličky chilli papričky. Ochutíme kmínem a restujeme asi tak 10 minut. Pak vlijeme do kastrolu plechovku loupaných rajčat i se šťávou, přisypeme oregano, sůl, pepř a necháme na mírném ohni dusit asi 15 minut. Občas zamíchame. Mezitím nakrájíme na kostky 400 g tofu a posypeme ho chilli kořením. V pánvi tofu opečeme na 2 lžících oleje asi 3 minuty. Pak přesuneme tofu do omáčky, přřdáme 2 konzervy červených okapaných fazolí a všechno dohromady ještě 5 minut prohřejeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dan
|14. 12. 2015 19:42
Vzhledem k tomu, že plechovka fazoli ma obvykle přes 200g čisté vahy a připočtemeli ještě rajčata a cibule + to tofu bude celková hmotnost cca 1000g a to jsou buď 4obvyklé porce nebo 2studentské nebo 1po týdnu párty