Na pánvi rozehřát máslo (dobrý rostliný olej, jsme-li vegani), nechat zesklovatět cibuli (v zimě obyčejnou, v sezóně čerstvou cibulku), přisypeme trochu římského kmínu a kurkumy, necháme chviličku rozvonět.
2
Přidat tofu. Pokud máme čerstvější variantu, dá se rozdrobit a výsledný pokrm pak bude míchaná vajíčka hodně připomínat, standardní v Čechách prodávané kostky je potřeba nakrájet na malé kostičky. Pokud má někdo přístup k hedvábnému tofu, tak to se pro tohle jídlo nehodí.
3
Mícháme, mícháme, zakapeme citronovou šťávou (zhruba půl lžičky na 100 g) a dobrou sojovou omáčkou.
4
Přendáme na talíře, posypeme nasekanými bylinkami a jsme překvapeni, co jde vykouzlit z takové zvláštní hmoty, jako je tofu.
5
Recept je hodně variabilní na koření a další přísady. Internetové zdroje uvádí variace s houbami, špenátovými listy, paprikou (jak kořením, tak zeleninou), česnekem a podobně, dle fantazie a obsahu ledničky.
6
Určitě se hodí přisypat trocha sušeného droždí (dodá se tím vitamín B a zvýrazní chuť).