• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Točený dort - bleskovka bez formy
Napište svůj komentář k receptu

Točený dort - bleskovka bez formy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Točený dort - bleskovka bez formy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 50
      g škrobová moučka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
  • Náplň
    • 2
      ks smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky nebo lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

1
Žloutky našleháme s cukrem do pěny, potom postupně přidáváme ostatní, nakonec pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na velký plech pokrytý pečícím papírem. V předehřáté troubě rychle upečeme, aby se těsto nevysušilo (horkovzduch na 175 °C asi 8 min.). Vychladlý piškotový plát potřeme polovinou ušlehané šlehačky a pak nařežeme po délce pruhy asi 4-5 cm. (Doporučuji změřit si šířku plechu a pak rozpočítat na stejně velké části).
2
První pruh opatrně stočíme do ruličky, postavíme na kulatou podložku a postupně k němu napojíme další pruhy, až je postupně natočíme všechny a vznikne nám velký šnek. Poté celý dort potřeme druhou polovinou ušlehané smetany a ozdobíme dle fantazie např. strouhanou čokoládou, ořechy... Uložíme v lednici.
3
Poznámka: můžeme použít i jinou náplň, nebo na šlehačku před zavinutím poklademe okapané mandarinky nebo ananas, pak jím můžeme i zdobit atd.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 17. 2. 2009 11:00

    Hani - normálně sr to tak dělá s tím korpusem navíc. Ale mně se tento recept líbí i jako nouzovka, kdy jsem někde, kde není forma na dort a zjistím, že má někdo narozky.... Asi to zkusím někdy udělat a vyfotit....

  • Mefinka Mefinka | 16. 2. 2009 15:39

    Nápad je to skvělý. Udělala jsem si klasické světlé piškotové těsto, rozdělila na 4 pruhy po 7 cm. Svařila smetanu s cukrem a čokoládou a po schladnutí vyšlehala. Po stočení do šneka jsem to celé pomazala zbylou šlehačkou a posypala strouhanou čokoládou. Paráda, bylo to pochváleno... :-)

  • Hana | 15. 5. 2007 15:01

    V rodině se tomu říká Brněnský dort. Ale taky upečeme 1 korpus na víc, kt. rozřízneme a mezi něj vložíme "šneka". Zdobíme jak normální dort. Vypadá to pak moc hezky.

  • renata | 4. 5. 2007 17:28

    udelala jsem a testo bylo jak drobenka predtm nez jsem dala snih.Musela jsem doredit mlekem a potom jsem dala snih.

  • Helena Štolbová | 26. 4. 2007 12:45

    Pokud bylo těsto tuhé, tak je možné, že jste měla menší vejce a pak je dobře přidat do žloutků 1-3 lžíce teplé vody.Samozřejmě je možné použít jakýkoliv jiný piškot. Jen musí být pružný a méně "děrovaný", aby se rychle nepromáčel, když je poměrně tenká vrstva těsta obalená ze všech stran "mokrou" šlehačkou.

  • jarmila | 26. 4. 2007 10:47

    Vyzkoušela jsem .Těsto bylo ale moc tuhé, musela jsem naředit vodou.Krém jsem použila z TIRAMISU po ČESKU (šlehačka+pomazánkové máslo) a pokladla anannasov.kompotem.Navrch zbytek krému a zbytek kompotu.Hezké a dobré.Jen uvažuji, že pro piškot příště použiji nějaký jiný recept.

  • Helena Štolbová | 25. 4. 2007 13:40

    Vypadá to možná složitě, ale je to opravdu fofrovka. Než by se vám upekl klasický korpus, máte ozdobený dort na stole! Na řezu se pak objeví asi 5 svislých bílých a tmavých proužků. Pro začátečníky doproručuji nejdřív nakrájet proužky a pak na jednotlivé dát náplň, Vždycky se ale povede.

  • Zdena z JM | 25. 4. 2007 10:35

    To vypadá zajímavě a určitě to bude i na řezu velmi hezké.Až na ten název,mně to jako bleskovka moc nepřipadá.

  • Světlana Čelechovská | 25. 4. 2007 10:31

    ...používám taky tuto fintu, ale já upeču ještě jeden nízký dort, který rozříznu a toho šneka vložím mezi dvě vrstvy....no a normálně klasicky nazdobím...krájím normálně jako dort a opravdu to na řezu vypadá bezvadně....

  • Miroslava Severová | 25. 4. 2007 10:09

    No to je dobrý nápad a pak se krájí dílky jako dort ?Kdyby tak bylo foto !!

  • Gábina Houšková | 25. 4. 2007 09:58

    Jestli tomu dobře rozumím, ty pruhy se natáčejí pořád dokola na sebe, takže vlastně vznikne jeden velký šnek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Škrobová moučka Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

27
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
Hovězí na houbách s…
13
Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou
Kuřecí nudličky na…
13
Meruňkový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Meruňkový koláč dle…

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
AHA.cz Smutek u Kostkové: Útěk syna! Slavný děda promluvil

Smutek u Kostkové: Útěk syna! Slavný děda promluvil

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Miroslav Etzler o čtvrtém potomkovi: Potřeboval jsem půlhodinu…

Miroslav Etzler o čtvrtém potomkovi: Potřeboval jsem půlhodinu…

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Točený dort - bleskovka bez formy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact