Tvaroh, cukr, vanilkový cukr a žloutek umícháme dohladka, přidáme rozinky. Toastový chleba lehce potřeme z obou stran máslem, namažeme tvarohovou směsí a přiklopíme druhým, taktéž máslem potřeným, plátkem chleba - nádivky dáme přiměřeně, aby nevytékala. Vložíme do vyhřátého sendvičovače a zapečeme pěkně do zlatova. Zda pak ještě posypat cukrem záleží na každém zvlášť.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
helena pelichova
|2. 11. 2007 15:15
miluji tousty,dobrý nápad s tvarohem,díky
Sísa
|2. 11. 2007 08:50
Já dělám tak, že jeden plátek toast. chleba potřu tence máslem a na to plátky banánu a na druhý plátek zase tence meruňkovou marmeládu, aby nevytíkala. Přiklopím oba plátky a zapeču. Je to výborné.
Světlana Čelechovská
|31. 10. 2007 12:56
...sladké tousty dělám taky ze "zbylých" termixů, pribináčků a různých tvarohových krémů, které synek hned nesní a oni trošku zhrudkovatí...a na tvaroh jakékoliv ovoce...po zapečení ještě horké posypu trochou cukru - mňam dobrůtka...
Markéta
|31. 10. 2007 11:15
To je taková fofr žemlovka. Dělávám ji dětem aké, ale většinou z jablek, mají je radši. A pokud mi zbývá vánočka nebo mazanec, použiju to prostě místo toustového chleba. Vyhovuje mi to proto, poéněvadž toho můžu udělat jen malé množství - opravdickou žemlovku manžel nejí, já nesmím kvůli váze a děti várku pečenou klasicky přece jen neujedí. Jo a navrch to sypu moučkovým cukrem se skořicí (to s jablky) nebo kakaem s cukrem, to zas ty tvarohové. Zkusili jsem i s marmeládou enbo čerstvámi jahodami, meruňkami apod. a je to taky moc fajn.