• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Toastová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Toastová roláda

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toastová roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • toastový chléb
    • zakysaná smetana
    • uzená šunka
    • 2
      ks tavený sýr
    • pomazánkové máslo
    • česnek
    • kapie nakrájená
    • okurka strouhaná naložená
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z krájeného toastového chleba odkrojíme kůrky a rozložíme plátky těsně vedle sebe na alobal. Potřeme zakysanou smetanou, poklademe plátky šunky a potřeme pomazánkou z ostatních surovin. Pomocí alobalu svineme do rolády, zabalíme a dáme na 2 hodiny do chladničky. Pak krájíme na plátky.
2
Do pomazánky můžeme přidat i strouhaný sýr cihla nebo Niva a trochu tatarky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelená roláda s tvarohem a sušenými rajčaty

Zelená roláda s tvarohem a sušenými…

Tvarohová roláda

Tvarohová roláda

Šunková roláda s ovocem

Šunková roláda s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK | 17. 9. 2011 11:50

    Tak bohužel roláda se vůbec nepodařila :'( . Chleba se lámal, vůbec nešel svinout. Takže nakonec to dopadlo tak, že pomazánku i šunku jsem sundala zpět a chleba putoval do koše i s alobalem. Nejspíš jsem někde udělala chybu, takže recept neznámkuji, ale do své kuchařky ho rozhodně nezařazuji.

  • Lenka Kristová | 14. 4. 2007 19:54

    Gábino, děkuji, jsem ráda, že chutnalo.

  • Gábina Houšková | 7. 3. 2007 10:32

    Roláda byla vynikající. Použila jsem kombinaci tmavěho a světlého toastového chleba, jako u "střechy z BEBE" a náplň z pomazánkového másla a křenu. Bylo to vynikající, krásně se to rozleželo i to šlo dobře krájet. Dávám 1

  • Jaroslava Oumarová | 19. 2. 2007 12:22

    Také jsem ji včera "spáchala". Přidávám několik postřehů: tmavý chléb se láme, ale chuťově je lepší. Pomazánkové máslo jsem měla rovnou s příchutí česneku a bylinek. Je třeba ho malinko naředit mlékem, jde pak lépe roztírat. Jinak dobré:-))

  • Blažena Halušková | 14. 2. 2007 20:06

    Taky jsem ji zkusila, ale asi by se mi víc líbil tmavý toastový chléb. Takhle se mi to jevilo jaksi barevně "nedomrlé". Ale chuťově dobré.

  • Lenka Kristová | 14. 2. 2007 18:19

    Tak jsem ji dnes opět dělala, spěchala jsem a neodkrojila jsem ty kůrky chleba. Nešlo to svinout,tak jsem to zalomila, říkala jsem si že se to teda potom nějak nakrájí na listy salátu. Ale když jsem vytáhla z lednice, vznikl z toho tvar jako srnčí hřbet, vše se propojilo. Vypadá to hezky, ale vznětlivým osobám doporučuji raději dělat klasicky:)

  • Lenka Kristová | 14. 2. 2007 10:54

    Alenko, pokud ji uděláte z 12 plátků chleba, bude to jakoby 3 plátky na osobu, záleží na tom, jací jste jedlíci :)

  • alenka | 14. 2. 2007 08:25

    a nie je tej rolady malo? ja by som ju chcela dnes robit pre 4ludi...

  • zdenka . | 4. 2. 2007 15:26

    Výborná a efektná roláda.Včera ráno som ju pripravila,do osolenej kyslej smotany som pridala petržlenovú vňať a cesnak,rozložila šunku a potrela nátierkou s masla,syra,majonézy,varené vajíčka a nasekaná šunka.Po dĺžke rolády pásiky kapie,uhorky a zvyšky odkrojených kôrok z chleba.Chleby som rozložila 3x4 ks na potravinársku fóliu.Chleby tým,že sa natrú smotanou a medzi tým sa pripravuje plnka,zmäknú a da so to všetko dobre zvinúť je potrebné to dôkladne na pevno baliť a foliu okolo rolády dobre stiahnuť .

  • Jana Kutačová | 4. 2. 2007 10:46

    Ochutila jsem pomazánku česnekem a taky jsem neměla problém se sbalením rolády.Známí ochutnali a za chvilku bylo po roládě.:o)

  • Blanka V. | 2. 2. 2007 10:57

    Dělala jsem o víkendu a bylo to dobré a moc pěkné. Místo česneku jsem ochutila křenem. Dá se svinout v pohodě, chléb trošku změkne už když ho potřete zak.smetanou.

  • Anonym | 2. 2. 2007 09:03

    A to se dá svinout? No nevím si to představit.

  • Věra Novotná | 1. 2. 2007 11:23

    Dělám pomocí frish folie. Nemusím mít strach,že se protrhne.

  • Lenka Kristová | 1. 2. 2007 11:02

    Lenko, tím alobalem si jen pomáháme, svineme roládu bez alobalu a do alobalu ji zabalíme, aby se v chladu proležela.

  • Lenka | 31. 1. 2007 18:25

    Chtěla bych se zeptat, zda to svineme i s alobalem nebo jen jeho pomocí do rolády? Ještě jsem žádnou roládu nedělala. Díky za odpověď.

  • Šárka Golíková | 27. 1. 2007 16:28

    Vypadá to zajímavě. Včera jsme dojedli toust. chleba,takže až koupím,vyzkuším

  • Lenka Kristová | 26. 1. 2007 11:59

    Miroslavo, toho chleba je jen 1 vrstva, na délku jsou 3 kusy a na šířku 2 kusy. 3 na šířku by asi bylo moc, roláda by byla moc hrubá.

  • Anonym | 26. 1. 2007 11:09

    Předpokládám, že když se to má svinout nakonec do rolády, tak toho musí být větší plocha. To je přece jasné.

  • Miroslava Severová | 26. 1. 2007 10:00

    To je zajímavý nápad, já bych dala jen jednu vrstvu chleba a myslím, že by mohly stačit tři vedle sebe a na výšku taky tři. Tisknu si, musím zkusit až bude nějaké sezení.

  • Anonym | 26. 1. 2007 09:55

    Dávám 2 řady vedle sebe, aby to šlo svinout a na délku 3. Takže 6 plátků na jednu roládu.

  • Magda | 26. 1. 2007 09:23

    Klademe jednu řadu nebo víc vedle sebe?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Ze šunky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kapie Okurka Pomazánkové máslo Sůl Tavený sýr Toastový chléb Uzená šunka Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kořenové zelenině

Kuře v kořenové zelenině

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Obalovaná česneková křidélka

Obalovaná česneková křidélka

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

24
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
21
Piškotová roláda univerzální
Piškotová roláda…
18
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Piškotová roláda podle Lidušky
Piškotová roláda podle…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Nejmladší dcera Karla Vágnera večer před premiérou v divadle: Ostře sledovaný sumec!

Nejmladší dcera Karla Vágnera večer před premiérou v divadle: Ostře sledovaný sumec!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

  • Recepty.cz
  • Toastová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact