• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Toastová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Toastová roláda

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toastová roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • toastový chléb
    • zakysaná smetana
    • uzená šunka
    • 2
      ks tavený sýr
    • pomazánkové máslo
    • česnek
    • kapie nakrájená
    • okurka strouhaná naložená
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z krájeného toastového chleba odkrojíme kůrky a rozložíme plátky těsně vedle sebe na alobal. Potřeme zakysanou smetanou, poklademe plátky šunky a potřeme pomazánkou z ostatních surovin. Pomocí alobalu svineme do rolády, zabalíme a dáme na 2 hodiny do chladničky. Pak krájíme na plátky.
2
Do pomazánky můžeme přidat i strouhaný sýr cihla nebo Niva a trochu tatarky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí roláda

Krůtí roláda

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK | 17. 9. 2011 11:50

    Tak bohužel roláda se vůbec nepodařila :'( . Chleba se lámal, vůbec nešel svinout. Takže nakonec to dopadlo tak, že pomazánku i šunku jsem sundala zpět a chleba putoval do koše i s alobalem. Nejspíš jsem někde udělala chybu, takže recept neznámkuji, ale do své kuchařky ho rozhodně nezařazuji.

  • Lenka Kristová | 14. 4. 2007 19:54

    Gábino, děkuji, jsem ráda, že chutnalo.

  • Gábina Houšková | 7. 3. 2007 10:32

    Roláda byla vynikající. Použila jsem kombinaci tmavěho a světlého toastového chleba, jako u "střechy z BEBE" a náplň z pomazánkového másla a křenu. Bylo to vynikající, krásně se to rozleželo i to šlo dobře krájet. Dávám 1

  • Jaroslava Oumarová | 19. 2. 2007 12:22

    Také jsem ji včera "spáchala". Přidávám několik postřehů: tmavý chléb se láme, ale chuťově je lepší. Pomazánkové máslo jsem měla rovnou s příchutí česneku a bylinek. Je třeba ho malinko naředit mlékem, jde pak lépe roztírat. Jinak dobré:-))

  • Blažena Halušková | 14. 2. 2007 20:06

    Taky jsem ji zkusila, ale asi by se mi víc líbil tmavý toastový chléb. Takhle se mi to jevilo jaksi barevně "nedomrlé". Ale chuťově dobré.

  • Lenka Kristová | 14. 2. 2007 18:19

    Tak jsem ji dnes opět dělala, spěchala jsem a neodkrojila jsem ty kůrky chleba. Nešlo to svinout,tak jsem to zalomila, říkala jsem si že se to teda potom nějak nakrájí na listy salátu. Ale když jsem vytáhla z lednice, vznikl z toho tvar jako srnčí hřbet, vše se propojilo. Vypadá to hezky, ale vznětlivým osobám doporučuji raději dělat klasicky:)

  • Lenka Kristová | 14. 2. 2007 10:54

    Alenko, pokud ji uděláte z 12 plátků chleba, bude to jakoby 3 plátky na osobu, záleží na tom, jací jste jedlíci :)

  • alenka | 14. 2. 2007 08:25

    a nie je tej rolady malo? ja by som ju chcela dnes robit pre 4ludi...

  • zdenka . | 4. 2. 2007 15:26

    Výborná a efektná roláda.Včera ráno som ju pripravila,do osolenej kyslej smotany som pridala petržlenovú vňať a cesnak,rozložila šunku a potrela nátierkou s masla,syra,majonézy,varené vajíčka a nasekaná šunka.Po dĺžke rolády pásiky kapie,uhorky a zvyšky odkrojených kôrok z chleba.Chleby som rozložila 3x4 ks na potravinársku fóliu.Chleby tým,že sa natrú smotanou a medzi tým sa pripravuje plnka,zmäknú a da so to všetko dobre zvinúť je potrebné to dôkladne na pevno baliť a foliu okolo rolády dobre stiahnuť .

  • Jana Kutačová | 4. 2. 2007 10:46

    Ochutila jsem pomazánku česnekem a taky jsem neměla problém se sbalením rolády.Známí ochutnali a za chvilku bylo po roládě.:o)

  • Blanka V. | 2. 2. 2007 10:57

    Dělala jsem o víkendu a bylo to dobré a moc pěkné. Místo česneku jsem ochutila křenem. Dá se svinout v pohodě, chléb trošku změkne už když ho potřete zak.smetanou.

  • Anonym | 2. 2. 2007 09:03

    A to se dá svinout? No nevím si to představit.

  • Věra Novotná | 1. 2. 2007 11:23

    Dělám pomocí frish folie. Nemusím mít strach,že se protrhne.

  • Lenka Kristová | 1. 2. 2007 11:02

    Lenko, tím alobalem si jen pomáháme, svineme roládu bez alobalu a do alobalu ji zabalíme, aby se v chladu proležela.

  • Lenka | 31. 1. 2007 18:25

    Chtěla bych se zeptat, zda to svineme i s alobalem nebo jen jeho pomocí do rolády? Ještě jsem žádnou roládu nedělala. Díky za odpověď.

  • Šárka Golíková | 27. 1. 2007 16:28

    Vypadá to zajímavě. Včera jsme dojedli toust. chleba,takže až koupím,vyzkuším

  • Lenka Kristová | 26. 1. 2007 11:59

    Miroslavo, toho chleba je jen 1 vrstva, na délku jsou 3 kusy a na šířku 2 kusy. 3 na šířku by asi bylo moc, roláda by byla moc hrubá.

  • Anonym | 26. 1. 2007 11:09

    Předpokládám, že když se to má svinout nakonec do rolády, tak toho musí být větší plocha. To je přece jasné.

  • Miroslava Severová | 26. 1. 2007 10:00

    To je zajímavý nápad, já bych dala jen jednu vrstvu chleba a myslím, že by mohly stačit tři vedle sebe a na výšku taky tři. Tisknu si, musím zkusit až bude nějaké sezení.

  • Anonym | 26. 1. 2007 09:55

    Dávám 2 řady vedle sebe, aby to šlo svinout a na délku 3. Takže 6 plátků na jednu roládu.

  • Magda | 26. 1. 2007 09:23

    Klademe jednu řadu nebo víc vedle sebe?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Ze šunky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kapie Okurka Pomazánkové máslo Sůl Tavený sýr Toastový chléb Uzená šunka Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

42
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
35
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Toastová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact