• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Toastová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Toastová roláda

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toastová roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • toastový chléb
    • zakysaná smetana
    • uzená šunka
    • 2
      ks tavený sýr
    • pomazánkové máslo
    • česnek
    • kapie nakrájená
    • okurka strouhaná naložená
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z krájeného toastového chleba odkrojíme kůrky a rozložíme plátky těsně vedle sebe na alobal. Potřeme zakysanou smetanou, poklademe plátky šunky a potřeme pomazánkou z ostatních surovin. Pomocí alobalu svineme do rolády, zabalíme a dáme na 2 hodiny do chladničky. Pak krájíme na plátky.
2
Do pomazánky můžeme přidat i strouhaný sýr cihla nebo Niva a trochu tatarky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šunková roláda s ovocem

Šunková roláda s ovocem

Krůtí roláda

Krůtí roláda

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK | 17. 9. 2011 11:50

    Tak bohužel roláda se vůbec nepodařila :'( . Chleba se lámal, vůbec nešel svinout. Takže nakonec to dopadlo tak, že pomazánku i šunku jsem sundala zpět a chleba putoval do koše i s alobalem. Nejspíš jsem někde udělala chybu, takže recept neznámkuji, ale do své kuchařky ho rozhodně nezařazuji.

  • Lenka Kristová | 14. 4. 2007 19:54

    Gábino, děkuji, jsem ráda, že chutnalo.

  • Gábina Houšková | 7. 3. 2007 10:32

    Roláda byla vynikající. Použila jsem kombinaci tmavěho a světlého toastového chleba, jako u "střechy z BEBE" a náplň z pomazánkového másla a křenu. Bylo to vynikající, krásně se to rozleželo i to šlo dobře krájet. Dávám 1

  • Jaroslava Oumarová | 19. 2. 2007 12:22

    Také jsem ji včera "spáchala". Přidávám několik postřehů: tmavý chléb se láme, ale chuťově je lepší. Pomazánkové máslo jsem měla rovnou s příchutí česneku a bylinek. Je třeba ho malinko naředit mlékem, jde pak lépe roztírat. Jinak dobré:-))

  • Blažena Halušková | 14. 2. 2007 20:06

    Taky jsem ji zkusila, ale asi by se mi víc líbil tmavý toastový chléb. Takhle se mi to jevilo jaksi barevně "nedomrlé". Ale chuťově dobré.

  • Lenka Kristová | 14. 2. 2007 18:19

    Tak jsem ji dnes opět dělala, spěchala jsem a neodkrojila jsem ty kůrky chleba. Nešlo to svinout,tak jsem to zalomila, říkala jsem si že se to teda potom nějak nakrájí na listy salátu. Ale když jsem vytáhla z lednice, vznikl z toho tvar jako srnčí hřbet, vše se propojilo. Vypadá to hezky, ale vznětlivým osobám doporučuji raději dělat klasicky:)

  • Lenka Kristová | 14. 2. 2007 10:54

    Alenko, pokud ji uděláte z 12 plátků chleba, bude to jakoby 3 plátky na osobu, záleží na tom, jací jste jedlíci :)

  • alenka | 14. 2. 2007 08:25

    a nie je tej rolady malo? ja by som ju chcela dnes robit pre 4ludi...

  • zdenka . | 4. 2. 2007 15:26

    Výborná a efektná roláda.Včera ráno som ju pripravila,do osolenej kyslej smotany som pridala petržlenovú vňať a cesnak,rozložila šunku a potrela nátierkou s masla,syra,majonézy,varené vajíčka a nasekaná šunka.Po dĺžke rolády pásiky kapie,uhorky a zvyšky odkrojených kôrok z chleba.Chleby som rozložila 3x4 ks na potravinársku fóliu.Chleby tým,že sa natrú smotanou a medzi tým sa pripravuje plnka,zmäknú a da so to všetko dobre zvinúť je potrebné to dôkladne na pevno baliť a foliu okolo rolády dobre stiahnuť .

  • Jana Kutačová | 4. 2. 2007 10:46

    Ochutila jsem pomazánku česnekem a taky jsem neměla problém se sbalením rolády.Známí ochutnali a za chvilku bylo po roládě.:o)

  • Blanka V. | 2. 2. 2007 10:57

    Dělala jsem o víkendu a bylo to dobré a moc pěkné. Místo česneku jsem ochutila křenem. Dá se svinout v pohodě, chléb trošku změkne už když ho potřete zak.smetanou.

  • Anonym | 2. 2. 2007 09:03

    A to se dá svinout? No nevím si to představit.

  • Věra Novotná | 1. 2. 2007 11:23

    Dělám pomocí frish folie. Nemusím mít strach,že se protrhne.

  • Lenka Kristová | 1. 2. 2007 11:02

    Lenko, tím alobalem si jen pomáháme, svineme roládu bez alobalu a do alobalu ji zabalíme, aby se v chladu proležela.

  • Lenka | 31. 1. 2007 18:25

    Chtěla bych se zeptat, zda to svineme i s alobalem nebo jen jeho pomocí do rolády? Ještě jsem žádnou roládu nedělala. Díky za odpověď.

  • Šárka Golíková | 27. 1. 2007 16:28

    Vypadá to zajímavě. Včera jsme dojedli toust. chleba,takže až koupím,vyzkuším

  • Lenka Kristová | 26. 1. 2007 11:59

    Miroslavo, toho chleba je jen 1 vrstva, na délku jsou 3 kusy a na šířku 2 kusy. 3 na šířku by asi bylo moc, roláda by byla moc hrubá.

  • Anonym | 26. 1. 2007 11:09

    Předpokládám, že když se to má svinout nakonec do rolády, tak toho musí být větší plocha. To je přece jasné.

  • Miroslava Severová | 26. 1. 2007 10:00

    To je zajímavý nápad, já bych dala jen jednu vrstvu chleba a myslím, že by mohly stačit tři vedle sebe a na výšku taky tři. Tisknu si, musím zkusit až bude nějaké sezení.

  • Anonym | 26. 1. 2007 09:55

    Dávám 2 řady vedle sebe, aby to šlo svinout a na délku 3. Takže 6 plátků na jednu roládu.

  • Magda | 26. 1. 2007 09:23

    Klademe jednu řadu nebo víc vedle sebe?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Ze šunky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kapie Okurka Pomazánkové máslo Sůl Tavený sýr Toastový chléb Uzená šunka Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Okurkový salát

Okurkový salát

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

43
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Máslové řízky
Máslové řízky
27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
22
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Tereza Budková ohromila Korfu: Vražedné křivky!

Tereza Budková ohromila Korfu: Vražedné křivky!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

  • Recepty.cz
  • Toastová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact