• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tmavý čokoládový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Tmavý čokoládový koláč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tmavý čokoládový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hořká čokoláda (70 %), nalámané na kostky
    • 2
      lžíce olej
    • 200
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce žloutky a bílky zvlášť
    • 200
      g máslo rozpuštěné
    • moučkový cukr na poprašení
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Rozpusťte čokoládu s olejem. V míse třete žloutky s polovinou cukru do světlé pěny. Přidejte máslo a čokoládu a nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků ušlehaných s druhou polovinou cukru. Hmotu vlijte do vymazané a moukou vysypané rozevírací dortové formy o průměru 20 cm a pečte v troubě předehřáté na 150 °C. Koláč se peče asi 40 minut, na povrchu bude vypadat suše a lehce popraská, zatímco uvnitř zůstane velmi vláčný a hutný. Nechte jej zcela vychladnout ve formě; doporučujeme péci den až dva předem a uchovat v chladu, bude stále vláčnější a lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Denisa | 24. 7. 2014 08:04

    Bez mouky? A to se fakt upeče?? :-S

  • LIBUŠE | 17. 2. 2014 13:42

    Dobrý den, pekla jsem tento koláč, ale nechtěl se mi dopéct. Vevnitř byl pořád málo, pekla jsem ho skoro 2hodiny. Byl pořád ávyfouklý, ale ke konci mi klesnul... Nevíte by to mohlo být? A opravdu stačí péct jen 40min při 150°C???

  • terezaS | 25. 4. 2012 15:10

    Minule jsme jsme ho jedli ještě asi 5 dní po upečení a takto uleželý byl opravdu neskutečně vynikající!

  • pajušqa | 19. 12. 2010 12:51

    ;-) je to určitě vynikající du to zkusit :!mnam:!

  • kytii | 15. 12. 2010 19:58

    já teda myslím, že to vypadá božsky :) jdu do toho

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hořká čokoláda Máslo Moučkový cukr Olej Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Kuře na čtvrtek

Kuře na čtvrtek

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

231
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
65
Čevabčiči
Čevabčiči
61
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou
Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou
Tlačenkový salát se žampiony
Tlačenkový salát se žampiony
Tmavé housky pro domácí pekárnu
Tmavé housky pro domácí pekárnu
Toast andaluského rybáře
Toast andaluského rybáře
Toast se šunkou, cheddarem a pestem aneb Croque monsieur
Toast se šunkou, cheddarem a pestem…
Toasty delikates
Toasty delikates
  • Recepty.cz
  • Tmavý čokoládový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact