Z uvedených ingrediencí uděláme těsto, naplníme do suchých formiček a pečeme jako ostatní cukroví. Po vychladnutí vyklopíme a plníme máslovým krémem, na máslový krém sníh, vrch posypeme strouhanou čokoládou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Auffahrtova
|21. 11. 2007 19:23
Formičky se nevymastí,suché formičky se plní do poloviny ,jdou krásně vyklopit.Ať se Vám vydaří,jsou opravdu velice dobré a vypadají pěkně.
Dáša Janíková
|21. 11. 2007 18:16
dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli se ty formičky nevymastí a jestli těstem vyplnim celý otvor? půjde to vyklopit? tyto rakvičky dělávala moje tchyně a jsou vynikající tak bych je letos chtěla na vánoce dělat taky.
Zdena z JM
|20. 11. 2007 07:01
A už jsme zase u toho slovíčkaření. Myslím si, že když se to naplní do formiček na rakvičky, tak že jsou to rakvičky, ne? A nebo co to tedy podle Vás je? Že by z formiček na rakvičky byly ořechy?
Ivana Auffahrtova
|19. 11. 2007 13:17
Nepředpokládala jsem ,že pod názvem tmavé rakvičky bude někdo hledat žloutkové.Asi je lepší nechat si recepty jen pro sebe.
Jana P.
|19. 11. 2007 06:04
No já jsem si taky myslela, že to bude vaječná hmota obarvená na tmavo. Toto skutečně nemá s rakvičkami nic společného.
Ivana Auffahrtova
|18. 11. 2007 16:39
Obáváte se zbytečně ,nebudu psát rakvičky když by to byly ořechy. To už je Vaše věc jestli to naplníte do formiček rohlíčků,oříšků nebo rakviček. Snad rozeznám i při mém vyšším věku ještě oříšek od rakvičky.Nejsem žádná začátečnice. Až je budu péct ráda Vám pošlu foto.
Hela -
|17. 11. 2007 20:58
Obávám se, že tohle nemá s rakvičkami nic společného a název je zavádějící. Podle mě jsou to plněné ořechy.