Vypracujeme těsto a vyválíme je na plát silný 1,5 mm.
2
Vykrajujeme různé tvary.
3
Pečeme při 170-180°C.
4
NÁPLŇ:
5
V mléce rozmícháme vanilkový cukr s moukou a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Po vystydnutí přidáme máslo, cukr, kakao a rum a vypracujeme hladký krém. Do krému můžeme také přidat mleté oříšky nebo kokos.
6
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: Rozpustíme čokoládu a přidáme ztužený tuk.
7
BÍLÁ ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: Rozpustíme bílou čokoládu a přidáme ztužený tuk.
8
BÍLÁ RUMOVÁ POLEVA: Moučkový cukr třeme s rumem.
9
a) DORTÍČKY
10
Vykrajujeme kolečka a vždy dvě slepujeme. Potřeme čokoládovou polevou a zdobíme mandlí.
11
b) ŠESTIÚHELNÍČKY
12
Vykrajujeme šestiúhelníčky, a vždy dva slepujeme. Potřeme čokoládovou polevou a zdobíme alginátovým ovocem.
13
c) HVĚZDIČKY
14
Vykrajujeme hvězdičky, potřeme bílou rumovou polevou a sypeme barevným mákem.
15
d) KYTIČKY
16
Vykrajujeme kytičky, potřeme bílou čokoládovou polevou a sypeme čokoládovou rýží nebo ozdobíme rozinkou.